Головна
>
Новини
>

Донька Меладзе та «голос» Ротару. Рекап 3 сліпих прослуховувань 12 сезону «Голосу країни»

Донька Меладзе та «голос» Ротару. Рекап 3 сліпих прослуховувань 12 сезону «Голосу країни»

LiRoom LiRoom
13 Лютого, 2022

Ми подовжуємо робити рекапи на одне із найпопулярніших українських телевізійних талант-шоу «Голос країни». Треті сліпі прослуховування подивилась та оглядає випускова редакторка LiRoom Лєра Зданевич.

Читайте також:
> Ворожка, об’єднання країни та пивний магнат в журі (што?). Рекап 1 сліпих прослуховувань 12 сезону «Голосу країни»
> Нова 5nizza та фаворитка сезону. Рекап 2 сліпих прослуховувань 12 сезону «Голосу країни»

Василь Палюх 

Пісня: Luciano Pavarotti O Sole Mío

Повернулись: Потап, Надя Дорофєєва, Святослав Вакарчук

Лєра Зданевич

Який чудовий хлопчина і який чудовий голос! Навіть коли просто розмовляє, надзвичайно приємно слухати. Проте правильно підмітив Святослав Іванович, в цій пісні (хай і надзвичайно технічно виконаній) було замало самого Василя. Воно й не дивно, адже його вокально муштрували ще змалечку, на ютубі є відео 10-літньої давності, де він уже непогано тримається на фоні цілого оркестру (і де малого Василя уже оголошують як «лауреата всеукраїнських конкурсів»). Але в мене постає питання: для чого ж йому це шоу? У своєму рідному краю він уже й так зірка. А судячи з відсутності у нього власних пісень (принаймні у відкритому доступі), ставати артистом у класичному нашому розумінні Василь не сильно хоче.

Наталія Александрова

Пісня: Софія Ротару Тече вода

Повернулись: ніхто

Лєра Зданевич

Виступ самодостатньої та впевненої у собі музикантки, яка знає, для чого їй це все і про що співає. Але ці безликі аранжування під естраду… Хіба не це саме ми називаємо словом «шароварщина»? До речі, дивно, що пан Мацола не забрав її до своєї команди.

Наталія Миколаєнко

Пісня: Lely45 Восемь

Повернулись: Потап, Надя Дорофєєва, Оля Полякова, Святослав Вакарчук

Лєра Зданевич

«Біла Церква — місто талановитих людей, багато переможців Голосу Країни народилися саме там». Пані Наталю, а нагадайте, будь ласка, скільки переможців Голосу Країни потім пішли писати талановиту музику та будувати якусь музичну кар’єру? Отож-бо, і я не пам’ятаю.

Щодо виступу, ось і ТікТок дібрався до Голосу Країни. При чому, у прямому сенсі, на сцену (хоча, як на мене, те, що сама Лілу вискочила на сцену, виглядало щонайменше як цирк). Як погано зіграний (це ж мала би бути несподіванка для всіх, так?) та бутафорський цирк. Цирком виглядають і меседжі пані Наталі про «моя мечта — мир во всем мире», як вона розповідає у своєму ТікТоку. Ви якось не помічали, що такі інфантильні меседжі серед артистів звучать чомусь російською? Співати про мир мовою держави, яка ледве не почала уже повномасштабне воєнне вторгнення в Україну і тим самим долучатися до її культурного поля. Послідовно, нічого не скажеш.

Тому так, не дивно, що вона пішла до Наді Дорофєєвої. Думаю, дівчинку активно вестимуть до кінця шоу як «талант молодого покоління» і адепта «нової щирості» (до речі, термін цей теж із російських музичних наративів), а потім пані Наталя потоне в засиллі мільйонів інших російськомовних тіктокерок…

Катерина Білоус

Пісня: Billie Eilish No Time To Die

Повернулись: ніхто. Забрали Мацола і Заріцька.

Лєра Зданевич

Ну не можна взяти таку тендітну, складну пісню і прокричати її? Ну пані Катерино, можливо, на вашій роботі такі методи і працюють, але музика — це справа трішки більш субтильна. Були й, звісно, вокальні грішки, але коли й кого це на талант-шоу хвилювало, якщо сценаристи намалювали красиву історію, за яку будуть вболівати глядачі. Здається, у «Голосу» є прямо якісь квоти як на професійних досвідчених музикантів, так і на типажі «героїв з народу», на яких можна відпрацьовувати історії про людей із серйозними роботами, але які все одно хочуть співати. 

Але якщо глядачам подобається, а учасники самостверджуються у своїх дитячих мріях побувати на великій сцені, то чому б і ні?

Мар’ян Романчук

Пісня: Passenger Let Her Go

Повернулись: Святослав Вакарчук

Лєра Зданевич

Ого, у пана Мар’яна у вуличному репертуарі ось такі пісні? Тоді я спокійна за нашу вуличну музику. Загалом так легко, органічно, зі знанням справи і з приємним вайбом вуличної романтики. Зазвичай таких на цьому шоу не беруть, а розказують їм «а спробуйте заспівати без гітари, ось дивіться, який у вас класний голос, а ви розпиляєтеся на контроль і гри на інструменті і співу, приходьте наступного разу». А тут пан Вакарчук без питань його узяв.

Не думаю, що музикант дійде до фіналу, але очків упізнаваності точно назбирає.

