Головна
>
Новини
>

Laura Marti, конкурентка Дорофєєвої та колишня наркозалежна у шостих сліпих прослуховуваннях Голосу Країни

Laura Marti, конкурентка Дорофєєвої та колишня наркозалежна у шостих сліпих прослуховуваннях Голосу Країни

Третій сезон поспіль ми пильно стежимо за шоу “Голос країни”, шукаючи майбутніх зірок української сцени.

Рекапи на виступи учасників “Голосу” цього року пишуть різні автори. Для четвертого випуску (проте шостого рекапу) свої враження описували наш головний редактор Олексій Бондаренко та редакторка новинної стрічки Лєра Зданевич.

Денис Потреваєв

Пісня: Celine Dion All By Myself

Повернулися: Тіна Кароль, Монатік, Надя Дорофєєва, Олег Винник

мініава льошаОлексій Бондаренко:

Статний, впевнений, рівний виступ. Та й сам Денис не намагається епатувати зовнішністю чи одягом. Просто хороший голос і приємний чоловік.

І все з цим прекрасно, тільки не до кінця зрозуміло на чому розкручувати сценарний задум. Яка аудиторія має надсилати за Дениса смски? Думаю, що сценаристи проєкту й тренерка будуть рухати його в напрямку маскулінності. Тож чекаємо шкіряну куртку та рокккк в наступних випусках.

Лєра Зданевич:

Денис повернувся на Голос після поразки на боях 7 років тому. Тоді йому не вдалось переспівати Нікіту Алєксєєва у команді Ані Лорак. Після цього Денис співав на корпоративах, виступав у місцевих ПК та писав пости про успішний успіх в інсту.

Цього разу Денис вибрав правильну пісню для показу, що він може. Тому що, судячи з попереднього виступу, його харизма розсипається там, де починаються динамічні та танцювальні пісні. Але це було 7 років тому, за цей час він певне, що виріс, як виконавець. Розвернути Тіну з перших секунд — завдання не з легких.

Марія Гоур

Пісня: ВВВесна

Повернулися: ніхто

мініава льошаОлексій Бондаренко

Я здивувався, що жожен із тренерів не розвернувся. Аранжування було нехай не найоригінальнішим, але цікавим. Виконання чистим. Так, місцями було занадто “одухотворення”, – але то більше про авторський стиль.

Лєра Зданевич:

Якщо чесно, голос Марії було приємніше слухати, коли вона говорить. Дуже вже красивий і незвичний, як для дівчини. При співі же вона поки не надто впевнена. Правильно підмітив Винник, вона намагається акцентувати на своєму грудному співі, але виходить слабо.

Хочу зазначити також класне аранжування Весни Воплів Відоплясова.

Нікіта Леонтьєв

Пісня: СкайТебе це може вбити

Повернулись: Надя Дорофєєва

мініава льошаОлексій Бондаренко

Ну давайте бодай на секунду відкинемо снобизм, яким просякнуті всі наші рекапи. На сцені готовий український Шон Мендез. Ще й тіктокер. Ще й з готовою аудиторією. Який веде себе як типовий американський підліток.

Класний, потужний, розмашистий виступ. Дрім сторі між учасником і Надею, із якою вдалося заспівати. Це красивий і яскравий телевізійний момент, тут нема до чого причепитися.

Лєра Зданевич:

Нічого собі, типовий 18-річний зумер з тіктоку (як його хочуть показати сценаристи Голосу, звісно) приходить на Голос та вибирає уже сивочолу нетлєнку Скаю. А потім музмедіа розповідають, що молодь не слухає українську музику))).

На цьому виступі впало в око, що надто вже підозріло точно Дорофєєва ставить питання учасникам. Нам розповідають у передмові, що пан Нікіта хоче потрапити у команду Наді, а вже після виступу вона питає, в чию команду він справді хотів. Це ж саме було і в одному з попередніх виступів, коли Надя питала Дениса Потреваєва, чи вперше він на Голосі. Такі речі не можна запитувати, не знаючи контексту, хіба що задавати всім учасникам однакові питання, а потім ставити в ефір те, що підійшло. Але це б подовжило недешеві зйомки. Тому тут можна зробити припущення, що судді знають, хто вийде на сцену. Ніби й дрібничка, але такі здогади руйнують магію сліпих прослуховувань, де розвернути крісла можна лише талантом. Чи після Тоні Матвієнко у перших сезонах сценаристи вирішили не ризикувати? Хто зна.

