Головна
>
Звіти
>

Як ТНМК відіграли концерт на честь свого 20-річчя

Як ТНМК відіграли концерт на честь свого 20-річчя

Минулої п’ятниці, 25 листопада 2016, ТНМК святкували своє 20-річчя в малому залі Stereo Plaza концертом під назвою “20 сезонів”. Епохальна, ювілейна подія як для гурту, так і для його шанувальників. 20 років тому молодий і перспективний (як любить казати Фоззі) харківський гурт Танок На Майдані Конго взяв участь у фестивалі “Червона Рута” і наступного року став його лауреатом із піснею Зроби мені хіп-хоп. Саме із неї ТНМК розпочинали концерт.

img_5741

Виступ тривав більше трьх годин. Було зіграно 37 пісень. “Не можемо ж ми грати концерт 4 години?” – іронічно запитував сам себе Фагот в інтерв’ю перед концертом. Виявилося, що ще трохи, і можете.

> Читать интервью с ТНМК: «Если бы нас все устраивало, мы бы ничего уже не писали»

Для гурту було важливо зіграти всі знакові пісні. А їх, за час існування ТНМК, назбиралося навіть більше 40. На концерті так і не прозвучали Арешт, Файна Юкрайна, Homo Ukraines, Ч/Б, Все по 8 гривень тощо. Деякі з незіграних пісень звучали в симфонічній програмі, деякі – в джазовій. Те, що не прозвучало там, увійшло в “20 сезонів”.

img_5788

img_5963

img_6038

img_6091

Як і обіцяв гурт, були сюрпризи. Як мінімум чотири. Першим сюрпризом став Діля. Він з’явився під час другого в історії гурту виконання пісні По радіо співали москалі, відіграв кілька пісень і зник. Другий раз Діля вийшов на сцену під час виконання пісень на біс.
img_6225

Другим сюрпризом став вихід на сцену легендарної Ніни Матвієнко для виконання пісні Мила з альбому НєФормат. Цей трек можна назвати кульмінаційним моментом концерту. Потужність саунду ТНМК + харизма та міць народного вокалу, залиті червоним світлом прожекторів, створили в залі шаманську атмосферу. Дуже незвичну для ТНМК і, через це, таку несподівану і таку, що пробирала наскрізь.

img_6546

Третім сюрпризом стала прем’єра пісні Гострі ножі разом із учасниками гурту Брати Гадюкіни. На жаль оцінити новий трек та, принаймні, розчути слова було доволі важко через якість звуку на майданчику. Наступною піснею дует колективів виконав Файне місто – постійний номер в репертуарі обох гуртів.

img_6837

Четвертим – виступ із учасниками гурту Схід-Side Олексієм Сараничем та Дмитром Олександровим. Разом з ними ТНМК виконали дві пісні із своєї джазової програми.

img_7174

Після пісні Мушу йти ТНМК залишили сцену. Разом з тим зал залишила частина найменш стійких прихильників. Своєрідна офіційна частина закінчилася і почалася вечірка для своїх. На біс ТНМК грали дуже довго і закінчили його стихійною імпровізацією.

Після другого виходу Ділі для виконання ПоRAPалося серце, музикант залишився на сцені до самого кінця. Разом з ним ТНМК дали собі волю і почали грати свої чи не найбільш важкі за звучанням треки – Ретро і Дибани мене. Схоже, що такий довгий концерт став несподіванкою і для самих ТНМК і деякі треки виконувалися по пам’яті, без репетицій. Унікальний момент – побачити  надзвичайно досвідчений гурт, у якого завжди все відпрацьовано, у незвичній для них ситуації.

Під час виконання цих пісень виникало враження, що ТНМК повернулися рік у 1999. Діля представляв музикантів і дякував залові, Фагот ледь не стрибнув у натовп, а Фозі контролював процес, періодично направляючи енергію гурту у вірне русло.

img_8112

img_7805

img_8136

ТНМК зробили максимум і навіть більше того, що від нього очікували на 20-річчі гурту. Більше трьох годин, майже 40 пісень. Не так багато гуртів можуть похвалитися такими довгими виступами. При цьому аудиторія не стомлювалася і до останнього вимагала ще.

У ТНМК надзвичайно вдячні шанувальники і гурт це дуже цінує. Для них концерт “20 сезонів” запам’ятається як унікальний синтез сучасного з минулим.

img_7397

img_8177

Фото: Юлия Вебер

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024