Головна
>
Статті
>

Екосексуал, чотири королі та китайський Вакарчук. Рекап третіх сліпих прослуховувань «Голосу країни»

Екосексуал, чотири королі та китайський Вакарчук. Рекап третіх сліпих прослуховувань «Голосу країни»

Продовжуємо рекапи одного із найпопулярніших українських телевізійних талант-шоу «Голос країни». Щотижня наш головний редактор Льоша Бондаренко та випускова редакторка Катя Ятель збиратимуться, аби обговорювати кожний епізод програми та шукати майбутніх зірок нової української музики.

Читайте також:

Рекап. Перші сліпі прослуховування десятого сезону «Голосу країни»
Клон Каменських, телезірка та бек-вокалістка Монатіка. Рекап других сліпих прослуховувань «Голосу країни»

 

Віталій Окс

Пісня: Billie Eilish – Lovely (feat Khalid)
Серцебиття: 125 уд/хв
Повернулися: ПТП та NK, Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

Біллі Айліш звучить у цьому сезоні «Голосу» вже втретє! Це славетна перемога. І звучить напрочуд добре. Чуттєве виконання, яскравий артист. Поки не дуже зрозуміло, що саме з нього робитимуть пані Кароль та сценаристи шоу, але, схоже, його чекає дорога до фіналу.

 Катя Ятель

Адам Лавін колись на американському «Голосі» сказав, що фальцет – це найсексуальніше та найкрутіше, що може бути у чоловічому вокалі. В Україні подібних перлин малувато, тому у пана Віталія є потенціал зайняти цю нішу. Головне, щоб його не знайшов якийсь продюсер, який скаже, що треба жувати соплі і співати нудний поп, перетворюючи його на співака однієї пісні (привіт, Алексєєв).


Євген Анішко

Пісня: Luis Fonsi – Despacito (feat Daddy Yankee)
Серцебиття: 125 уд/хв
Повернулися: Дан Балан

 Льоша Бондаренко

Вибір офіційно найзатертішої пісні у світі одразу визначає певний напрямок діяльності артиста. Колись ми писали, що здається, ніби Дан Балан збирає ідеальну команду для корпоративів. Схоже, це той самий випадок. Пан Євген доволі непогано співає, має сценічний досвід та напевно особисто знайомий із усім українським шоубізом. Але не схоже, щоб він прийшов на проєкт із новим образом чи бажанням зробити щось революційне в українській музиці.

 Катя Ятель

Є певна тенденція, що якщо виступ посередній, то Дан Балан затанцює і натисне кнопку. Ось приклад цієї тенденції.


Уляна Малиняк

Пісня: Руслана – Світанок
Серцебиття: 136 уд/хв
Повернулися: ніхто

 Льоша Бондаренко

Кожного разу, коли я чую ранню Руслану в мене йокає серденько. Радісно бачити таку ж реакцію й у Тіни Кароль та Монатіка. А от пані Уляна виглядала страшенно наляканою. Голос зривався і щодалі, то більше її розгубленість грала проти неї. Я би дуже хотів уболівати за цю артистку, бо й Вова зі Львова мені до вподоби, та й виглядало це все щиро. Але номер відверто не вдався. Буває, що ж.

 Катя Ятель

У візитівці артистки нарізали пісню Вови зі Львова так, ніби пані Уляна тільки на беках у нього наспівує. Насправді, чоловік вже давно намагається підтримати талант дружини – у 2013-му вони випустили повноцінний фіт Шаленію, який має понад 1 млн переглядів, а у 2018-му запустився і її сольний проєкт. Тому мені не віриться у її недосвідченість як артистки на сцені, від того й дивно звідки стільки невпевненості у виконанні.


Сюй ЧуаньЮн

Пісня: Океан Ельзи – Не твоя війна
Серцебиття: 133 уд/хв
Повернулися: Дан Балан, ПТП та NK, Monatik

 Льоша Бондаренко

Мені здається, якщо людина з іншої країни гуглить щось типу «українська музика», їй викидує список пісень Океану Ельзи. Як ще пояснити те, що іноземці постійно співають саме на «Голосі» – я не знаю. Виступ красивий, пісня теж. Артист форматний, у кожному сезоні має бути бодай двійко-трійко людей з інших країн в ефірах.

 Катя Ятель

Ситуація із перекладом безумовно комічна, з огляду на те, що Дан вже другий рік в Україні і досі навіть не намагається розуміти українську. Пан Сюй до речі теж лише два роки як переїхав до нашої країни. Це так, думки вголос.

