Головна
>
Статті
>

Невдалий вибір пісні та напруження на майданчику. Рекап фінальних боїв «Голосу»

Невдалий вибір пісні та напруження на майданчику. Рекап фінальних боїв «Голосу»

Нарешті «сліпі прослуховування» завершені та тренери розпочинають фінальну підготовку команд до виходу в «Нокаути» та прямі ефіри. Правила «Боїв» прості – по двоє учасників з команди виконують дует, тренер обирає свого переможця, а другий конкурсант відкривається для «крадіжки» іншим тренером. Місце «вкраденого» учасника не закріплюється за ним назавжди, адже тренери мають необмежену кількість крадіжок. Далі пройде лише останній вкрадений у кожній команді. 

Знайти рекапи на десятий ювілейний сезон «Голосу» можна тут.

 

Максим Перепелиця та Єгор Шараков

Пісня: The Weeknd – Call Out My Name
Команда: ПТП та NK
Результат: Максим Перепелиця проходить далі

  Льоша Бондаренко

Виступ вийшов доволі прісним. Уже не вперше мені здається, що пісні The Weeknd не дуже пасують талант-шоу. У лайв-аранжуваннях втрачається особливий вайб його похмурих басів (не дарма там Ніколас Джаар в продюсерах). А вокально це співати доволі важко.

Конкретно у цьому випадку мені здалося, що пісня просто більше підійшла панові Максиму. Проте погоджуся з Катею (нижче), що пан Перепелиця дійсно почав розкриватися по-іншому, порівняно зі «сліпими».

  Катя Ятель

Мені справді сподобалося виконання пана Максима. На відміну від його виступу на «сліпих», тут було чути, що тембр в нього не такий простий як здавалося. Тепер треба лише підібрати ідеальну для нього пісню.

Із паном Єгором ситуація складніше. Інколи загальна поведінка учасника та її недоречність може зіграти з артистом злий жарт. Взагалі не могла абстрагуватися та слухати його вокал.

Перший виступ – перший «Балан-радар»: одразу два невдалих та недоречних жарти. Другий – про Настю біля великого продюсера – ще й дуже неоднозначно можна сприйняти. Відчуваю, буде веселий ефір!


Олександра Горупа та Сюй Чуань Юн

Пісня: NK – Тримай
Команда: Дан Балан
Результат: Сюй Чуань Юн проходить далі

  Льоша Бондаренко

Треба було постаратися, щоб взяти такого колоритного артиста – китайця, який розмовляє українською – і зробити настільки банальний, нецікавий та шиноцький номер. Просто якась катастрофа. Ще й аранжування в дусі весіль 90-х років. Не знаю, чия це більше провина – тренера чи музикантів, але дивитися номер було якось соромно.

  Катя Ятель

Пан Дан має унікальний тренерський талант – він бере щось не дуже видатне та приправляє його несмаком в аранжуваннях або постановці. Дуже рада, що цей дар має попит!


Уляна Горбачевська та Роман Клюба

Пісня: Ой там на горі
Команда: Тіна Кароль
Результат: Уляна Горбачевська проходить далі

  Льоша Бондаренко

Той випадок, коли ти знаєш, хто пройде далі просто глянувши на назву пісні та виконавців. Очевидно, що співачка, яка все життя спеціалізується на народному вокалі, добре заспіває народну пісню. У цьому плані мені навіть трохи шкода пана Романа, бо йому не дали жодного шансу бодай якось розкритися. Навіть постановка номеру на це натякала, перші 20-30 секунд він просто стояв у стороні.

Щодо оригінальності вибору треку та аранжування, про яке говорять тренери та ведуча – якщо чесно, музиканти «Голосу» вже собаку з’їли на таких аранжуваннях. Ось Реве та стогне з шостого сезону, ось Чорнобривці співочого священника, ось Два Кольори від Оксани Мухи. Попри те, що не всі ці пісні народні, аранжування роблять по доволі подібному принципу. Не кажучи вже про те, що у п’ятому сезоні цю пісню співав Феликс Шиндлер з команди Вакарчука у схожій манері, щоправда, без поп-рокової вставки. Тож я не розумію про що аж таке оригінальне тут іде мова.

А пані Уляна чудово співає, це факт. Проте цікаво було б почути від неї щось не фолкове.

  Катя Ятель

Мене вбиває те, що пані Уляна досліджує народні пісні та при цьому співає таку попсу. Дуже лінивий підхід. Попри це, до самого її виконання важко зробити хоч якесь зауваження. Маю похвалити команду «Голосу» за дуже вдалий потужний візуальний образ для учасниці.