(Насправді тренери не знають, хто на сцені, але в момент коли вони повертаються їм можуть підказувати в наушник, що питати. Через це й виникає таке відчуття – прим. Льоші).

Лаура Марті

Пісня: Stevie WonderFaith

Повернулись: Надя Дорофєєва

мініава льошаОлексій Бондаренко

Видатна джазова співачка Лаура Марті знову намагається завоювати попсцену. Паралелі з Джамалою більш ніж очевидні.

Ну Марті – геніальна. І міць її вокалу неможливо заперечувати. Можна навіть не дивитися в екран, щоб мурашки почали бігати всмі тілом від щирої музичної енергії.

На жаль, те що Лаура Марті робить в попплощині — як її минулорічний альбом та і похід на “Голос” — викликає радше нерозуміння, ніж захоплення. Хочеться вірити, що це просто її персональна амбіція, а не діагноз українській джазовій індустрії.

До речі, дивно, що ніхто з тренерів не впізнав Лауру.

Лєра Зданевич:

Стільки акценту на вірменському походженні Лаури, і практично ні слова про те, що вона джазова співачка з величезними амбіціями. При чому, досить відома у джазових колах співачка, яка активно дає концерти та виступає на фестивалях як українських, так і закордонних. Чорт забирай, вона співала навіть з десятикратним володарем премії “Греммі” Bobby McFerrin! І це далеко не все, що про неї можна сказати з точки зору досвіду.

Завжди сумно бачити зрілих артистів рядовими конкурсантами на вокальних шоу. Звісно ж, не таких, як Мейхер і Алібі, які прийшли попонтуватись. А тих, які справді думають, що Голос може їм дати кар’єрний буст. Хоча Лаура каже, що для неї це старт нового етапу у творчості. Побачимо, що з цього вийде.

Анна Гадомич

Пісня: Алла ПугачоваПозови меня с собой 

Повернулись: Монатік, Надя Дорофєєва

мініава льошаОлексій Бондаренко

Мені подобається те, в якому ключі “Голос” підіймає питання дестигматизації поняття “наркозалежний” та, особливо, людей, які відмовилися від наркотиків. Особливо враховуючи, що певні види наркотиків уже давно стали частиною буденності творчої інтелігенції. Образ героїнового наркомана з 90-х має відійти в минуле. Цю тему треба підіймати наново й через нові призми.

Побачивши, яку саме пісню співатиме Анна, я був скептичний. Але аранжування мене повністю підкорило. В еру переосмислення досвіду попмузики 90-00-х це, поки, один із найкращих його проявів на цьому шоу. Та й взагалі, як на мене, один із найцікавіших виступів.

Лєра Зданевич:

Ох, як завернули історію про амфетамінову залежність. По ідеї, цей весь біль мав відбиватися у пісні, яка автоматично викликає мурашки по шкірі. Принаймні, в мене. Анна справді старається, проте їй не вистачає глибини та сили в голосі, щоб це все виразити. Можливо, біда в тональності, варто було взяти нижчу. Проте її відкритість мені імпонує, побачимо на наступних етапах.

Ілля Ніколаєнко

Пісня: Topic Breaking Me

Повернулись: Надя Дорофєєва, Олег Винник, Монатік

мініава льошаОлексій Бондаренко

Пан Ілля явно вміє працювати на сцені, хоча й виглядав трохи зажатим. Але загалом, це був непоганий виступ, який не запам’ятається, але й в якому важко знайти очевидні вади. Та й розвивати такого артиста в майбутньому можна ледь не у будь-якому напрямку.

Лєра Зданевич:

Не люблю такі випадки, коли понтів більше, ніж суті. Ілля бігає по кавер-гуртах, власного матеріалу не пише, наскільки я зрозуміла з рісьорчу. Дивно, я думала, що він черговий понтовий репер з всратими кліпами на Ютубі. На шоу додали пафосу із батьківським нерозумінням і відправили у щасливу путь до Дорофєєвої.

Але по факту виступ не більше, ніж середній. Купа мелізмів, як доречних, так і не дуже, невпевнені високі ноти. Єдине, чим він може запам’ятатись — цікавою зачіскою та фарбованими нігтями. Все. Я думаю, що зовнішній вигляд не має затьмарювати музику артиста. А тут сталося саме це.

