Головна
>
Статті
>

Рекап. «Голос країни» 9 сезон 3 епізод. Майже без драми і екстремумів

Рекап. «Голос країни» 9 сезон 3 епізод. Майже без драми і екстремумів

У третьому випуску сценаристи вирішили трохи збавити накал драми. До того, цього разу майже не було артистів, які б сильно вразили. Просто непоганий епізод, непогані пісні, хороші голоси. Навіть драми між тренерами особливо не вийшло. А єдине блокування Монатіком Потапа виглядало радше як жарт, ніж конкурентна боротьба.

Читайте також про попередній випуск тут.

Ті, хто пройшли

Ім’я: Валентин Колаковський
Пісня: The Hardkiss – Кораблі
Повернулись: Потап

Рандомний коментар:

Олексій Бондаренко

Непогане, але аж надто стандартне виконання. Взагалі доволі стандартний образ типового українського поп-рок виконавця. Із тих, які можна побачити на Днях міста десь перед хедлайнером. Що, зрештою, не відміняє того, що у пана Валентина може бути великий потенціал. Але тут уже справа за Потапом.

Катерина Ятель

Насправді, я можу зрозуміти, навіщо повернувся Потап. Кожній команді потрібні музиканти, які проходять до етапу «Боїв», де впевнено програють яскравішому противнику. Бо наразі інакше ніж «стандартним» я виступ і не назву.


Ім’я: Катерина Бєгу
Пісня: O-Zone – Dragostea Din Tei
Повернулись: Тіна Кароль, Дан Балан, Потап, Діма Монатік

Олексій Бондаренко

Неочікувана і приємна інтерпретація всесвітньо відомого хіта. І Дану Балану цього разу дует дався набагато легше, ніж минулого випуску. Схоже ця дівчина мітить принаймні на півфінал. Є відчуття, що в неї багато шансів.

Катерина Ятель

Якщо ви ніколи не цікавились про що Dragostea Din Tei, розповідаю: ліричний герой телефонує своєму коханню, усвідомлюючи, що це розставання та прощання. Лірична версія треку напрошувалась сама по собі і те, з якою емоцією у Катерини вийшло її зробити, мене підкупило. Я шалено люблю зміни настрою у каверах, ще й у поєднанні з подібними голосами, яким не треба співати «пісні-кричалки».


Ім’я: Магдалена Паскар
Пісня: Rag’n’Bone Man – Human
Повернулись: Потап, Діма Монатік, Дан Балан

Олексій Бондаренко

Прекрасне виконання непростої пісні. Усю суть цього епізоду передав Монатік, коли запитав, ще сидячи спиною, “а чого у всіх сльози на очах?”. Звісно, той фактор, що дівчина співала пісню із таким посилом на інвалідному візку не міг не зачепити зал, який її бачив. Але весь кайф «Голосу» якраз у тому, що тренери обирали не дивлячись. І обрали абсолютно справедливо – виступ вийшов чудовим.

Катерина Ятель

Запам’ятайте просте правило: бачите людину з інвалідністю у кадрі – не читайте коментарі під відео. Бо там темрява, бруд та заздрість, які заховані за псевдо-експертними оцінками та голослівними заявами про те, ніби Магдалену протягують заради рейтингів. Тому неочікувана мораль від мене: якщо маленька жабка всередині кожного з нас хоче щось сказати про «привілеї знедолених», то її треба моментально знищувати, або у кінці життя помітите, що єдиний знедолений тут – це ви.

Ще хвилинка моралізаторства від мене: людям з інвалідністю не потрібне наше співчуття та жалість, бо вони у першу чергу люди і лише в другу – з інвалідністю.

Тепер про виступ. Мені неймовірно сподобалось виконання Магдалени. Воно було емоційне, але не істеричне, а це вже дорогого вартує.


Ім’я: Софія Шафір
Пісня: Gloria Gaynor – I Will Survive
Повернулись: Дан Балан

Рандомний коментар:

Олексій Бондаренко

Ця пісня особисто мені видається настільки заїждженою, що коли її чую, одразу уявляю собі або новорічний корпоратив, або якийсь вечір із живою музикою в ресторані. Загалом, виступ десь таким і вийшов. Дан Балан таке любить. Знову ж таки, Софія однозначно вміє співати і в неї чудова сім’я. Тож потенціал є.

