Головна
>
Статті
>

Рекап. «Голос Країни» 9 сезон, 12 епізод. Чвертьфінал

Рекап. «Голос Країни» 9 сезон, 12 епізод. Чвертьфінал

LiRoom LiRoom
11 Квітня, 2019

Розпочинаються прямі ефіри, а значить, ми вже вийшли на фінішну пряму. У півфіналі правила прості: із кожної команди, в якій наразі по чотири учасники, буде залишено два півфіналісти. Одного визначить голосування глядачів, а іншого назве тренер. 

Попередній рекап можна знайти тут.

Команда Тіни Кароль

Учасник: Девід Аксельрод
Пісня: попурі із пісень Queen (Who wants to live forever, Show must go on та We will rock you)

 Льоша Бондаренко

Вокаліст є, артиста немає. У Девіда шикарний вокал, який прекрасно пасує пафосним мюзиклам, що ми мали нагоду побачити кілька номерів поспіль. Проте тепер йому дали номер рок-артиста (хоча й тут не без навколооперної історії). І одразу стало видно усі слабкі місця. По-перше, можна було б вивчити текст We Will Rock You. По-друге, гірше за поганого рокера може бути тільки людина, яка імітує рокера. Якщо слухати цей виступ з заплющеними очима – дуже непогано. Якщо ж дивитися на екран, стає зрозуміло, чому навіть люди в коментарях на YouTube не вірять у щирість цього артиста.

 Катя Ятель

Нарешті вони оступилися і показали слабке місце пана Девіда. Те, що раніше так завзято приховували за пафосними сльозливими піснями, вилізло на енергетично заряженій (у теорії) We will rock you – пан Девід не вміє видавати емоції, які не можна схарактиризувати «стражданням багатовікового титана». Цей учасник черговий раз довів, що діапазон та техніка – це не найголовніше, а от вміння відчувати та передавати емоції – потребує таланту.


Учасниця: Ксенія Бахчалова
Пісня: Jamala – Шлях додому + Ніно Катамадзе – Olei

 Льоша Бондаренко

Прекрасний, дуже тендітний і красивий виступ. Жіночий хор, цілком гідний неймовірного вокалу пані Ксенії. За такі номери особисто я люблю «Голос». Тут є і вдале поєднання пісень, і неочікуване аранжування і напрочуд гідне виконання. Для мене пані Ксенія була фавориткою сезону ще з кастингів. Дуже шкода, що вона вибула з проекту.

 Катя Ятель

Пані Тіна немов прочитала мій рекап, де я хвалила виконання пані Ксенією пісні Джамали, та вирішила дати їй ще одну. Отакий репертуар пасує значно краще за Hijo de la Luna. Та й хор дуже гарно відтінив ніжний вокал пані Ксенії, додавши йому трошечки пафосу. Мені дуже шкода, що у півфінал пройшов Аксельрод, а не вона.


Учасниця: Ніка Тупилко
Пісня: Bill Withers – Ain’t no sunshine

 Льоша Бондаренко

Чесно кажучи, я не дуже запам’ятовую усіх виконавців. Є, звісно, кілька улюблених, які закарбувалися в пам’яті, але, здебільшого, я не пам’ятаю, що писав раніше про того чи іншого артиста. Я спеціально перевірив, що я писав про пані Тупилко та запевнився у стабільності вражень від її виступів. Ще починаючи з кастингів, для мене це типова виконавиця талант-шоу, яка перетворює пісні на фестиваль вокалізів і настирно боїться перестати кричати та почати говорити. Це – черговий виступ такого типу.

 Катя Ятель

А хтось може мені пояснити, навіщо там Дизель та як йому живеться із пам’яттю про минувшу славу? Якщо без жартів, то по ідеї він мав їй допомогти зробити цікавий візуальний контраст та допомогти із взаємодією на сцені. У результаті ми отримали дуже дивну картинку, коли корпоративна копія Крістіни Агілери з «Бурлеску» активно намагається не помічати приблудного пристарілого рокера.


