Головна
>
Звіти
>

Коли серце б’ється в ритмі ДахиБрахи: звіт з концерту у Малій Опері 23.05.2013

Коли серце б’ється в ритмі ДахиБрахи: звіт з концерту у Малій Опері 23.05.2013

ДахаБраха – унікальне явище української музичної сцени. Цю музику не слухаєш, а відчуваєш всім своїм нутром та тілом. Концерт ДахиБрахи – містичний перфоманс, побувавши на якому, запам’ятаєш на все життя.

Гурт дуже довго не давав сольних концертів у Києві, тому 23 травня приміщення Малої Опери було вщент заповнене слухачами. Зала старої будівлі додавала містичності та атмосферності, проте, моментами здавалося, що будівля може не витримати такого натиску: після виконання “Тьолки” та “Specially for you” і невгамовного тупання ніг під час виклику гурту на біс, де-не-де, навіть починала сипатися штукатурка.

ДахаБраха – це коли твоє серце починає битися в ритм барабанам, а від кожного дотику смичка до струн віолончелі по всьому тілу починають бігати мурахи. Коли етнічні мотиви пронизують до глибини душі, і ти чуєш та відчуваєш кожну вібрацію. Музика проходить через тебе, зливаючись воєдино з твоїм духом та тілом. Ти просто заплющуєш очі і тіло вже не в силі стояти на місці. Забутий багатьма фольклор оживає, створюючи на їх концерті справжню магію.

У виступі ДахиБрахи в Малій Опері не було тієї містичності й таємничості, що присутні, наприклад, на виставах театру “ДАХ” за участю гурту, проте було абсолютне єднання музикантів, музики та аудиторії.

Цей гурт безумовно був і залишається перлиною української музики. Неймовірне поєднання автентичної української народної музики та фольклору із запозичених в інших народів етно-мотивів та великою кількістю різноманітних інструментів. Але незрозумілим залишається той факт, що ДахаБраха більш відома за кордоном, аніж на батьківщині. Цей гурт заслуговує не просто вашої уваги, але й пошани. Такі гурти потрібно цінувати й берегти як культурну пам’ятку.

Більше фотографій Вконтакті

Більше фотографій Facebook

P.S. На київському концерті також відбулась ексклюзивна прем’єра трьох нових пісень. Завдяки Олексію Осадчуку у нас є можливість послухати їх та ще три лайв-версії вже відомих пісень.

Фото і текст: Євгенія Люлько

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024