Діана Бернат

Пісня: LAUD 2 дні

Повернулись: ніхто

Лєра Зданевич

Перекривляти Laud — справа ой, яка нелегка. Діані не вистачило цієї нахабності, дівчина хвилювалася дуже сильно, не дотискала. Хоча старалася дуже сильно показати, що вона може у вокальному плані і намагалася триматися.

Єрназар Жубан

Пісня: The Weeknd Take My Breath

Повернулись: Потап

Лєра Зданевич

Щоразу виникає таке противне відчуття бутафорності, як нам показують цю безкінечну потребу учасників пройти на «Голос», ніби від цього залежить їхнє життя. Так, Єрназар приїхав із Казахстану, не найспокійнішого місця на карті, але це шоу — явно не єдине, що тримає його у Києві.

Щодо виступу, було чітко видно, що вокал для нього — не забавка, а професійний шлях. Було відносно технічненько, стильно, та не без вайбу кавер-бенду, який може співати все що завгодно добре. Добре, але мені особисто не вистачило якоїсь родзиночки.

Оля і Аня Войцеховські 

Пісня: Софія Ротару Два перстені

Повернулись: Потап, Надя Дорофєєва, Оля Полякова

Лєра Зданевич

«Наша мета — показувати українській молоді, що українська пісня — це модно й сучасно» і співати шароварщину, в яку перетворили спадщину Івасюка. Послідовненько, нічого не скажеш. Та й дівчат самих було доволі мало у цій пісні, на відміну від калькування Софії Михайлівни. Думаю, дівчата побавляться у команді Олі і підуть далі співати кавери в ресторани та викладати вокал. Що, загалом, не найгірше.

Spiv Brativ 

Пісня: The Rembrandts I’ll be there for you

Повернулись: ніхто. Забрали Мацола і Заріцька

Лєра Зданевич

«Чотири гарних кошенятка, які усім подобаються, але нікому непотрібні». Хлопці точно підмітили те відчуття, яке викликають. Ніби й добре, а ніби й ніяк, фонова музика для ресторанчиків. Не вистачило якоїсь особливої риси, або хоча б вокалу, який би не губився за беком. Складається враження якоїсь абсолютної демократії всередині гурту, де всі на рівних, і ніхто не виділяється. Та у випадку братів це — мінус, на жаль. Бо на це шоу люди йдуть показувати голос усе ж, а не давати концерти. 

До речі, на моїй пам’яті це перший подібний гурт на «Голосі», який повністю приходить зі своїми учасниками і інструментами. Я й не зовсім розумію, навіщо вони тут.

Клім Куліков

Пісня: Aloe Blacc I Need A Dollar

Повернулись: Оля Полякова

Лєра Зданевич

Оце, звісно, справжній клондайк, а не історію розкопали у Кліма сценаристи шоу. Пілот, який вижив у авіакатастрофі, де загинули люди. Але пісня в учасника — відверто ніяка для того, щоб оцінювати вокал. Ніде голосу розгулятися і показати індивідуальність. Але тут справді відчувається тенденція, що у Олі Полякової в команді з’являються учасники хіба тоді, коли ніхто з інших тренерів не повернувся до учасника.

Михайло Цар

Пісня: John Legend All of Me

Повернулись: Святослав Вакарчук

Лєра Зданевич

Розкажіть хтось Михайлу, що коли твоє хобі стає роботою, воно перестає приносити задоволення, як колись. Навіть найвідданіші справі музиканти вигоряють і ненавидять те, чим займаються. А купа менш цікавих артисту моментів менеджменту, просування музики, побудови образу артиста… Часом і справді ліпшим вибором для ментального здоров’я буде залишитися на основній роботі, щоб займатися творчістю як хобі. 

До речі, Михайло ще й фіналіст «Голосу Діти». От і бачимо, до чого доходять суперфіналісти шоу (ні до чого, йдуть протоптаними доріжками знову на вокальні шоу, а не займаються розвитком себе як артиста).

Ярослав Кайда

Пісня: RammsteinMein Herz Brennt

Повернулись: Потап, Оля Полякова

Лєра Зданевич

О, ось і рокери, як же може бути випуск «Голосу Країни» без стереотипного образу рокера в чорному. Але я не зовсім розумію, що такі колоритні і трушні типажі прямо із Теплого Лампового (київський клуб, де  відбувається багато рок-концертів, зокрема й гурту Ярослава, CherryBlazer) роблять на такому «попсовому» вокальному шоу. Там же не вийде співати лише гроулом (хай і гарним, недарма гурт виступає з кавер-програмою Rammstein).

Лія Меладзе 

Пісня: Leonard CohenHallelujah

Повернулись: Потап, Надя Дорофєєва, Оля Полякова, Святослав Вакарчук

Лєра Зданевич

Я дивилася шоу уже в записі й тому головний сюжетний хід номеру знала наперед. Звісно, що це несвідомо міняє враження від перегляду. Тому цікаво було би просто її послухати, без тіні її знаменитого батька. Позаяк виглядало непогано, вона заспівала ніжно й красиво. Не знаю, наскільки в цьому шоу все прозоро і чи тренери справді  не знають про таких учасників. Та навіть якщо на «Голосі» все вирішено у випадку Лії, думаю, хтось би до неї повернувся і без фігури батька за плечима. 

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024