Учасник: Андрій Хаят
Пісня: Ой чий то кінь стоїть

 Льоша Бондаренко

Виступи Хайата мені здаються все більш одноманітними. Проте цей номер хочеться похвалити за його мінімалістичність і красу. Тут не було нічого «занадто». Красивий голос, тонке аранжування, ледь помітне вплетення балету. Талановито і приємно. Кращий виступ у команді Кароль.

 Катя Ятель

Звинувачувати Хаята у самоповторі, це все одно, що казати, що Джамала кричить у всіх піснях, а LatexFauna не міняють текст у піснях – комусь це особливість та стиль, а комусь одноманітність. Я серед перших, якщо що. Треба розуміти, що образ, придуманий для нього у шоу, вимагає від нього народних пісень. Це підібрана конкретно для цього учасника подача. Я ж досі пам’ятаю пісню Devochka, з якою він дебютував ще до проекту, і чекаю на презентацію нового матеріалу.



Команда Монатіка

Учасники: Роман і Влад Таранцови
Пісня: Rag’n’bone Man – Giant (feat Calvin Harris)

 Льоша Бондаренко

У мене немає жодних претензій до техніки та виконання братів, але це вже черговий їхній виступ, який нудно дивитися. Я не розумію, в чому посил цього дуету. Вони не граються у секс-символів, не вражають якимись особливими вокальним фішками, не танцюють, не розігрують драматичну історію. Якось не цікаво.

 Катя Ятель

Не хочу засмучувати автора бренду «брати Таранцови», але старшому з них варто спробувати сольну кар’єру. Може хоч так йому вдасться розвіяти ту нудьгу, що туманом накриває їхні виступи, і не дає мені як глядачу роздивитись силу, яку у них бачить Монатік.


Учасниця: Аліна Підлужна
Пісня: Скрябін – Мовчати

 Льоша Бондаренко

Цю пісню переспівували величезну кількість разів, тому є з чим порівнювати. Пані Аліна явно не відчула цей трек. Якщо трек називається Мовчати, можливо не треба на ньому кричати. Із інтимної, тихої балади Аліна перетворила цю пісню на якийсь поп-гімн. Можливо, це моє особисте, але мені завжди боляче, коли так чинять з подібними піснями.

 Катя Ятель

У мене є питаннячка до всіх, хто брав у цьому участь. Пані Аліно, ви впевнені, що точно зрозуміли, про що ця пісня та яка тут потрібна емоція? Пане Дмитро, ви впевнені, що і цей трек не був би кращим без речитативу? Стилісти, ви теж чекаєте на новий сезон «Гри Престолів» чи яка причина була виносити на сцену поганий косплейний костюм Мелісандри? Пані Тіно, якщо вас змушують хвалити такі номери, моргніть двічі.


Учасник: Андрій Карпов
Пісня: Jacob Banks – Monster

 Льоша Бондаренко

Я не знаю як так вийшло, що команда Монатіка перші епізоди демонструвала потужні виступи, а до прямих ефірів дійшла не найсильніша четвірка. Чому тренер так відчайдушно тягне за собою пана Карпова – все ще загадка. Я не можу назвати його вокал унікальним. На сцені він теж виглядає доволі посередньо. І це черговий виступ, який забудеться за 10 хвилин.

 Катя Ятель

Виступ пана Андрія – один з тих, про які мені нічого сказати. Номер недоречний, вибір пісні дивний, виконання посереднє. Хоча на фоні перших двох номерів команди Монатіка справді виглядав непогано.


Учасниця: Вікторія Олійник
Пісня: Sia – California Dreamin’

 Льоша Бондаренко

Найкращий виступ з команди Монатіка. Пані Вікторію вивели у цілком новий образ і, виявилося, що в ньому вона теж крута. Гарно спрацювала і пісня, і вокал, і подача. На цей приємно дивитися і цікаво слухати.

 Катя Ятель

Не дарма мені під час перегляду згадалась не оригінальна версія The Mamas & the Papas, а кавер Sia, який став саундтреком до фільму «Розлом Сан-Андреас». Судячи з кредитсів, саме на цю версію й орієнтувались. У будь-якому разі вийшло дуже гарно – номер пані Вікторії був одним із найсильніших за ефір.



