Головна
>
Статті
>

Рекап. «Голос країни» 9 сезон 6 епізод. Закриття двох команд

Рекап. «Голос країни» 9 сезон 6 епізод. Закриття двох команд

Кастинги потроху підходять до свого логічного завершення. Майже кожного виконавця члени журі не втомлюються нагадувати, що обирати дуже важко, місць лишилося дуже мало. Монатік повторює слово “скрупульозно” ледь не кожного разу. Проте це не завадило ще у передостанньому кастингу зібрати команди Тіни Кароль та Монатіка. З драмою продюсери вирішили трохи збавити оберти. 

Читайте про попередній епізод тут.

Ті, хто пройшли

Ім’я: Богдан Богославец
Пісня: Ніч яка місячна
Повернулись: Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

Милий, трохи невпевнений у собі, точно слухняний хлопець у джемпері співає Ніч яка місячна. Це ж просто щастя для бабусь та матусь. Ще й Тіна повернулася. Це було настільки в дусі шкільних концертів, що аж пересмикувало. Заспівав добре, голос дуже хороший. Проте, якщо пан Богдан і далі давитиме на аудиторію шанувальників шкільних лінійок, спостерігати за ним буде боляче.

 Катя Ятель

Перше, з чого я почну – це фактчекінг. Попри фразу пані Тіни про те, що це народна пісня, Ніч яка місячна написана українським композитором Миколою Лисенком на слова великого Михайла Старицького. Не знаю, чому усім так хочеться приписати її до народної.

Що ж до самого виступу, то за невпевненістю та переляканістю пана Богдана було дуже важко роздивитись яскравого персонажа чи хоча б виконавця. Якщо нічого не зміниться, то пролетить він, мов фанера над Парижем, і, на жаль, змарнує свій шанс.


Ім’я: Ангеліна Василевська
Пісня: Hozier – Take Me to Church
Повернулись: Дан Балан, Тіна Кароль, Потап та Монатік

 Льоша Бондаренко

Не знаю, що так вразило суддів, але це знову той випадок, коли мені стає фізично погано від того, що роблять з піснею. Оригінал Hozier величний, меланхолійний, напрочуд драматичний. За легендою у пісню пішов ледь не диктофонний запис, який був зроблений з першої спроби, бо тоді Hozier заспівав саме із тією гірчинкою, яка була треба. Тут же ми бачимо якусь мутацію цього треку із манірністю та перегибами. Ангеліна однозначно володіє прекрасним голосом і вміє співати. Але навіщо знущатися над піснею – я не знаю. Серденько крається.

 Катя Ятель

Привіт, Міші Сосунову, який стоїть у групі підтримки пані Ангеліни. Привіт і суддям, які змогли розчути у цьому виступі щось за жахливим акцентом та фантастичним переграваванням. І за кількістю історій, які юна співачка встигла розповісти. Єдине, можу привітати пана Балана – нарешті у четвірці його обрали.


Ім’я: Пресіндо Енрікеш Жоао
Пісня: Ed Sheeran – Perfect
Повернулись: Дан Балан, Монатік та Потап

 Льоша Бондаренко

Ед Ширан – безпрограшний варіант. У виконанні пана Пресіндо теж вистачало манірності, але вона була щирою і легкою, ненав’язливою. Через це вона радше змушувала вслуховуватися у його голос, а не перемикати телеканал. Чудовий і цікавий артист.

 Катя Ятель

Попереднього разу, коли ця пісня лунала на кастингу «Голоса» мені дико не сподобалось, що конкурсант вирішив під неї покричати, покривлятись та влаштувати істерику. Виконання цього разу, загалом, є відповіддю на питання «а як треба було?». Дану Балану пощастило.


