Головна
>
Статті
>

Рекап. «Голос країни» 9 сезон 1 епізод. Народні пісні та забуті зірки

Рекап. «Голос країни» 9 сезон 1 епізод. Народні пісні та забуті зірки

Так вийшло історично, що ми любимо «Голос країни». Це шоу важливе не тільки з точки зору підняття рейтингів телеканалу «1+1», а й для індустрії в цілому. Так само як і «Х-Фактор», «Голос» подарував нашій сцені низку артистів. Серед них, зокрема, гурт YUKO, який два роки поспіль потрапляв у наші топи альбомів, та Христина Соловій, яка минулого року взяла новий курс і випустила Любий друг.

Цього сезону в журі два новачки. Перший – MONATIK. Хоча новачок він умовний, адже раніше вже брав участь як зірковий тренер у програмі «Голос. Діти». А от абсолютно нова зірка в складі суддів – Dan Balan, артист з Молдови, якого в наших краях пам’ятають за участю в гурті O-Zone та піснею Dragostea Din Tei. Окрім того, крісла суддів посіли вже давно знайомі нам Тіна Кароль та Потап.

У першому випуску нам продемонстрували «феєричне відкриття», у якому члени журі переспівали пісні одне одного. Згодом із 12 учасників одразу 10 потрапили в команди тренерів. Окрім того, у підводках ми побачили назви приблизно п’яті брендів, які стали партнерами проекту. Ми цілком могли б зупинитись і на цьому, але хочемо детальніше.


Ті, хто пройшли

Ім’я: В’ячеслав Кретов
Пісня: Rag’n’Bone Man – Skin
Хто повернувся: Дан Балан, Монатік та Потап

 Олексій Бондаренко

Усе інтро пан В’ячеслав розповідав про те, який він мужичара, як він поважає інших мужичар та не любить не мужичар. І в голосі теж має бути потужне чоловіче начало, а ще треба займатися спортом і бути мужиком. Заспівав В’ячеслав справді непогано, хоча приспів дався йому непросто. Враховуючи досвід попередніх сезонів можна передбачити, що в наступних випусках Кретов тягатиме кожанку, співатиме щось подібне до Ленні Кравіца та взагалі сяятиме маскулінністю. З іншого боку, ми ще не знаємо стиль Дана Балана.

 Катерина Ятель

Загалом, підводка до учасника розповіла нам, яким буде кожний виступ В’ячеслава на шоу – в одязі, що підкреслює його спортивну фігуру, з-під лоба дивлячись у саме сердечко дівчат, він буде ричати на кожній пісні. Підкреслено маскулінно, фантастично нудно та з непереборним бажанням порівнювати його з Мужикотавром з серіалу «Гравіті Фолс».


Ім’я: Марина Фіжделюк
Пісня: Коломийка
Хто повернувся: Дан Балан і Потап

 Олексій Бондаренко

Сценаристи шоу вирішили довго не тягнути і вже другий номер переносить нас у серцевину Карпат, на залиті сонцем полонини, та нагадує про прадавні звичаї місцевих гуцулів. Якщо за лемків колись відповідала Христина Соловій, яка вразила зал та Вакарчука виконанням Горе долом, то Коломийка від Марини Фіжделюк залишила по собі скоріше збентеженість. Аж надто необережне виконання, перегравання із інтро і всередині пісні, доволі банальна пісня. Все це залишило враження не відкопування народних скарбів, а виступу на весіллі. Ну, Дану Балану сподобалося, це головне.

 Катерина Ятель

Я майже впевнена, що вона прагнула ефекту, який був від Інгрет, але у результаті отримала розмовну театральщину, а не пісню. До того ж, пора вже «Голосу» відпустити тему «народної душі, що знаходить свою силу на полонинах». І я пророкую, що усім, хто буде публічно висловлювати своє невдоволення Мариною, коментатори будуть закидати відсутність патріотизму.


Ім’я: Роксолана Сирота
Пісня: Dua Lipa – New rules
Хто повернувся: Потап

Рандомний коментар:

 

 Олексій Бондаренко

Пані Роксолана нагадує мені зірок із 90-х. Така собі Брітні Спірс у топіку або ж Крістіна Агілера на початку кар’єри. Вдала, не заїжджена пісня, дуже непогане виконання. Бекграунд в дусі «я з простого народу» і коментарі від друзів трактористів. Схоже, сценаристи вже придумали сюжетну лінію для Роксолани. За нею буде цікаво спостерігати.

 Катерина Ятель

Якщо закрити очі на переплутані звуки та неточний текст, маю сказати, що Роксолана була однією з найсильніших з першого кастингу. У її перемогу я не вірю, бо надто вона звичайна, але майбутнє в неї є.