Катерина Ятель

Попередні сезони «Голосу» розбалували і суддів, і мене. Тепер просто хорошого виконання недостатньо, аби запам’ятатись чи отримати схвальні відгуки. Хоча на інтуїтивному рівні маю сказати, що Софія Шафір схожа на людину, про музичний проект якої ми почуємо незабаром після «Голосу» – у неї є своя естетика, яка знайде слухача.


Ім’я: Роман Бурасанзве
Пісня: ROZHDEN – Знаешь
Повернулись: Тіна Кароль

Олексій Бондаренко

Попри те, що я не великий шанувальник творчості Рождена, цей виступ мені видався найкращим за програму: і завдяки самій пісні, і завдяки її виконанню. Я прекрасно розумію, що має існувати умовна квота на кількість загальновідомих пісень в ефірі і більш нішових. Тому Знаешь звучала як подих з андеграунду, хоча вона й належить поп-виконавцю. На фоні Ой, смереко та I Will Survive – це справжній бунт. Та й Роман, схоже, дуже крутий.

Катерина Ятель

Роман – один з тих артистів, який треба сприймати не лише за голосом, а комплексно. Він привабливий, у нього неймовірна харизма. Трошки роботи над тим, як він поводить себе на сцені – і золотий ключик в його кишенці.

Маленький офтоп, бо я знову не витримала: що у Дана Балана за фіксація на слові «цьом»? Що за впевненість, що пропонувати цей самий «цьом» людям доречно? Давайте допоможемо Дану розібратись з його «цьомом».


Ім’я: Наталія Повстяна
Пісня: Тіна Кароль – Сила высоты
Повернулись: Потап, Діма Монатік, Дан Балан

Олексій Бондаренко

Історія Наталії дуже типова. Після успіху по ТБ та навіть цілого туру з Могилевською, вона виявилася непотрібної шоу-бізнесові. Що робити – не зрозуміло. Досвід є, талант теж. Залишається або лупати сю скалу власною творчістю, або ж знову йти на «Голос». Але що Наталія планує робити, якщо виграє проект? Всі ми пам’ятаємо, що переможці«Голосу» дуже швидко зникають і дуже рідко займають своє місце на українській сцені.

Що ж стосується виступу – я дуже не люблю, коли співак або співачка усю пісню кричать так, наче в них виключили мікрофон. Певне, це важко. Певне, так і треба. Але мені таке не подобається. Тому не можу оцінити. А ще мені цікаво, чому Кароль не повернулася, хоча усю пісню була в екстазі від виконання.

Катерина Ятель

На жаль, пані Тіна так сильно раділа своїй пісні, що час від часу не давала почути голос Наталі. Але з того, що вдалось почути, мені сподобалось. У неї низький приємний голос, до якого хочеться прислуховуватись. Просто у 16 років важко співати пісню дорослої жінки з величезним багажем історій.


Ім’я: Михайло Дімов
Пісня: Marc Anthony – My Baby You
Повернулись: Дан Балан, Тіна Кароль

Олексій Бондаренко

Поза конкуренцією. Гадки не маю, що робитиме Михайло далі, але його голос поза конкуренцією.

Катерина Ятель

Скажіть, а якщо я напишу щось приємне про Михайла, він запросить мене послухати «Нотр-Дам де Парі»? Бо Михайло звучить як чудовий П’єр Гренгуар, але, на жаль, здається безликим як сольний виконавець.


Ім’я: Самуеле Гріллі
Пісня: Dolly Parton – Jolene
Повернулись: Дан Балан

Олексій Бондаренко

Ну от, нарешті класна і нетипова пісня. Настільки нетипова, що автори програми навіть не перевірили як правильно пишеться її назва. Мені виконання сподобалося, хоча воно й далеке від канонічного. Та й артист цікавий. Загалом, на це було приємно дивитися.