Команда Потапа

Учасниця: Вікторія Ягич
Пісня: Maruv – Drunk Groove (feat. Boosin)

 Льоша Бондаренко

Респект пані Вікторії за епатажність та відвертість, попри не найточніше виконання. Нарешті ми побачили «рокову маму» з піснею, яка зазвичай не входить у репертуар пивного бару. Я не можу назвати це найсильнішим виступом, але принаймні він запам’ятався.

 Катя Ятель

Не думала, що цей день настане, але… Нарешті пані Вікторію змусили вийти із зони комфорту і вбили гурт Ария всередині неї. Нарешті я теж бачу причину її хвалити. Нарешті пісня Maruv не викликала у мене іронічну посмішку. Нарешті українське телебачення не боїться показувати сексуальність не лише у дівчаток модельної зовнішності, а підхоплює світові тренди. Дуже гарно і круто. Один з найкращих номерів ефіру.


Учасниця: Богдана Ренк
Пісня: Jerry Heil – Охрана-отмєна

 Льоша Бондаренко

Це просто жах. Мені систематично не подобалися всі номери пані Богдани, але цього разу вона перевершила саму себе (в поганому сенсі). Причому ідея з караоке і зеленим екраном – класна, проте виконання просто жахливе. Ну серйозно, це ж неможливо було слухати.

Проте той факт, що Потап взяв у прямий ефір пісню, якій всього 4 дні – це круто.

 Катя Ятель

Хоч я не у захваті від оригіналу Jerry Heil, я дуже рада, що Потап наважується брати у прямі ефіри пісні, які тільки вийшли, та таким чином допомагає молодим виконавцям. Це дуже круто, якщо чесно. Ну як, це було б дуже круто, якби пані Богдана хоча б постаралась нормально її виконати.


Учасник: Арсеній Журавель
Пісня: Mozgi – Полюбэ

 Льоша Бондаренко

Найкращий виступ цього епізоду. Потап підійшов до своєї пісні з любов’ю і показав, як вміє перевтілювати матеріал. Із легковажного напівжартівливого поп-треку вони з паном Арсенієм зробили стильний, витриманий трек в стилі кабаре й хороших мюзиклів. У номері круто все: аранжування, робота балету, вокал і, головне, робота самого артиста. На сцені був не просто співак на точці, а артист, який грав номер. Чому Арсеній не пройшов далі – велика загадка.

 Катя Ятель

Однозначно найкращий номер із усього ефіру – неймовірне аранжування, дуже точна передача атмосфери та антуражу олдскульного мюзиклу, дивовиже попадання в образ, який не був очевидним для учасника. Пан Арсеній, який і до того показував, що він суперкрутий, у цьому ефірі розкрився по-новому. Мені незрозуміле рішення Потапа. Настільки незрозуміле, що я звернусь до пана Арсенія, якщо ви вже запустили власний сольний проект, то надсилайте нам обов’язково свої пісні.


Учасниця: Карина Арсентьєва
Пісня: Jamala – Заманили (feat. ДахаБраха)

 Льоша Бондаренко

Це дуже потужна пісня, на якій можна розгулятися – як вокально, так і емоційно. «Помідорна дівчинка» продовжує вражати вокальними даними, проте конкретно в цьому образі виглядала доволі невпевнено. Менш із тим, схоже, вона фаворитка цього сезону. Це все ж таки«народне шоу», а пані Карина – ідеальний кандидат з народу.

У будь-якому разі, в цьому епізоді команда Потапа була найпотужнішою і найцікавішою.

 Катя Ятель

Мені не подобається пані Карина ще зі «сліпих». У неї однозначно є голос, з яким треба працювати, і будуть з неї люди. А поки кожний її виступ стоїть на межі крику, збитого дихання та переляканим обличчям дівчинки, яка видає номери на адреналіні просто тому, що вони їй насправді не під силу. Якщо Потап робить на неї ставку, як на переможницю, то мені дуже шкода.



Команда Дана Балана

Учасниця: Катерина Бєгу
Пісня: Adele – Hello

 Льоша Бондаренко

«Много шума из ничего» – так хочеться описати цей виступ. Пані Катерина дуже старалася, проте вийшло аж надто натужно та штучно.