Зараз Уляна Горбачевська працює над концептуально цікавим проєктом «Міф Роду», який присвячено загиблому на війні солісту опери Роману Сліпаку. Пані Уляна виступає як режисерка та вокалістка. Дізнатися більше та підтримати проєкт можна тут.


Тоня Сова та Сергій Асафатов

Пісня: Баста – Сансара
Команда: Monatik
Результат: Сергій Асафатов проходить далі, Таню Сову врятована ПТП та NK

  Льоша Бондаренко

У мене дуже багато запитань до цього виступу. Уже другий рік поспіль ми постійно хвалимо Монатіка за нестандартний підхід до вибору пісень та аранжувань. Так, звісно, постійно тримати високу планку важко, але нащо брати саме Басту? (У чому проблема з Бастою читайте в коментарі Каті).

Проте, навіть якщо забути про контекст автора пісні, ну тут же очевидно, що пісня обрана під пана Сергія. Із перших нот ти чуєш, що йому вона підходить, а пані Сові – ні. Можливо, мала місце змова між тренерами, що Тоню заберуть. Або ж Монатік на це й так сподівався, бо вона безумовно цікава й талановита, і хотів зберегти обох учасників. Але було б дуже образливо, якби її «злили» таким чином.

  Катя Ятель

Ну чесне слово, невже настільки мало нових пісень лишилося для проєкту, що довелося брати трек Басти? Пане Дмитре та командо «Голосу», я не розумію. Василь Вакуленко виступав в окупованому Криму, порушивши закон України. Із ним публічно сварилися ваші колеги по цеху. Йому заборонений в’їзд до України. У кліпі на цей трек знімалися Олександр Скляр, який відкривав «представницький центр ДНР» в Афінах, Серій Бобунець, якому заборонений в’їзд в Україну через виступи на тимчасово окупованих територіях, Діана Арбеніна, яка розповідала в інтерв’ю про зруйнований страшними постреволюційними часами Київ та інші. Невже нікого з вас це не турбує?

Щодо виконавців. Таня Сова – моя улюблена вокалістка сезону. Зичу їй вдалої кар’єри та другого місця у фіналі. Чого другого? Бо перших поглинає яма корпоративів та стагнації.

Сергій Асафатов, якого як представили як найсексуальніший голос сезону, точно відповідає своєму статусу. Сподіваюся, що почуємо його ще не раз.


Віталій Окс та Ксенія Буга

Пісня: Hurts – Wonderful Life
Команда: Тіна Кароль
Результат: Віталій Окс проходить далі

  Льоша Бондаренко

Проблема копірайтингу подібних телепрограм у тому, що там постійно вигадують регалії та значно все перебільшують. Я дуже люблю гурт Hurts (перший альбом), але до статусу «легендарного» йому дуже й дуже далеко. Ви чули взагалі останні їхні роботи? Я розумію, що потрібно створювати «вау-ефект» всюди, де можна. Але як людину, яка часто читає про музику, мене це засмучує.

Також я не дуже розумію чому пані Ксенію продовжують настирно називати вуличною музиканткою. Ще на етапі «сліпих» ми визначили, що вона професійна вокалістка з Москви. Що поганого у тому, щоб це озвучити?

А щодо номера – мені не сподобалося. У пісні Wonderful Life є особливий меланхолійний вайб, завдяки якому вона й стала такою популярною. Найкраще слово, яке їй підходить – це «томна». А тут ми бачимо музикантів, які навіщось намагаються змагатися у вокалізах, так ще й не дуже впевнено це роблять. Атмосферу треку втрачено, номер не запам’ятовується.

  Катя Ятель

Полишу у стороні той факт, що язик не повернеться називати гурт Hurts легендарним, попри всі мої ніжні почуття до них. Але як можна так спокійно та беземоційно виконати пісню, в якій співається про те, що не потрібно здаватися, адже життя прекрасне?


Тетяна Ничай та Каріна Балашова

Пісня: Ariana Grande – God is a Woman
Команда: ПТП та NK
Результат: Каріна Балашова проходить далі

  Льоша Бондаренко

Так вийшло, що цей номер я дивився в стилі «сліпих», тобто просто слухав, зрідка поглядаючи на екран. І навіть на слух мені було відчутно, що пані Балашова прекрасно справляється. Та й вибір пісні цікавий. Попри те, що я не шанувальник творчості Аріани Гранде, це набагато краще за Басту або Сплин.