Ім’я: Андрій Хайат
Пісня: В кінці греблі шумлять верби
Хто повернувся: Дан Балан, Монатік, Тіна Кароль, Потап

Рандомний коментар:

 Олексій Бондаренко

Схоже, про те що Хайат потрапляє у сезон «Голосу» він дізнався заздалегідь, тому встиг розгорнути масову піар-кампанію. Проект KHAYAT вже заявлений у нацвідбір на «Євробачення» і випустив sviy pershiy klip na pisniu DEVOCHKA.

Щодо кастингу – нарешті в сезон пройшов хлопець із народним вокалом, а не дівчина. Аранжування цікаве, виконання класне, хоча й надто манерне. Це безумовно один із найсильніших виступів цього епізоду. Тренером Хайата я бачив Монатіка (подивіться як хлопець затанцював перед приспівом), але Андрій обрав Тіну. А ще, у нього є якийсь ледь вловимий флер 90-х. Щось від гурту «Оскар».

Щодо DEVOCHKA – цікава пісня. Шкода, що російською. Дивно, що артист, який на «Голосі» починає із народної української пісні, починає кар’єру із пострілу в напрямку російського ринку.

 Катерина Ятель

Про Хайата треба знати три речі: перше – він буде на нацвідборі Євробачення, тому судячи з того, як він вирішив захопити ефіри усіх каналів, плани у нього амбітні; друге – у нього в підтримці стоїть Рамі Каллас, з яким вони разом створюють цей проект; третє – це мій улюблений виступ на перших «сліпих». Ну і я по-своєму цільова, бо його DEVOCHKA мені з шостого разу сподобалась так сильно, що я її тепер не вимикаю.


Ім’я: Андрій Хорисенко
Пісня: Monatik – Зашивает душу
Хто повернувся: Дан Балан, Монатік, Потап

Рандомний коментар:

 Олексій Бондаренко

Пан Андрій прийшов на шоу із чіткою ціллю – потрапити до Монатіка. І потрапив. За що йому безумовний респект. Співає він класно, на сцені поводиться доволі скуто, але все це можна виправити із досвідом. Те, що йому вистачило сміливості сходу заспівати із Монатіком – справжній подвиг. Якщо ви колись бували на або біля сцени «Голос», то можете собі уявити, який там колосальний рівень хвилювання для учасників.

 Катерина Ятель

Це той випадок, коли спільне виконання пісні пліч-о-пліч з тренером, показує брак харизми та індивідуальності. Підозрюю, що йому будуть і надалі давати динамічні пісні та викинуть на етапі нокауту, коли зрозуміють, що бажаних голосів від дівчаток йому не зібрати.


Ім’я: Ксенія Бахчалова
Пісня: Jamala – Крила
Хто повернувся: Тіна Кароль, Монатік та Потап

 Олексій Бондаренко

«1+1» подивилося «СТБ» та зрозуміло, що чимбільш драматична історія стоїть за артистом – то краще. Тому в біографії Ксенії факт того, що вона закінчила консерваторію потонув в особистій драмі. Мораль «роби те, що любиш і ні на кого не звертай увагу» – це прекрасно. Головне, щоб це було не єдине, чим запам’ятається Ксенія. А вона й справді шикарно співає. Їй вдалося не тільки зняти манеру Джамали на Крилах, але й додати трохи свого. При цьому зробити це так, що пісня зовсім не програла. Мій фаворит цього випуску.

 Катерина Ятель

Маю надію, що історією про зовнішність та вади зору не будуть забивати той факт, що Ксенія неймовірно співає. І що їй не будуть давати одні й ті самі ліричні пісні чи народні композиції, а експериментуватимуть. Бо вибір Тіни Кароль як наставниці немов натякає, що далі вона співатиме Ой верше мій верше та Beautiful Агілери.


Ім’я: Хейтам Рафі
Пісня: Habibi
Хто повернувся: Дан Балан і Потап

 Олексій Бондаренко

Перше, що приємно вразило – всі тренери знають і спілкуються англійською. Друге – міжнародні учасники – це прикольно. Яскраве виконання, досвідчений артист. Цікаво спостерігати, що буде далі. Головне, щоб шлях Хейтама не закінчився корпоративами у кальян-барах та караоке-клубах.

 Катерина Ятель

У мене краш на арабські мотиви та їх манеру виконання, тому я фізично не здатна спокійно реагувати на подібні виступи. Боюсь, що не зможуть це використати добре на шоу і що Хейтам пролетить. Але моя душа пораділа.