Ім’я: Аделіна Шевченко
Пісня: Jamala – Заманили (feat. ДахаБраха)
Повернулись: Потап

 Льоша Бондаренко

Пісня виявилася сильнішою за Аделіну, проте мене все одно пробрало до мурашок. У цьому виступі відчувалася якась первісна енергія, отой самий трайбал, який Джамала та Дахабраха закладали в оригінальну версію. Так, це було трохи занадто естрадно, трохи перемудрили з «роковістю» аранжування, але це був один із найцікавіших виступів за всі кастинги цього сезону. Із таким підходом та вибором пісень, хочеться вірити, що у пані Шевченко великі шанси. Один із двох улюблених виступів цього кастингу.

 Катя Ятель

Нарешті цікавий виступ в цьому епізоді, який хочеться обговорювати. За словами Потапа, було дуже чути, що пані Аделіна намагається здатись дорослішою, адже співає з дикою напругою. Мені здалось навпаки, що її виконання – результат коктейлю з впевненості у власному таланті й страху, що його не почують. Думаю, що вже на наступному ефірі ми почуємо на голову професійніший виступ від пані Аделіни.


Ім’я: Микола Запорожан
Пісня: Bryan Adams – I Do It For You
Повернулись: Потап

 Льоша Бондаренко

Це той випадок, коли я б хотів опинитися на місці суддів і також просто слухати виконавця, не знаючи ані його передісторії, ані зовнішнього вигляду. У пана Запрожана вокал дуже в дусі класичного року. Він напрочуд вдало обрав пісню. Далі було б цікаво почути в його виконанні Aerosmith, Scorpions тощо. Не впевнений, що йому підійде умовний інді-рок, але це справді сильний артист. Сподіваюся, що саме з такої позиції його будуть любити й критикувати весь сезон.

 Катя Ятель

Це той випадок, коли я бачу два можливі варіанти розвитку подій – продюсери будуть давити на сльозу глядача і так доведуть пана Миколу хоча б до перших прямих, шляхом маніпуляцій, а не простого визнання, що він талановитий, або цей хороший, приємний голос загубиться серед охочих показати, що вони не такі як всі.


Ім’я: Вікторія Боцвіна
Пісня: Queen – I Want To Break Free
Повернулись: Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

Який приємний голос. Яка чудова інді-фолкова інтерпретація. Я вже уявляю як Вікторія заспіває щось із Angus & Julia Stone. У мене є певний креш на жіночий акустичний інді-фолк, тому це мій другий улюблений виступ цього кастингу. Дуже переживав, щоб дівчину взяли в сезон. Якщо їй вдалося так переграти Queen, це знать що в неї достатньо багата та незаангажована фантазія, щоб цікаво заспівати й інші відомі хіти.

 Катя Ятель

Команда Тіни Кароль закрита чарівною учасницею. Мені неймовірно сподобався і голос, який може бути як грайливим, так і чуттєвим, і версія, яку презентувала пані Вікторія. Напевно, мій улюблений виступ у цьому епізоді. І поки Льоші хочеться Angus & Julia Stone, я хочу більше пісень з зовсім різних жанрів, інтерпретовані цією вокалісткою.

Ім’я: Герман Романченко
Пісня: Scorpions – Still Loving You
Повернулись: Дан Балан та Потап

 Льоша Бондаренко

Дуже м’яке та місцями неточне виконання Scorpions. Скажу направду, що від батя-року вже чекаєш принаймні на якусь свіжу інтерпретацію. Тут її не було. У пана Германа чудовий вокал, та й поки все. Такий собі «крепкий среднячок».

 Катя Ятель

Шановні учасники, у гурту Scorpions є і інші пісні, крім Still Loving You, Maybe I Maybe You та Wind of Change. Бо я вже не можу слухати ці три треки по колу з кастингу у кастинг.


Ім’я: Андрій Карпов
Пісня: Justin Timberlake – Say Something
Повернулись: Монатік та Потап

 Льоша Бондаренко

Як на мене зовсім ніякий виступ. З плюсів – не заїжджена пісня Тімберлейка (міг же й крайміерівер взяти). Загалом – все.

