Головна
>
Новини
>

Євробачення-2019: хто змагається за право представляти Україну

Євробачення-2019: хто змагається за право представляти Україну

Сьогодні, 10 січня, стали відомі імена 16 виконавців, які змагатимуться за право представляти Україну на Євробаченні-2019. 22 січня відбудеться традиційне жеребкування, яке визначить порядок виступів конкурсантів у півфіналах. А прямі ефіри нацвідбору – 9, 16 та 23 лютого.

Тепер розповідаємо про кожного учасника окремо.

Braii
Пісня: Maybe

Гурт засновниці студії Istok Оксани Бризгалової, який дебютував у 2018 році. Наразі в них на рахунку є міні-альбом City of Nothing, який складається з п’яти англомовних пісень. Він потрапив до нашого топу найкращих EP року.

> Читайте також: Braii: «Мы сознательно хотели потертости и сырости в песнях»


Freedom jazz
Пісня: Cupidon

Гьорлзбенд Freedom jazz існує вже понад десять років. У складі: три вокалістки, саксофон, труба, клавішні, бас-гітара та ударні. Останній їх альбом виходив у 2015-му.


KAZKA
Пісня: Apart

Гурт, який створював чи не найбільше інфоприводів минулого року. У 2018 вони випустили дебютний альбом KARMA, який потрапив до нашого топу найкращих альбомів року, а їх пісня Плакала – стала однією з найпопулярніших українських пісень року.

> Читайте також: KAZKA: «У музиці все вирішує менеджмент»


YUKO
Пісня: GALYNA GULIALA

Флагман лейблу Masterskaya – дует Yuko – це фолктронік проект, який вже два роки поспіль випускає одні з найкращих альбомів: Ditch (2017) на 1 місці, а Dura? (2018) на 3 місці.


The Hypnotunez
Пісня: Hey

Проект контрабасиста та вокаліста Гєри Луїдзе існує вже понад п’ять років. Їх музика – це поєднання джазу, свінгу та панку. Масовій аудиторії гурт відомий за участю у шоу X-Фактор.


LAUD
Пісня: Два дні

Проект Влада Каращука, випускника шоу «Голос країни», також випустив дебютний альбом минулого року. Тим не менш, минулого року він вже брав участь у нацвідборі.


MARUV
Пісня: Siren Song/Bang

Гуртом, що замінив співачку Tayanna після її відмови брати участь у нацвідборі, став харківський проект Анни Корсун MARUV.


Brunettes Shoot Blondes
Пісня: Houston

Проект Brunettes Shoot Blondes існує вже майже дев’ять років. За цей час вони встигли випустити два міні-альбоми, а також стати відомими за кордоном з кліпом Knock Knock у 2014 році. Станом на зараз у відео 9,7 млн переглядів. Це не перша спроба гурту взяти участь у Євробаченні.


VERA KEKELIA
Пісня: Wow

Віра Кекелія – випускниця шоу «Голос країни». Після шоу вона презентувала кілька синглів та стала учасницею шоу «Жіночий Квартал».


ЦеШо
Пісня: Hate

Театрально-музичний проект Владислава Троїцького, який складається з акторів театрів «Пральня» та «Дах». У складі: Марічка Штирбулова (акордеон, вокал), Ігор Мітальніков (ударні, вокал), Маруся Бернос (віолончель, вокал), Катерина Петрашова (гармоніка, вокал), Надя Голубкова (контрабас, вокал).


Ivan NAVI
Пісня: All For The Love

Проект Ivan NAVI більше відомий серед телевізійної та радіо-аудиторії. Він є двократним номінантом премії YUNA – «Відкриття року» (2017) та «Найкращий виконавець» (2018). Минулого року Іван презентував дебютний альбом Такі молоді.


ANNA MARIA
Пісня: My Road

Дует Анна-Марія існує з 2004 року. Вони брали участь у великій кількості шоу, серед яких не лише нацвідбір, а й «Шанс» та «Голос країни». Цікавий факт: колись в їх історії був період, коли їх продюсуванням займався Юрій Бардаш, і в той час у них вийшла пісня написана Іваном Дорном.


BAHROMA
Пісня: Назавжди-навсегда

Гурт BAHROMA з’явився у 2009 році, але дебютний альбом випустив лише п’ять років потому. Зараз у них – чотири альбоми, останній з яких ДОМ потрапив до списку найкращих LP 2017 року.


LETAY
Пісня: Мила Моя

Гурт LETAY до 2016 року був відомий під назвою We Are!!. За час їх існування вони встигли випустити два альбоми, перемогти на конкурсі «Хіт-Конвеєр» від телеканалу М2, спробувати свої сили у нацвідборі Євробачення-2017 та стати саундтреком до шоу «Топ-модель по-українськи».


КiRA MAZUR
Пісня: Дихати

Попри те, що КiRA MAZUR на українській сцені з 2015 року, дебютний альбом вона презентувала лише минулого року. Він отримав назву МІЙ FOLK. У співачки є ще один проект – K.ODA.


KHAYAT
Пісня: Ever

Учасник шоу “Голос країни”.


Сам конкурс «Євробачення» пройде у травні у Тель-Авіві, Ізраїль.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024