Головна
>
Статті
>

Несповіданий виняток з правил шоу. Рекап на третій епізод Нокаутів «Голосу країни»

Несповіданий виняток з правил шоу. Рекап на третій епізод Нокаутів «Голосу країни»

Продовжується останній етап шоу «Голосу країни» перед прямими ефірами. Через коронавірус телеканалом 1+1 було вирішено розтягнути два епізоди «нокаутів» на чотири, таким чином давши нам і вам можливість неупереджено оцінити результати кожної тренерської команди.

Правила «Нокаутів» прості: кожний учасник сольно виконує пісню. Тренер оцінює виступ учасника чи учасниці та визначає, на яке з чотирьох вакантних місць чвертьфіналістів його чи її відправити. Чотири місця символічно позначаються стільцями. Це конкурс на вибування. З цього року продюсери шоу дали можливість провести у фінал не лише чотирьох учасників зі своєї команди, а й використати право крадіжки.

Прочитати попередні рекапи на десятий сезон «Голосу країни» можна тут.

Єрлан Баібазаров

Пісня: Ed Sheeran – Shape of you

 Льоша Бондаренко

Цей випуск – фестиваль очевидних рішень. Те, що музикант, який грає на гітарі та вміє користуватися лупером рано чи пізно заспіває Еда Ширана було очевидно. І тут, на жаль, вийшло зовсім не так круто, як хотілося б. По-перше, луп не задався – дві мелодії наклалися одна на одну не в унісон. По-друге, пан Єрлан припустився типової помилки людей, які співають Ширана – почав щось видумувати із вокалом, гратися з октавами та й всяке інше. Через це пісня повністю втратила свій колорит. Ну й по-третє, Ед співає цю пісню повністю сам, прописуючи всі інструменти наживо. А тут підключився оркестр, який нівелював старання пана Баібазарова. Тричі повз. Що не змінює того, що цей музикант мені дуже імпонує.

 Катя Ятель

Нарешті хоч один учасник продемонстрував як справді треба виконувати пісні Еда Ширана. У цьому номері пан Єрлан і не втратив власний шарм, і не задавив вайб оригіналу. Це завжди хороший показник для артиста, навіть не учасника. Мені здається, що попри високий рівень деяких інших виконавців, пан Баібазаров демонструє результат, який інший не змогли б відтворити.


Олеся Лейченко

Пісня: The Hardkiss – Жива

 Льоша Бондаренко

Для того, щоб перевершити The Hardkiss і довести всім, що «голос Юлії Саніної» насправді не голос Юлії Саніної, пані Олеся взяла й заспівала… знов The Hardkiss. Ну й вийшло так само як і на кастингах. Так, у них справді дуже схожий тембр. Так, друга Саніна нікому не потрібна. Так, ми не побачили, чим пані Лейченко може здивувати по-своєму.

 Катя Ятель

На «сліпих» пані Олеся вже виконувала пісню гурту The Hardkiss. Хоч цього разу пісня й була інша, але коментар можна повністю повторити: «Так, справді моментами схоже на Юлію Саніну. Але чи це справді круто? Який сенс брати наслідувачку, якщо є настільки якісний та популярний оригінал?». Для мене абсолютно незрозуміло навіщо робити одне й те саме.


Тоня Сова

Пісня: Billie Eilish – Ilomilo

 Льоша Бондаренко

У той момент, коли режисери й сценаристи шоу кажуть «Ти – українська Біллі Айліш», можна це сприймати як комплімент та маркетинговий хід для формування бренду виконавиці. У той момент, коли ти кажеш «Я – українська Біллі Айліш», ти підписуєш собі смертний вирок. Наша музична сцена й так страждає від комплексу меншовартості та безкінечних порівнянь із західними та східними зірками. Це нормально – наслідувати когось, але ось так вбивати власну унікальність – злочин проти самої себе.

А виступ як на мене вийшов дуже вдалий. Пані Сова дійсно дуже талановита артистка, якій не варто замикатися виключно на образі Біллі. Вона може й по-своєму. Шкода, що в цьому випуску вона цього не показала.

 Катя Ятель

Не втомлююся говорити, що пані Тоня – моя улюблена вокалістка сезону. Коли я почула, яку саме пісню вона буде виконувати, то дуже зраділа. Це саме той вайб та настрій, який я б хотіла чути від цієї виконавиці і в її сольній творчості. Єдине що, я абсолютно не повірила емоції, яку відігрувала пані Сова. Можливо й добре, що вона не пройде у прямі ефіри, а зможе зосередитися на написанні власної музики, яка буде справді про неї.


Максим Перепелиця

Пісня: Lil Nas X – Old Town Road

 Льоша Бондаренко

Мені не настільки сподобався вокал пана Максима, як його поведінка на сцені. Він виглядає як стримана зірка, у якої в арсеналі є кілька потужних інструментів. Молодого й веселого репера Lil Nas X він заспівав так, ніби тому вже 50 і він побачив деяке лайно в цьому житті. Таке виконання мені не є близьким. Проте пану Перепелиці вдалося розворушити тусовочку, ще й вдало піджартувати над Монатіком. А зробити такий перформанс часом важче, ніж просто добре заспівати.

 Катя Ятель

Ну нарешті! Я так довго чекала, поки хоч тренери та команда «Голосу» придумають як підступитися до тембру пана Максима так, аби не робити з кожного його виступу триб’ют сумному Nickelback! Реально класний виступ і за настроєм, і за виконанням. До того ж, на голову вищий за попередні номери учасника.