 Катя Ятель

А можна я пожартую про те, що пан Монатік повернувся на пісню, бо у кліпі на неї Тімберлейк ходить у такі самій шапці, як і він? Якщо серйозно, то у мене завищені сподівання до команди Монатіка, бо я думаю, що він буде робити неочікувані аранжування, цікаво підходити до виконавців, а значить і самим учасникам треба відповідати заданому рівню. А пан Андрій не викликав у мене відчуття, що він готовий.


Ім’я: Катерина Гудим
Пісня: Illaria – Сила
Повернулись: Дан Балан та Потап

 Льоша Бондаренко

Перша асоціація – конкурс «Золота Жар-птиця». Та все ж і справді сильно вийшло. Народний вокал, яскравий фолковий образ, все є. Цікаво, що ще вміє пані Катерина, наскільки вона вміє перевтілюватися.

 Катя Ятель

Яка ж жахлива пісня в Ілларії, і яка ж цікава сама пані Катерина. Головне тепер її менше обмежувати фолком і більше експериментувати, як і сказав Дан Балан. Бо з її голосом, харизматичністю та зовнішністю, вона дуже скоро зможе заявити про себе.

Ім’я: Катерина Гулюк
Пісня: Tayanna – Сила
Повернулись: Потап

 Льоша Бондаренко

Таке враження, ніби ця пісня зачепила щось дуже глибинне у Потапа. Чесно кажучи, я не пам’ятаю, щоб він на когось таким чином реагував раніше. Це дорогого варте, бо протягом багатогодинних зйомок та безкінечної кількості виконавців бодай якось вразити членів журі й справді важко.

 Катя Ятель

Ніколи не звертала увагу, що пісня Tayanna настільки гарна. Чи то пані Катерина її якось дуже влучно по емоціях виконала. Єдине, що лишається незрозумілим, реакція Потапа на пісню.



Ті, хто не пройшов

Ім’я: Вероніка Швець
Пісня: Onuka – Місто

 Льоша Бондаренко

Ні, ні, будь ласка, ні. Не треба так співати таку пісню. Окрім того, що це було вокально неточно, це ще й звучало так ніби Джеймс Хетфілд взявся би співати Let Her Go – Passenger.

 Катя Ятель

Я б на місці пані Вероніки не переймалась – я бачила ціни на гаманці ручної роботи в магазинах українських майстрів в Інстаграмі. Усе в неї буде добре. А якщо серйозно, то пані Вероніці не варто було переходити на високі ноти, бо цікаве виконання пісні загубилось.


Ім’я: Артем Олексієнко
Пісня: Віктор Павлік – Ти подобаєшся мені
Повернулись:

 Льоша Бондаренко

Мені подобається, що «Голос» відроджує перлини української естради. Загалом, про цей виступ більше сказати нема чого.

 Катя Ятель

У мене починає складатись враження, ніби у момент, коли тебе беруть працювати в ансамбль, хор чи капелу, то зобов’язують підпити договір, в якому є пункт: «На кастингах буду виконувати лише не найкращу українську естраду».


Ім’я: Владислава Песоцька
Пісня: Morcheeba – Otherwise
Повернулись:

 Льоша Бондаренко

Виявилося, що Владислава є в мене в друзях у фейсбуці. А ще її підтримує Філ Коляденко із гурту KADNAY. Схоже, сцена для неї не в новинку. Але її виконання було відверто слабкуватим. Все по ділу.

 Катя Ятель

От дарма пані Владислава боялась критики і не ходила на вокал.


Ім’я: Павло Парфеній
Пісня: Michael Jackson – You Are Not Alone

 Льоша Бондаренко

Коли учасник Євробачення від цілої країни їде в іншу країну пробиватися в ефір талант-шоу – це якось трохи сумно. Особливо, коли йому ще й не вдається потрапити в сезон.

 Катя Ятель

І тут Євробачення. На жаль, доля пана Павла лише підтвердження, що сам міжнародний конкурс майже не впливає на долю учасників глобально. Настільки не впливає, що їм приходиться їздити по інших країнах на талант-шоу.

Фото: Facebook

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024