Вікторія Брехар

Пісня: MonatikМудрые деревья

Повернулись: Тіна Кароль, Монатік, Олег Винник

мініава льошаОлексій Бондаренко

Якщо взяти історію учасниці за чисту монету (і навіть закрити очі на те, що вона народила в 19, а в 31 її дитині все ще 10 років), то це напрочуд сумно. Все своє життя пані Вікторія мріяла про сцену, але через дитину мала 10 років сидіти вдома, й нікуди не виходити.

Але вже на сцені виявляється, що вона таки співає у військовому оркестрі (як і Тіна Кароль свого часу). Та й голос у пані Брехар справді схожий на Кароль. Та й загалом виступ потужний. Все тут було добре, хоча й не зрозуміло яка кінцева мрія співачки окрім як засвітитися на ТБ.

Лєра Зданевич:

Мені здається, якби Тіна Кароль переспівувала цю пісню Монатіка, це звучало би приблизно так, як у пані Вікторії. Їх там що, всіх у військових оркестрах цьому вчать?

Виступ хороший, мені сподобався. Вікторія себе впевнено почуває на верхніх нотах, добре справляється з мікстом. Видніється за спиною купа досвіду в тому ж військовому оркестрі та кавер-гуртах.

Ярослав Фролов

Пісня: Ed SheeranThinking Out Loud

Повернулись: ніхто

мініава льошаОлексій Бондаренко

Замість огляду цього виступу пропоную послухати альбом випускника попереднього “Голосу” Gio Dara.

Лєра Зданевич:

Молодий музикант, який намагається стати другим Едом Шираном, як нам подають його історію. Але навіщо? Чи це просто, коли ти молодий, то намагаєшся усіма силами вимахнутись на сцені своїми тільки-но завченими вокальними прийомами? Це і погубило виступ Ярослава.

Молодо-зелено, до того ж і мимо. Хоча тембр у хлопчини досить приємний.

Аліса Стрига

Пісня: ЛиндаВорона

Повернулись: Олег Винник, Надя Дорофєєва, Монатік

мініава льошаОлексій Бондаренко

Дуже переконливий виступ з усіх боків. Від серійної учасниці талантшоу, якими цей сезон рясніє.

Але мене починає турбувати помітний пієтет саме до російської попмузики? Ну, або може мені здається.

Лєра Зданевич:

Яку же жахливу пісню вибрала Аліса і як же добре її заспівала. Сорі, в мене просто алергія на старий і пафосний труп російського року (принаймні, в цьому аранжуванні).

На прикладі Аліси ми бачимо, де могла бути Надя Дорофєєва, якби Потап не звернув у свій час на неї увагу. Проте історія не знає слова “якби”, й Аліса нині модель, вчителька вокалу і звична гостя музичних шоу. Два роки тому вона виступала на Х-Факторі, але далеко на шоу не зайшла. А ще вона під іменем Аліса Мілош намагалась будувати кар’єру сольної співачки. Проте щось пішло не так. Можливо, безлика російськомовна попса і кліпи у кращих традиціях Фонду підтримки української музики? Енівей, продюсер не лишив Алісі ні пісень, ні імені. Не вірю, що у неї цього разу щось хороше вийде на Голосі. Уже надто багато спроб було увійти в одну і ту ж річку.

KOLA (Прудіус Анастасія)

Пісня: LMFAOSexy and I Know It

Повернулись: Олег Винник, Тіна Кароль, Монатік, Надя Дорофєєва

мініава льошаОлексій Бондаренко

Пані KOLA – також серійна учасниці талантшоу, але, на відміну від багатьох колег, уже в обоймі “1+1”. так само як, наприклад, Віре Кекелія, яка кожен рік ніби намагається перезапускати власну кар’єру, але врешті запам’ятовується передусім як учасниці “Жіночого кварталу”.

Ну тут фірма. Ця співачка вже має повний набір інструментів, щоб стати зіркою. Але замість того, щоб випускати альбоми й кліпи, вона вчергове йде на “Голос”. Дуже сподіваюся, що це щось дасть.

