Головна
>
Новини
>

LiRoom запускає хіп-хоп-лейбл Puzata Mob. Перший артист – Lil Room

LiRoom запускає хіп-хоп-лейбл Puzata Mob. Перший артист – Lil Room

Сьогодні медіа про нову українську музику LiRoom анонсує запуск власного лейблу Puzata Mob. Лейбл буде орієнтований на хіп-хоп музику та подібні жанри. Дебютним артистом лейблу став репер Lil Room, раніше не відомий широкому загалу.

Першим релізом загадкового репера став трек перший tr@ack, який вийшов на дистриб’юторських платформах лейблу.

“Не можна стояти осторонь хіп-хопу, який уже давно став головною музикою у світі. Ми давно хотіли запустити власний лейбл та вивести українську музику на принципово новий рівень. Нарешті з’явився достойний артист, із якого ми можемо розпочати. Впевнені, що скоро він качатиме фестивалі й майданчики по всьому світу! (Коли це все закінчиться)”, – прокоментував головний редактор LiRoom Олексій Бондаренко.

“Я порву всіх! Я – це нова кров українського хіп-хопу! Від Львову до Донецьку! Ховайтеся по домівках! Їдьте додому! Всі, а особливо Альона!”, – прокоментував вихід релізу Lil Room.

Виконавчою директоркою нової компанії стала Катерина Ятель, яка озвучила подальші плани роботи лейблу.

«Ми давно ведемо священну війну за якість та унікальність трендової української музики. Тому нам здалося правильним запустити власний хіп-хоп лейбл, ціль якого відкривати таланти там, де їх зазвичай не шукають мейджори та провідні піарники. Так ми випадково надибали талановитого репера-початківця Lil Room. Нам подобається його злість та бажання викрити брехливість світу «нової щирості», яку знову і знову обіцяють нові артисти.

У нас запланований випуск кліпу від провідної андеграундної режисерки Prius, знятий у легендарному районі Ігрень у Дніпрі. Нам здалося, що локація, історія якої сягає аж до трипільців, вигідно підкреслить вайб нашого артиста.

Скоро також запустимо серію онлайн-вечірок щоп’ятниці, на яких артисти будуть зачитувати реп під час приготування їжі. До речі, цей проєкт буде запущений в колаборації із професійною кухаркою-блогеркою Різомиш. Ми віримо, що це стане трендом та запустить гештег #LilRoomAtHome», – поділилася планами Ятель.


Ще до запуску альбому ми попросили провідних українських музичних журналістів оцінити дебют. Усі вони висловили однозначну підтримку новому реперові. Особливо враженним виявився Артем Рісухін, який одразу написав міні-рецензію на реліз.

«Малий за формою, але великий за своїм меседжем. Lil Room проводить нас екзистенційними коридорами депресії та самотності. Герой цього треку — кожен з нас, як дзеркало суспільства, яке загубилось серед купи “важливих” речей, звичок та традицій. Так само, як фортепіанна партія вносить ніжність до цього суворого треку, не дає йому зірватись у прірву клаудрепу, так і сам Lil Room наче за крок до того, щоб задихнутись у своєму флоу. Між Євробаченням, Youtube та відрядженнями… Lil Room водить нас пеклом, наче Данте.

“Перерізав нитки, що тримали морей”, — “Перший tr@ck” сповнений метафоричності, якої не вистачає сучасному українському репу. Він балансує між документальною точністю зображення реальності та образами, які розуміють відірвані від цієї реальності “тік-токери”. Не важко помітити, як змінюється темпоритм пісні у першій її частині, чим повторює динамікою класичний трек Eurythmics “Angel” — як омаж безтурботності пісні гурту. У той же час друга частина треку — реверанс треку Gil Scott-Heron “The Revolution Will Not Be Televised”. Що Lil Room чудово вдається — це сповнювати сенсами трек, в той час і не жертвувати мелодійнійстю.

З омажем, водночас і Gang Starr, і XXXTentacion, і Bad Balance, “Перший tr@ck” — це музична драма з повноцінним сторітелінгом та щирими емоціями. 53 секунди хронометражу — як алюзія на Шонберга, а точніше — на його “8 Lieder (8 Пісень) для сопрано й фортепіано, op. 6″. Не дарма ж 5 плюс 3 дорівнює 8.

Єдине, чого не вистачає цьому треку — це саксофону. Втім, це проблема багатьох фрешменів. “Перший tr@ck” — це кращий дебют 2020. Це нова надія українського репу. Godspeed, Lil Room», – прокоментував критик.

Лейбл зазначає, що планує робити компанію повного циклу. Тобто весь продакшн реперів робитиметься in-house. Серед залучених професіоналів є відомі саундпродюсери, режисери, піарники та кухарі. У планах кілька невеличких релізів та повноформатних альбомів. Дебютна вечірка із презентацією артистів лейблу запланована на невідомо коли.

Нагадаємо, що нещодавно в Україні запустилося одразу кілька лейблів, зокрема від студії Revet Sount та агентства «Много Воды».

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024