Поверхневий пошук видав, що він у 2016-му він виграв індійське реаліті талант-шоу Dil hai Hindustani.


Ім’я: Богдана Ренк
Пісня: Bonnie Tyler – Hero
Хто повернувся: Потап

Рандомний коментар:

 Олексій Бондаренко

Згадалася Альона Віницька. Доволі дивний і олдскульний вибір пісні, яка, утім, без проблем вдалася Богдані. Поки що додати нічого. З неї і справді можна зліпити все що завгодно. Головне зрозуміти, чи є образ, який артистка бачить сама для себе. Якщо це класичний рок із 80-х, то вона трошки запізнилася з епохою.

 Катерина Ятель

Роблю ставку на перспективність Богдани – у неї цікавий та універсальний голос, з якого як є бажання можна зробити будь-що. Тим паче, з умінням Потапа неочікувано показувати виконавців.


Ім’я: Лідія Горошко
Пісня: Я козачка твоя
Хто повернувся: Тіна Кароль

 Олексій Бондаренко

Мені важко це коментувати. Лідія Федорівна, безумовно, молодець і варта поваги. Сценаристи, безумовно, знають, на які важелі давити, щоб залучати різну аудиторію.

 Катерина Ятель

Мені здається, Тіна Кароль дуже чітко дала зрозуміти, що повернулась, аби втілити мрію жінки. Не знаю, чи треба тут щось коментувати.


Ім’я: Девід Аксельрод
Пісня: Never Enough (OST The Greatest Showman)
Хто повернувся: Тіна Кароль, Потап, Дан Балан та Монатік

 Олексій Бондаренко

А ось і зірка! Вже не перший сезон «Голос» намагається залучати зірок минулого, аби якось розбавити аматорів серед учасників. Раніше ми вже бачили Ірину Федишин, Аллу Кудлай, Катю Чілі та інших більш або менш відомих особистостей. Цього разу на ефір прийшов Девід Аксельрод, якого в обличчя пам’ятають хіба що затяті фанати української музики. Колишній Вова продемонстрував дійсно вражаючий вокал, стриманість у поведінці та натякнув на спільну таємницю із Тіною, до якої і пішов у команду.

 Катерина Ятель

Поки Монатік сам пояснив, що з вже-не-Вовою-а-Девідом він знайомий з часів «X-Фактор», де вони обидва змагались за перемогу, таємнича розмова Тіни з музикантом лишилась загадкою для багатьох. Розповідаю. Девід був частиною дуету Barcelona, продюсером якого Олег Чорний. Він же займався продюсуванням Тіни Кароль у часи Юрмали. І Девід, і Тіна зі скандалами та доволі гидкими публікаціями попрощались з продюсером. Не дивно, що вони зійшлись у шоу.

Сам виступ мене не вразив. Але уявний лічильник пісні Never Enough на «сліпих» я увімкнула.


Не пройшли далі

Ім’я: Яна Клісовська
Пісня: KAZKA – Плакала
Хто повернувся: ніхто

 Олексій Бондаренко

Дуже непоганий початок був повністю знівельований провальним приспівом. Яна не впоралася із хвилюванням і цілком заслужено не потрапила в сезон. Проте, це була ледь не єдина учасниця кастингу, яку можна було б зарахувати до табору нової української музики. Її версія Плакала нагадувала кавер від Один в каное. Шкода, що не пішла далі.

 Катерина Ятель

Мені навіть шкода Яну. Було дуже видно, що вона перенервувала і не змогла зібрати у собі сили. А голос мені справді дуже сподобався. Як і лірична інтерпретація Плакала. Їй би за рік повернутись з піснею умовної Aurora і ціни їй не було б.


Ім’я: Віталій Лашко
Пісня: Муслім Магомаєв – Синяя вечность
Хто повернувся: ніхто

 Олексій Бондаренко

Якщо ти вже йдеш співати Магомаєва, то треба розуміти ЦА цієї пісні. В принципі, судді не бачать артиста і не бачать, що він навряд зможе стати героєм для покоління, яке пам’ятає пана Мусліма по ТБ. Але в будь-якому разі, український «Голос» має свій певний стиль. Велика імовірність, що ця пісня прекрасно б зайшла в російському проекті. Але у нас все ж таки більше цінять український фолк та естраду.

 Катерина Ятель

Мені дуже важко зрозуміти, чому молодь обирає подібний репертуар і до того ж виконує його класично. Ну добре, подобається тобі Муслім Магомаєв, то візьми його пісню й осучасни, зроби її такою, щоб її хотіли слухати у 2019-му. А не дублюй копії для бабусь.

Фото: Facebook

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024