  Катя Ятель

Пані Каріна молодець. Абсолютно згодна із тренерами, що у неї цікава манера співу та впізнаваний тембр. Це було зовсім не чутно на «сліпих», коли вона намагалася перечитати Карді Бі, й нарешті пробилося у «боях». Тепер хочу почути як вона прозвучить сольно.


Вахтанг Вахтангішвілі та Юлія Коровко

Пісня: Потап и Настя – Не люби мне мозги
Команда: ПТП та NK
Результат: Юлія Коровко проходить далі

  Льоша Бондаренко

У цьому випуску команда «Голосу» робить дуже багато акцентів на «чоловічих» або «жіночих» боях. Так от якщо вже мова про маскулінність та оту справжню «чоловічість», то пан Ваха мені видався набагато більш мужнім за пана Салема в його останньому номері, хоча той і був побудований на мачизмі. Пані Юлія дійсно заспівала краще, але за номером було цікаво спостерігати та відчувалася якась хімія між артистами. А це непросто зробити.

  Катя Ятель

Здається, я закохалася у пані Юлію та її голос. Із усіх учасників «боїв» вона буквально проявила себе найкраще. Дуже круто!

Пане Ваха, ми раді, що ви написали альбом за час перебування на шоу. Надсилайте на нашу пошту. Ми обов’язково його послухаємо та, за можливості, дамо фідбек.


Анна Безгалова та Анастасія Балог

Пісня: Passenger – Let Her Go
Команда: Дан Балан
Результат: Анастасія Балог проходить далі

  Льоша Бондаренко

Цікавий факт – якось ми з вокалісткою нашого гурту Black Balloon ходили на кастинг «Голосу» та співали саме цю пісню (спойлер – не пройшли). Ще один цікавий факт, одного разу я щиро розплакався під час виконання Passenger цієї пісні на фестивалі Sziget, коли їй почали підспівувати 10 тисяч людей.

Так от, жодного приємного враження цей виступ у мене не лишив. Із Passenger ситуація така ж, як і з Едом Шираном (вони, до речі, друзі) – його сила в простоті. Тут не потрібно взагалі нічого вигадувати. Пісня настільки потужна сама по собі, що достатньо просто акуратно та ніжно її заспівати. Але ні. Треба більше, гучніше, так щоб аж Мерайя Кері позаздрила.

Загалом я радий, що пані Балог пройшла далі. У неї безумовно хороший голос.

  Катя Ятель

Лишаю Льоші коментувати його улюблену пісню, а я зупинюся на ДанТіні. Я дуже люблю концепцію фандомів та шиперства. Навіть писала про це окремий текст. Тим не менше, мене подекуди дивує сліпота фанатів цієї пари. Прочитайте ж хоча б одне інтерв’ю’ Тіни, перевірте інформацію про дівчину Дана, включіть критичне мислення. Шиперити – це кльово, головне пам’ятайте, що шиперство лише у вашій голові.


Мєлєн Пасса та Руслан Опанасенко

Пісня: Labrinth – All for us (feat Zendaya)
Команда: Monatik
Результат: Мєлєн Пасса проходить далі

  Льоша Бондаренко

Ну от може ж! Взяти пісню, яка стала саундтреком до одного з найхітовіших та найнеоднозначніших серіалів минулого року Euphoria – ось це той рівень, якого ми очікуємо від Монатіка. По-перше, пісня сама по собі потужна. По-друге, цей виступ мені видався ледь не найкращим за весь сезон.

Пані Мелен якась космічна. Її вокал звучить так, ніби вона не наживо співає, а нам увімкнули студійний запис. Разом із тим – професійна поведінка на сцені та холодна впевненість у погляді. А от у пана Руслана мені дуже імпонує тембр та енергетика. Дует вийшов таким, що аж подих перехоплювало, поки дивився. Дуже шкода, що пана Опанасенка ніхто не «вкрав».

  Катя Ятель

Пан Руслан був одним із тих учасників, які дуже запам’ятовуються зі «сліпих» – яскравий образ «джина» та шокуюче виконання Земфіри. Мені б хотілося довше побачити його в проєкті, але проти фірмової пані Мєлєн шансів було дуже мало.


Катерина Степура та Анна Боршовська

Пісня: Монеточка – Каждый раз
Команда: ПТП та NK
Результат: Катерина Степура

  Льоша Бондаренко

Дуже цікаво спостерігати за захватом тренерів від пісні Монеточки. Якщо чесно, вибір пісні Зендаї мене вразив набагато більше. Але то таке.

