Головна
>
Звіти
>

Сімпатічні: як пройшов концерт Latexfauna у MonteRay

Сімпатічні: як пройшов концерт Latexfauna у MonteRay

У п’ятницю, 19 травня, у київському клубі MonteRay відбувся великий концерт гурту Latexfauna. Ми відвідали івент і розповідаємо, що показали київській публіці музиканти за півроку після дебютного виступу.

18556946_1108990442538493_7031977132912572891_n

З попереднього разу змінилось небагато. На розігріві знов грали сет хлопці з LVNA. Під час самого концерту знов тексти усіх випущених пісень легко підхоплювались натовпом прихильників. За годинний концерт “мальчікі з Австралії” презентували два нових сингли – Поліція та Лайм, а також вперше у Києві зіграли новинки  Дослідниця та Helios. Сказати, що Зезюлін та ко отримували задоволення від того, що відбувається – це нічого не сказати.

Проте не все проходило так сімпатічно, як хотілося б. У головах багатьох активних учасників концертного життя столиці клуб MonteRay асоціюється у першу чергу з майданчиком для поціновувачів “важкої музики”, але аж ніяк не синті-попгурту. Не знаю, чи пов’язані якось ці фактори, але у залі стильних хлопчиків-дівчаток з підкатами і дивним макіяжем було значно менше, ніж можна було очікувати. Окремо варто сказати, що у клубі був на диво поганий звук (що не властиво MonteRay). Якщо мікси LVNA звучали голосно і зрозуміло, то вокал фронтмена LatexFauna відверто губився серед музики.

18581907_1108991175871753_6097995949010151403_n

У результаті від концерту лишилось неоднозначне враження. Latexfauna своєю музикою можуть змусити танцювати і співати ледь не будь-кого. Їх пісні в’їдаються у голову та довго не відпускають, а тексти захоплюють лексикон прихильників. Ба більше, видно, що виступи на невеликих майданчиках та фестивалях додали впевненості гурту, а Зезюліна навчили активно контактувати зі своїми прихильниками.

Проте є й інша сторона медалі. Latexfauna вже переросли маленькі майданчики на кшталт Alchemist та Mezzanine, але досі не готові до великої сцени, в першу чергу, через недостатню кількість пісен. До того ж, перед великою аудиторію учасники гурту почувають себе не дуже впевнено і це кидається в очі.

Загалом, Latexfauna – один з найцікавіших і самобутніх українських гуртів, з тих що “вистрілили” за останні роки. Вже на другий сольний концерт їм вдається збирати повний зал, при тому що місткість MonteRay майже втричі більша за Mezzanine, де був дебют. Популярність гурту росте, а пісні запам’ятовуються від першої до останньої літери.

Схоже, що Latexfauna – це той випадок, коли ріст популярності випереджає еволюційний розвиток гурту. Їх вже дуже хотять, а вони ще не дуже можуть. Концерти виходять напрочуд милі, але недостатньо потужні. Втім, така ситуація – майже ідеальна. Прокачати навички сценічних виступів можна із досвідом (який зараз набуває гурт) і бажанням (яке в нього, безумовно, є). Писати чіпкі пісні набагато важче. А це вдається Latexfauna напрочуд вдало.

Фото: Andrii Prots Photography

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024