Якщо коментувати безпосередньо виступ, то напевно у ЧуаньЮна приємний тембр, просто він абсолютно мені не розкрився. І справа тут не в акценті.


Руслан Опанасенко

Пісня: Земфира – Искала
Серцебиття: 120 уд/хв
Повернулися: Дан Балан, Monatik, Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

Настільки чисте виконання, що аж не віриться. Зазвичай, на сильні голоси повертається Тіна Кароль (так і сталося). А от Дан Балан повертається на російський рок (так і сталося). А артист ну дуже сильний і, судячи з усього, дуже гнучкий. Найсильніший номер цього кастингу, на мою думку.

 Катя Ятель

Один із найцікавіших тембрів та найкращих виконань за ці три епізоди. Дуже цікаво почути, що можна зробити із ним такого, аби перебити вау-ефект на кастингу.

Тим часом, поки коментатори не можуть пробачити Насті Каменських факт її існування, я продовжую вмирати від напускних почуттів пана Дана та того, як йому вже важко викручуватися, аби вигадати їхній новий прояв.


Володимир Ідіатуллін

Пісня: Imagine Dragons – Demons
Серцебиття: 128 уд/хв
Повернулися: ніхто

 Льоша Бондаренко

Так виглядає посередність. Сильний акцент. Жахливе перегравання з емоціями. Пісня без гострих кутів. На щастя, ніхто не повернувся.

 Катя Ятель

Пан Володимир спробував кілька талант-шоу в Росії, зокрема й їхній «Голос», але так і не зміг вивести свою творчість за межі каверів для Інстаграму. Спроба перезапуститися в Україні також не вдалася. У мене склалося враження, ніби пан Ідіатуллін – ідеальний хамелеон. Поки він співав Imagine Dragons, здавався схожим на вокаліста гурту навіть ззовні, а як тільки на сцену вийшов пан Монатік – мімікрував під нього. Це непогана якість для кавер-гуртів та драг-квін, але великий недолік для самобутнього артиста.


Ольга Баландюх

Пісня: Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix
Серцебиття: 130 уд/хв
Повернулися: Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

У країні, де гурт Неангелы має статус одного з головних на поп-сцені, у пані Ольги має бути велике майбутнє. Вибір пісні, образу – все у точку. Пробирає. Ну і так, ще одна претендентка на нацвідбір на «Євробачення» наступного року.

 Катя Ятель

Пам’ятаєте, вище у мене був пасаж про фальцет? Можете його повторити повністю, тільки без згадки про соліста Maroon 5. Неймовірний тембр, над яким потрібно попрацювати, який потрібно оформити правильно й подати. Поки що виконання було для мене сируватим та невпевненим, що на «сліпих», що у пісні, яка вийшла у пані Ольги цього року.


Індіра Єдільбаєва

Пісня: The Hardkiss – Мелодія
Серцебиття: 128 уд/хв
Повернулися: Дан Балан, Тіна Кароль, ПТП та NK, Monatik

 Льоша Бондаренко

Я не дуже люблю пісню Мелодія. Занадто надривна, щоб слухати у навушниках. Занадто поп для року, занадто рок для попу. Але після цього виступу я її полюбив. Це ж ідеальний трек для вокальних шоу. На ній можна розійтися в повній мірі і це не виглядатиме надлишково. Мене пробрало ледь не до кісток, хоча пані Індіра ніби й не зробила нічого феноменального. Яскравий виступ і сильний голос.

 Катя Ятель

Пані Індіра може слугувати прикладом, як пісня може вплинути на сприйняття артиста чи артистки. Послухайте спочатку її трек Tagdyr, а потім увімкніть ще раз кавер на Мелодія. Із посередньої вокалістки, яких настільки багато, що можна й не запам’ятовувати їхніх імен, одразу перетворилася на дуже перспективну співачку. Одна із моїх фавориток за ці три епізоди.


Катерина Степура

Пісня: Sigrid – Don’t Kill My Vibe
Серцебиття: 177 уд/хв
Повернулися: ПТП та NK, Monatik

 Льоша Бондаренко

Потап дуже добре орієнтується в сучасній музиці. Я майже впевнений, що він одразу зацінив вибір Sigrid. По-друге, йому явно подобаються артистки, схожі за типажем на INGRET. А щодо виступу – це було ніби на рівень вище більшості всіх інших виступів. У першу чергу, пані Катерина вміє себе подавати на сцені, а також добре відчуває сильні моменти в пісні, знає на чому акцентувати увагу своїм вокалом. Схоже, це перша претендентка на запуск власної кар’єри після шоу.