Ну от знову одне й те ж. Пісня Каждый раз стала популярною виключно через свою наївність та навіть надто награну простоту. Є навіть термін «новая искренность», який з’явився на фоні росту популярності Гречки та Монеточки. Искренность – щирість – простота. Не можна такі пісні співати так само, як традиційні поп-хіти.

  Катя Ятель

Абсолютно жахливе виконання хорошої пісні. Не розумію вибір – вона не гайпова вже роки два та й не дає вокалісткам розкриватися взагалі. Парадокс у тому, що учасницям обрали максимально далеку від балади з криками та стогін пісню, але змусили їх співати саме так.

Із двох учасниць я б теж обирала Степуру. Якщо відкинути перебільшення із «обляччям Vogue» (у пані Степури справді є одна обкладинка – кілька років тому вона знялася для Vouge Taiwan Beauty), то у неї є всі дані для участі в талант шоу – цікавий тембр та зовнішність, що запам’ятовується.


Олександр Календа та Марко Квітка

Пісня: Rozhden – Знаешь
Команда: Monatik
Результат: Олександр Календа проходить далі, Марко Квітка врятований Тіною Кароль

  Льоша Бондаренко

А ось це та пісня, на якій можна робити, що завгодно. Із широкою душею. Співай як хочеш – можна й шепотіти, можна й кричати. Пан Квітка цим скористався на повну. Пан Календа теж чудово виступив, але мені здалося, що чисто за тембром цей трек більше підійшов для Марка.

  Катя Ятель

Важко не погодитися із паном Рожденом, що у них із паном Олександром є щось спільне. Це не дуже добре для самостійного артиста, але в цій пісні зіграло йому на руку. Рада, що пан Марко розкрився у цій пісні зовсім інакше, ніж на «сліпих». Хороший крок для того, аби відійти від лейблу «бек-вокаліст Constantine».


Ольга Баландюх та Анна Трубецька

Пісня: Beyoncé – Sweet Dreams/ Eurythmics – Sweet Dreams
Команда: Тіна Кароль
Результат: Анна Трубецька проходить далі

  Льоша Бондаренко

У пані Баландюх настільки цікавий голос, що на її фоні пані Ганна із доволі типовим вокалом просто загубилася для мене. Хоча технічно, обидві виконавиці добре впоралися. Я не очікував, що Ольга закінчить участь у проєкті.

А от мешап вийшов дивним. Якщо Монатік зазвичай намагається органічно вписувати неочевидні моменти в пісні та робити їх об’ємнішими, то тут це більше нагадувало перескакування плейліста на шафлі.

  Катя Ятель

Який же недолугий мешап, якщо чесно. Ніякого контакту між піснями, краще б вже лишилися на варіанті з Бейонсе. Із пані Ольгою ще треба попрацювати і будуть з неї люди. Просто на фоні Трубецької дуже важко конкурувати, якщо ти не вмієш володіти собою.


Альона Крутієнко та Олеся Лейченко

Пісня: Тіна Кароль – Не дощ
Команда: ПТП та NK
Результат: Олеся Лейченко проходить далі

  Льоша Бондаренко

Яка ж потужна все-таки пісня. Схоже команда «Голосу» вирішила справді подарувати їй нову хвилю популярності. Зовсім нещодавно її співав Роман Сасанчин.

А номер прекрасний. Усе на своїх місцях. Дуже тендітно та водночас із необхідним надривом. Мені сподобалися обидві виконавиці та їхня взаємодія на сцені.

Коментар про «колготки» від Балана – це, звісно, ганьба. І реакція шокованої Кароль говорить про те, що здається всім стало незручно в цей момент. Немає нічого поганого в тому, щоб звернути увагу на образ артистки або ж підкреслити якийсь певний елемент. Але не так, не в такій манері та не з таким сальним посилом.

  Катя Ятель

«Балан-радар»! «Балан-радар»! Мені здається, що цього разу він перевершив сам себе і навіть на знімальному майданчику не змогли втримати обличчя. «Колготки мне понравились больше», – це один із тих коментарів, які характеризують Балана не просто як людину, яка не розуміє, що можна і не можна казати людям, а й музичного невігласа, якому нічого коментувати у талант-шоу. Цей випуск робить мене дуже сумною.

Олеся справді молодець, так тримати. І це заслуга чого та кого завгодно, тільки не її вбрання.