Катерина Ятель

Доллі Партон – це удар нижче поясу. Вона є однією з моїх найулюбленіших виконавиць, а Jolene – однією тих пісень, з якими я маю особливий емоційний зв’язок. Це треба розуміти, коли я кажу, що виконання Самуеле – жахливе непопадання в образ та емоцію пісні. Хочете почути хороший кавер, послухайте як її відчуває Майлі Сайрус.


Ім’я: Владислав Чижиков
Пісня: Ed Sheeran – Perfect
Повернулись: Потап (заблоковано), Діма Монатік, Дан Балан та Тіна Кароль

Рандомний коментар:

Олексій Бондаренко

Занадто манерне виконання, але це настільки безпрограшна пісня, що перед нею неможливо встояти. Пан Владислав мені нагадав Едгара Вінницького, який був у команді Бабкіна і теж виконував кавери. Щоправда, після проекту Едгар і далі співає біля станції Золоті Ворота, а про його альбоми я так досі нічого й не чув.

Катерина Ятель

Що це за кривляння під Еда Ширана? Звідки у цій прямолінійній та простій пісні взагалі з’явилась ця манерність та награність.



Ті, хто не пройшли

Ім’я: Євгеній Присяжнюк
Пісня: Микола Гнатюк – Ой, смереко

Олексій Бондаренко

Просто жах. От взагалі міма каси.

Катерина Ятель

Я не розумію, як можна викладати вокал молоді, яка до того ж ходить на подібні талант-шоу і при цьому не розуміти правил цієї гри. Напевно, тут діє правило про «хороший тренер – поганий гравець», але Євгенове виконання нагадало мені караоке-вечір у прокуреному пабі.


Ім’я: Ніна Козачук
Пісня: Софія Ротару – У долі

Рандомний коментар:

Олексій Бондаренко

Дуже крутий вибір пісні. Людство (особливо те, що молодше) має знати, що у Софії Михайлівни не тільки Червона рута та Одна калина. Аранжування вийшло настільки яскравим, що затьмарило собою виступ самої пані Ніни. Я б на неї повернувся хоча б заради пісні. Але загалом, схоже, гастролі із Павлом Зібровим все ж таки зробили її певною заручницею стилю.

Катерина Ятель

Там час від часу показували, як саме підтанцьовували під пісню Дан Балан та публіка. Так от їх танці чудово відповідали якості та атмосфері виступу.


Ім’я: Антон Хвалько
Пісня: Tom Odell – Can’t Pretend
Повернулись:

Олексій Бондаренко

Непогане виконання (окрім бриджу), погана англійська. Приємна пісня. Але все це було доволі невиразно. Враховуючи, що в Україні дуже потужний «Голос», то Антон просто не справився з конкуренцією. Проте, це справді було добре.

Катерина Ятель

Я чомусь впевнена, що про сам виступ скаже Льоша, а я поки праведно побомблюсь. Поведінка сексуального хижака (як sexual, а не sexy) – це черговий негативний наслідок токсичної маскулінності, яку досі тицяє нам наш соціум. І поведінка Дана Балана якнайкраще ілюструє це явище. Менсплейнінг та загравання, які зустрічають супротив, мають трактуватись як домагання. Бо від компліментів ти маєш отримувати задоволення, а не відчувати дискомфорт. Екранна історія Тіни та Дана має трактуватись як негативна, а не романтизуватись підлітками у коментарях.


Ім’я: Тетяна Шереметова
Пісня: Florence and the Machine – Over the Love

Олексій Бондаренко

Тотальна помилка із вибором пісні. Флоренс важко співати не тільки через те, що в неї вокально нелегкі пісні. А й через те, що у них завжди заховані екстремальні емоції. Проте сама Флоренс співає все це повітряно легко, навіть тоді, коли бере найвищі ноти. Це ж виконання було сповнено напруги, і це дуже відчувалося.

Катерина Ятель

Пам’ятаєте, я там вище писала про те, що люблю Доллі Партон, тому мені важко оцінювати? Тут ситуація ще гірше – немає гурту, який я люблю більше, ніж Florence and the Machine. І я маю щиру впевненість, що пісні Флоренс Велч не можна переспівувати нікому.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024