Лєра Зданевич:

“Чому ти досі не суперзірка?” ” — Я прийшла на Голос, щоби нею стати.” Здається мені, що у випадку Анастасії це знову вистріл в молоко. Вона вже була на Голосі і це мало до чого привело. Так, вона співає у “Танцях із зірками”, проте чи це перемога для сольної виконавиці, якою вона хоче стати? Думаю, в її випадку треба зосередитись на написанні власного матеріалу, а не бігати співати кавери

Дуже подобається, як вона вокально грається з піснею. До того ж, аранжування дозволяє. З вульгарної попси, яка махає піструнами, пісня перетворилась у щось звабливе та красиве.

Mary Soddy

Пісня: Гамерицький край

Повернулись: Тіна Кароль, Олег Винник

мініава льошаОлексій Бондаренко

Я не знаю, чи українській сцені потрібна друга Христина Соловій. Мені здається, що й перша прекрасно справляється зі своїми обов’язками.

Але пані Mary має ще величезну купу часу в запасі (на відміну від багатьох інших артистів). Вона ще може віднайти й себе, й своє звучання. І може використати “Голос” як тренувальний майданчик. Тут тобі й поради успішних тренерів, і навички роботи на камеру, і сценічний досвід. Та й в оркестрі грають видатні музиканти, яких потім можна підтягнути до себе в гурт (як це робила, зокрема, й Христина).

Мені здається, що поки що пані Mary – найперспективніша учасниця проєкту.

Лєра Зданевич:

“Коли всі слухають попсу, я слухаю український фольк”. Ех, де ж мої 14-16 років і юнацький максималізм… В мене було майже так само, тільки замість українського фольку була просто українська музика:)

Робити з дівчинки другу Христину Соловій — занадто очевидний крок. Та й чи потрібний, сумнівно. Надіюсь, Тіна Кароль відверне її від шляху копіювання та покаже, що є хороша музика, окрім фольку.

Виступ чудовий. Якщо я в захваті, то Льоша тим більше буде)

Нарам Мумні

Пісня: StingDesert Rose

Повернулись: Тіна Кароль, Надя Дорофєєва, Олег Винник

мініава льошаОлексій Бондаренко

Лєра Зданевич:

Пан Мумні приїхав на шоу з далекого Марокко і називає український Голос одним із найсильніших взагалі. Це приємно чути. *надягає ментальну вишиванку і пишається ненькою Україною* (ага, от тільки він тут вчиться вже кілька років і переїхав точно не заради Голосу – прим. Льоші)

В цілому виконання типове для країни, звідки Мумні родом. Від цього не менш класне. Найліпший момент виступу — дует з Тіною Кароль. Хлопчина не полінився, вивчив контекст та тренерів українського шоу, та ще й пісню тренерки. А також додав своєї стилістики пісні. Це похвально. Цікаво буде почути домішування його арабських мотивів у інші жанри.

Катерина Руденко

Пісня: Ryan Gosling & Emma StoneCity Of Stars

Повернулись: ніхто

мініава льошаОлексій Бондаренко

Пані Катерині вдалося перетворити щемку й багатошарову пісню у доволі фоновий виступ. Ну не дотягнула, ну буває.

Що ж стосується поведінки Винника. Всі випуски до цього він виглядав одним із найадекватніших людей в залі. І навіть хочеться щиро вірити, що його інтенції були направлені на заспокоєння дитини, яка рознервувалася. Але виглядало це щонайменше кріпово.

Лєра Зданевич:

Пісня на талант-шоу повинна розкривати голос учасника. У випадку Каті такого не вийшло. Виступ доволі прохідний, хоча дівчина намагалась його витягти своїм вібрато. Але що занадто, то нездраво.

Дуже прикро вражає Голос вчергове, роблячи в учаснику головним не талант, а особисту драму, яка за цим стоїть. Сценаристи видавлюють з глядачів співчуття і показують, що це шоу — панацея для бідного-нещасного учасника, якого образило життя. А тренери лиш підігрують, влаштовуючи цирк із заспокоєннями. Особливо Винник, який ледве не садив дівчину на коліна. Звісно, що у неї стрес, і вона не може сказати “ні”. На Заході це б розцінили, як харасмент і неподобство. А наші “вовчиці” схвавають і скажуть, що Олег же допомогти і заспокоїти хотів. Все ж по цінностях у нас величезний розрив із цивілізованим світом.

Читайте також: Флешбеки до колишніх, “елітарна” музика та Казахстан. Рекап других сліпих прослуховувань Голосу країни

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024