Карина Балашова

Пісня: David Guetta, Bebe Rexha & J Balvin – Say My Name

 Льоша Бондаренко

Згадаємо Тоню Сову із Біллі Айліш. Так от, казати «Я – маленька NK» – ще гірше. Репу в цьому виступі теж було небагато, а стилістика читки в програші аж надто застаріла, в дусі ранніх треків Потапа й Насті. Та й навіть якщо ти маленька NK, це не змушує тебе співати виключно регеттон та латинопоп. Це в Америці J Balvin є синонімом продажів, у нас він радше асоціюється із абсурдною популярністю спорідненої Despacito. На жаль, пані Карина загубилася в тому, що може і що хоче показати. А шкода, бо вона безумовно дуже талановита і яскрава артистка. Сподіваюся, вона позбудеться бажання тягнутися виключно за Настею та знайде своє унікальне творче амплуа.

 Катя Ятель

Пані Карині дуже не пощастило, що вона так рано потрапила на «Голос». Через те, що вона й сама поки не розуміє, яку нішу вона хоче займати та що виконувати. Саме тому, кожний складається враження, ніби їй дали набір тегів та шаблонів, які вона має виконати на сцені: скажи про маленьку NK, зачитай реп, потанцюй отак, трошки латинопопу, трошки флірту. Співачка справді перспективна, але зараз їх не вистачає досвіду, розуміння та власного голосу.


Анастасія Картвелішвілі

Пісня: Ірина Білик – Нас нет

 Льоша Бондаренко

Найкращий виступ цього випуску. Точно, тендітно, красиво, потужно. Тут було все і воно пробирало до мурах. Це було набагато-набагато сильніше за Elephante та У нас на районе. Може здатися, що я просто хейтер пісень NK (скоріше регеттону), але справа не в цьому. Просто у Насті унікальна харизма, яку вона вміє обернути в яскравий і, зазвичай, відверто сексуальний номер. Повторити подібне важко. Тож я дуже радий, що пані Картвелішвілі відкрилася зовсім по-новому.

 Катя Ятель

Мені прийшлося кілька разів переслухати виступ, бо я не могла повірити, що хтось ще пам’ятає цю пісню. А якщо серйозно, то абсолютно нудний номер. Голос у пані Анастасії хороший, а його використання у «Нокаутах» – пересічне. Не згодна з Льошою, що це було хоч на йоту сильніше за У нас на районе на «сліпих».


Руслана Калашникова

Пісня: Adele – Hello

 Льоша Бондаренко

Перенервувала. Обрала пісню, яка є сильнішою за неї. Вигадувала нові ноти там, де їх не треба. Загалом, вийшов доволі слабкий виступ, на жаль. Проте за один тільки нікнейм в інстаграмі ми готові запросити пані Руслану на наш «новий лейбл».

 Катя Ятель

Виступ-загадка для мене. Невже пані Руслана та її тренери ще на репетиціях не чули, що це погано звучить? Розумію, що хотіли збавити пафос оригіналу, тому так спростили аранжування, але тоді й виконання треба було робити тендітнішим, легшим. А так вийшло, ніби пані Калашнікова відчувала фізичний біль від того, що їй треба було видавлювати з себе ноти. Найгірший виступ ефіру.


Юлія Коровко

Пісня: Наталя Могилевська – Відправила месседж

 Льоша Бондаренко

От якщо найкращі пісні Тіни Кароль витримують перевірку часом, то Наталя Могилевська має значно менше хітів, які звучать актуально й донині. І Відправила месседж – не один із них. Це якийсь привіт із початку нульових, який стоїть поруч із екзальтованими підтанцовками та співом під фанеру. Раптом в середині пісні пані Коровко зробила неочікуваний фінт та вивела пісню в абсолютно інше русло. Це подіяло як ефект цунамі, вразило і повністю витягнуло номер. Але все ж осад залишився.

 Катя Ятель

Минулий виступ пані Юлії справив на мене таке враження, що я буквально закохалася в її голос. Образ, який їй підібрали для виконання Відправила месседж, – ідеальна комбінація чуттєвості та сили. Мені здається, що із хорошою командою сонграйтерів та музикантів, вона зможе не просто стати конкуренткою проєкту Kazka, а перевершити їхній успіх.


Катерина Степура

Пісня: Lorde – Royals

 Льоша Бондаренко

Я дуже люблю Lorde та вважає її напрочуд недооціненою співачкою в Україні. Royals – одна з дуже важливих пісень для розвитку попмузики. Я весь виступ намагався позбутися відчуття, що над цією піснею знущаються як у плані аранжування, так і вокально, але не зміг. Можливо, якби це була на Lorde, номер мені б сподобався набагато більше.

А щодо рішення створити дует, було аж надто видно, що все це не імпровізація. Не знаю, як оцінювати таке рішення. В принципі, воно може розбавити доволі беземоційну картину цього випуску, який обійшовся без жодного вау-виступу.

 Катя Ятель

На останньому номері я остаточно можу сказати, що це був поки найсильніший епізод «Нокаутів» у цьому сезоні. Виступ пані Катерини – це підтвердження того факту, що ПТП та NK дуже добре розуміють, в який напрямок треба рухати своїх учасників. Я не вірила, що пані Степурі ще вдасться чимось здивувати на шоу. І помилилася. Рішення об’єднати їх у дует з паном Перепелицею – певно win-win ситуація для всіх.


Результат нокаутів: 

Чвертьфіналісти команди ПТП та NK – Єрлан Баібазаров, Анастасія Картвелішвілі, Юлія Коровко та дует Катерина Степура і Максим Перепелиця.


Якщо вам подобаються наші рекапи та ви б хотіли бачити більше матеріалів, то підтримайте нас на Patreon. Ми пропонуємо унікальні плейлісти, доступ до бази даних, а також офлайн-івенти (звісно, після завершення карантину) для наших патронів.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
5 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024