 Катя Ятель

Мене дуже повеселили коментарі, пов’язані із питанням пані Насті. Поки прихильники шоу розповідали, що це сценарій, що Потап навіть кнопку не натискав, що вона ще вижене пані Катерину за те, що її отак на перших секундах обрав чоловік, поясню – «А чого ти так зробив?» стосувалося того, що ПТП заблокував чи то Кароль, чи то Балана. І це видно, якщо придивитися.

Повертаючись до виступу, я в абсолютному захваті від пані Катерини і за її тембр, і за зовнішність, і за вибір пісні. Готова робити ставку, що вона запустить свій проєкт після шоу, якщо не зробила цього вже.


Наталя Потапенко

Пісня: Ray Charles – Hit the road, Jack
Серцебиття: 136 уд/хв
Повернулися: ніхто

 Льоша Бондаренко

Завжди радує, коли Дан Балан впізнає пісні, які співають. Але мусимо визнати, головним у виступі Наталі був вихід пана Чапкіса. Знову згадуємо, що після виконання нікому не відомої серед телеглядачів Sigrid треба було повернути старшу аудиторію до екранів.

 Катя Ятель

Визнаймо, що якби виконання пані Наталі було справді цікавим, то до неї б і Потап врешті повернувся, і ми б його хотіли обговорити більше. А так, давайте ще раз усі висадимося із того, що пану Чапкісу 90 років, а він досі гіперактивна публічна людина. Особливо мене потішив коментар пані Кароль, що він пам’ятає класику.


Анна Боршовська

Пісня: Lady Gaga – Always Remember Us This Way
Серцебиття: 125 уд/хв
Повернулися: Monatik, ПТП та NK

 Льоша Бондаренко

Рівне, хороше, але не вражаюче виконання. Мене не зачепило, але й нічого поганого сказати не можу.

 Катя Ятель

Я б заборонила редакторам «Голосу» використовувати порівняння будь-якого учасника чи учасниці із закордонними зірками. Так, пані Анна справді добре заспівала і навіть змогла відіграти більш-менш доречну емоцію, але це абсолютно затьмарилося голосом диктора, що пообіцяв, ніби вона перевершить Леді Ґаґу. Не робіть так, командо шоу, бо ви граєте проти самих себе.


Владислав Семьонов

Пісня: Сalum Sсott – Dancing on my own
Серцебиття: 120 уд/хв
Повернулися: Дан Балан, Monatik, Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

Пан Владислав абсолютно правий, якби він не використав приставку «сексуал», Дан Балан навіть не звернув би уваги на те, що він говорить. Бо Дан Балан звертає увагу тільки на Тіну Кароль (серйозно, ніхто не вірить в їхній роман) та прохідні пісні у цьому сезоні. А от пан Семьонов яскравий і сильний. Не побоявся сперечатися ще на етапі вибору тренерів. Це може бути цікавим у майбутньому.

 Катя Ятель

Екосексуал – це людина, яка не лише переймається ідеями екологічності та свідомого споживання, а й обирає свого сексуального партнера чи партнерку за відповідністю їхніх поглядів. У маніфесті екосексуальності є окремий пункт про те, що вони ставляться до Землі не як до матері, а як до коханої – бережуть її, обороняють та відчувають пристрасть до неї. Це окремий рух, а не просто трендове слово. Ідентифікуєш себе якось, то вмій це пояснити.


Руслана Калашникова

Пісня: Ой верше, мій верше
Серцебиття: 136 уд/хв
Повернулися: Monatik, ПТП і НК

 Льоша Бондаренко

Народні пісні – безпрограшна історія. Але вони вимагають певної відчайдушності та відчаю. Або ж великого досвіду. Ані першого, ані другого у цьому виступі я не побачив. Але побачив яскраву і цілеспрямовану артистку. Думаю, у пані Руслани велике майбутнє на українському ТБ. Але не впевнений, що в українській музиці.

 Катя Ятель

Я б не хотіла бути людиною, яка нагадає про те, що пані Руслана довгий час була мемом, але мені б цього не пробачив Льоша.

Якщо серйозно, то виконувати цю пісню я б заборонила. Варіацій на її тему та виконань неймовірно багато, а от цікавих прочитань – немає. Пані Руслана неймовірно гарно її заспівала, більше того, їй явно близька тема пісні про небажання виходити заміж (вибачте, воно сильніше за мене). Просто це нудно слухати мільярдний раз.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024