 Катя Ятель

Мені так сумно, що учасниця, яка мені так сподобалась на «сліпих» виявилась такою ніякою. Пані Катерина вже який ефір поспіль видає нам історії про її велику любов до Дана Балана, тремтіння у голосі та істерики на сцені. На це дуже шкода дивитись.

А ще хочу трошки розвінчати історію дівчинки, яка розкрилась на цьому шоу, і яку не підтримували раніше. Пані Катерина професійна учасниця талант-шоу, у якої за плечима вже румунський X-Фактор у 2017-му (дійшла до другого прямого ефіру) та український X-Фактор у 2018. Цікавий факт, аби трошки розбавити атмфосферу – отак виглядає один із журі румунського шоу:


Учасник: В’ячеслав Кретов
Пісня: Океан Ельзи – Сонце

 Льоша Бондаренко

Вперше за всі випуски супермужик Кретов не тільки вийшов не в кожанці, а й зробив цікавий і неочікуваний номер. По-перше, це не найтиповіша пісня Океану Ельзи, за що вже дякую. По-друге, виявилося що пан В’ячеслав насправді круто співає і може таки видавати ту саму маскулінність, про яку він так багато розповідав, проте виглядав напрочуд карикатурно. Класний виступ, після якого захотілося подивитися, на що ще здатний цей артист. Але, схоже, вже не вийде.

 Катя Ятель

От як на цих ефірах для мене розкрилась Вікторя Ягич, так само і пан В’ячеслав вперше мені справді сподобався. Ні, з образу він свого не вийшов звісно, але це на голову вища вокальна подача, ніж була в усіх попередніх етапах.


Учасник: Хейтам Рафі
Пісня: Sting – Desert Rose

 Льоша Бондаренко

У цьому епізоді було вже кілька перевтілень. Тренери десь сміливіше, десь обережніше, але намагаються продемонструвати різні сторони виконавців. Але не у випадку с паном Хейтамом. Минулого разу його принаймні вдягли у повсякденний одяг. Цього епізоду – відмовилися й від цього. Дали йому пісню Стінга, у якій Хейтам заспівав майже все те, що Стінг в оригіналі не співає. А коли таки зачепив фрагмент англійською, виявилося, що ось тут і є його слабке місце, і в традиційній поп-музиці пан Рафі зовсім не такий впевнений, як у східних мотивах.

 Катя Ятель

Ось, що відбувається, коли ти намагаєшся вийти за межі свого стилю та образу, а все одно виходить одне й те ж. Хоча я рада, що наша ставка, що він виконуватиме Араша, не спрацювала. Такий був потенціал в учасника і так його поховали за одноманітними виступами, які створили враження, ніби він може тільки так і ніяк інакше.


Учасниця: Оксана Муха
Пісня: Мені ворожка ворожила

 Льоша Бондаренко

Не знаю, що додати. Оксана прекрасно співає. Народні пісні – це її. Все круто, хоч і очікувано. Народне шоу – народний голос. Кон’юнктурно звісно, але це не найгірша кон’юнктура.

 Катя Ятель

Я не звинувачую пані Оксану в одноманітності лише з однієї причини – вона заробляє собі на хліб виконанням народних пісень та творів Квітки Цісик. І вона справді дуже гарно виконує подібні пісні. Шоу «Голос» – це її спосіб розширити географію своїх гастролей за межі заходу України. Єдине, чого я не розумію, так це як їй самій не муляє те, що вона займає місця початківців, які могли б використати це шоу як трамплін? Навіщо цей повтор з історією участі Каті Чилі на шоу?



Півфіналісти дев’ятого сезону «Голосу країни»:

Андрій Хайат та Девід Аксельрод з команди Тіни Кароль;

Вікторія Олійник та Андрій Карпов з команди Монатіка;

Вікторія Ягич та Карина Арсентьєва з команди Потапа;

Оксана Муха і Рафі Хейтам з команди Дана Балана.

 

Фото: Facebook проекту

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
11 години тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024