Христина Калабанова, Карина Арбельяні та Тамара Балюк

Пісня: Lady Gaga – Bad Romance/ Rasmus – In the shadows
Команда: Дан Балан
Результат: Христина Калабанова та Тамара Балюк проходять далі

  Льоша Бондаренко

З них трьох мені найбільше сподобалася пані Карина – та, що співала Леді Гагу. Але чомусь вибрали не її. Загалом, мені нічого сказати про цей номер. Він якийсь прохідний.

Зате є що сказати про музикантів оркестру! На цьому номері вони прям розійшлися. Тепінг на Bad Romance я аж ніяк не очікував.

  Катя Ятель

А от і завершення історії колишньої вокалістки угрупування Ленинград Василіси Старшової. У першому рекапі я звернула увагу на те, що вона виступала в окупованому Криму. Згодом, учасниця записала пост-звернення до Володимира Зеленського із проханням пустити її до України (хоча їй ніхто в’їзд не забороняв, якщо що) та врешті вона відмовилася від участі.

Тріо з цієї компанії так і не вийшло, хоча поєднання пісень мені сподобалося. Цікаво, чому у титрах фігурував Khayat. Мені найбільше сподобалася Тамара Баланюк, але я її запримітила ще зі «сліпих».

А ще відпишіть у коментарях, хто ще почув «заебись» не запікане!


Зоряна Атлас та Ася Хорошун

Пісня: Camila Cabello – Havana
Команда: Monatik
Результат: Ася Хорошун проходить далі

  Льоша Бондаренко

У цьому дуеті найсильнішим був Монатік. Він так відтанцьовував та підспівував, що його енергія з лихвою перекривала доволі невпевнений виступ дівчат.

  Катя Ятель

На жаль, пані Зоряні справді завадила її недосвідченість та вік. Сподіваюся, що за кілька років ми почуємо про неї знову. Дуже вже талановита учасниця, але на її фоні пані Ася справді була кращою.


Василь Процюк та Ольга Мельник

Пісня: Скрябін – Спи собі сама
Команда: Тіна Кароль
Результат: Ольга Мельник проходить далі

  Льоша Бондаренко

У такі моменти я згадую, чому ми взагалі взялися писати про «Голос». Бо насправді ми любимо це шоу і в ньому бувають по-справжньому сильні номери, режисура, постановка та емоція. Цей дует – один із тих, які й з часом буде цікаво знайти та показати друзям.

Це був не просто виступ, це був професійний номер із чіткою драматургією. Я не думаю, що ситуація з панічною атакою входила до сценарію випуску (це було б доволі цинічно), але, як би це жорстко не прозвучало, вона додала цьому номеру ще більше накалу й нерву.

Попри те, що пан Василь та пані Юлія абсолютно статично стояли в кількох метрах одне від одного, в їхньому виступі відчувалася неймовірна близькість та спорідненість. Вони ідеально доповнювали одне одного. Якщо Василь співав в оригінальному стилі Кузьми – спокійно та виважено, то Юлія радше взяла за основу кавер Пономарьова – гучний, з надривом. До цього додалося ще кілька неочікуваних вокальних фішок більше в стилі Бумбокса. На виході отримали вражаючий мікс стриманості та агресії, який пробив аж до сліз.

Хто б не ставив цей номер, хотілося б йому/їй просто сказати щире дякую.

Тільки одне зауваження – цю пісню написав не Кузьма, це робота Андрія Підлужного. Того самого, що написав Не Дощ.

  Катя Ятель

Я дуже рада, що в ефір дали момент із панічною атакою, тому що це дає можливість підняти цю важливу тему публічно. Панічна атака – це не істерика чи просто нерви. Її важко попередити і ще важче вчасно зупинити, особливо, якщо стикаєшся із нею не часто. Ти не можеш просто зібратися із силами. При панічній атаці до твого тіла поступає сигнал про небезпеку, у тебе збивається дихання та пришвидшується серцебиття. Цей стан паралізує. При панічній атаці людині потрібний доступ до свіжого повітря, вода, спробуйте говорити з людиною, повернути їй відчуття безпеки та спокою. Про панічні атаки ми з Олександрою Поворозник також розповідали у нашому подкасті «Без Образ».


Якщо вам подобаються наші рекапи та ви б хотіли бачити більше матеріалів, то підтримайте нас на Patreon. Ми пропонуємо унікальні плейлісти, доступ до бази даних, а також офлайн-івенти (звісно, після завершення карантину) для наших патронів.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024