Головна
>
Зарубіжне
>

20 закордонних альбомів, на які ми чекаємо у 2020-му

20 закордонних альбомів, на які ми чекаємо у 2020-му

Поки наша редакція готує продовження матеріалу про найочікуваніші українські альбоми 2020-го, ми вирішили пригадати 25 закордонних альбомів, на реліз яких ми чекаємо найбільше. Список суб’єктивний та неповний, але створює певну картину очікувань. 


Читайте також, які українські альбоми 2020 року ми чекаємо.


Tame Impala

Назва: The Slow Rush
Дата виходу: 14 лютого

Tame Impala повертаються після релізу свого третього студійника у 2015-му. Подібну паузу між релізами фронтмен гурту Кевін Паркер пояснював так: «Особливість мого написання альбому у тім, що я маю відчути себе знову нікчемою, аби хотіти робити музику». Уже відомо, що на новому альбомі буде дванадцять треків, з яких чотири вже презентовані.



Grimes

Назва: Miss Anthropocene
Дата виходу: 24 лютого

У нового концептуального студійника Grimes є ціла міфологія, до якої треба бути готовим. Отже, назва Міс Антропоцен – це ім’я персонажа, якого співачка вигадала сама для себе. Її героїня – це кліматичні зміни. Вона уявляється як антропоморфний поганець із вайбом Волдеморта, зроблена із слонової кістки та олії. Думаємо, ви вловили ідею.



King Krule

Назва: Man Alive!
Дата виходу: 21 лютого

Новий реліз від 25-річного музиканта прихильники чекали особливо. Обидва його попередніх альбоми – 6 Feet Beneath the Moon (2013) та The Ooz (2017) – отримували високі оцінки від критиків за витончений підхід артиста до міксування між собою жанрів від тріпхопу та дарквейву до панкджазу та хіп-хопу.



Soccer Mommy

Назва: color theory
Дата виходу: 28 лютого

Нова платівка буде логічно продовжувати звучання дебютної, що вийшла у 2018. У ній співачка протистоїть власним ментальним розладам та проблемам, що супроводжують її із дитинства. Назва вибрана не випадково – теорія кольору, яку використала Софі Аллісон зосереджується на концепції того, що синій символізує сум, жовтий – емоційні та фізичні хвороби, а сірий – втрати та депресію.



Morrissey

Назва: I Am Not A Dog On A Chain
Дата виходу: 20 березня

Свій тринадцятий сольний альбом Morrissey створював спільно із легендарним продюсером Джо Чікареллі, у багажі якого роботи із Френком Заппою, Торі Амос, The Strokes та іншими. Це вже четвертий раз, коли творчий дует працює разом. Усього на платівці буде 11 треків.



Thundercat

Назва: It Is What It Is
Дата виходу: 3 квітня

Новий альбом Thundercat не лише спродюсовано спільно із Flying Lotus, а й міститиме фіти з Childish Gambino, Камасі Вашингтоном та BADBADNOTGOOD. За словами музиканта, «Цей альбом про любов, втрати та життя, підйоми та падіння, що його супроводжують.»



Lana Del Rey

Назва: White Hot Forever
Дата виходу: невідомо

Про роботу над новим альбомом Лана дель Рей оголосила одразу по виходу Norman Fucking Rockwell!. На той момент у співачки вже була частина напрацювань, але досі нових синглів чи тізерів не виходило. Також Лана готується випустити ще один реліз, але у стилі spoken words (жанр перфомативного зачитування поезії під музичний супровід, який часто перекладають як художню прокламацію).



Kid Cudi

Назва: Entergalactic
Дата виходу: невідомо

Репер Kid Cudi готується не лише до випуску повноформатного альбому, а й концептуального анімаційної антології спільно з Netflix. За його словами, цей альбом – «це фантазія. Те, чого б я хотів. Я дуже самотній, але вірю, що колись знайду когось».



Dua Lipa

Назва: Future Nostalgia
Дата виходу: невідомо

Попспівачка дебютувала із альбомом у 2017 і з того часу тішила прихильників хіба що синглами. Аж поки не анонсувала, що врешті готова випустити другий студійник, змінивши своє звучання. Як зрозуміло із назви, Dua Lipa збирається використати тренд на ностальгію та змішати дискоестетику із власним баченням.



Cardi B

Назва: невідомо, раніше вона «жартувала», що він матиме назву Tiger Woods
Дата виходу: невідомо

Реперка, що підкорила у 2018-му світ своїм дебютником, ніяких подробиць чи конкретики про альбом не каже. Тому лишається здогадуватися.



Alicia Keys

Назва: попередньо A.L.I.C.I.A.
Дата виходу: невідомо

Про свій сьомий студійник Аліша Кіз розповідала поки не багато. За її словами, вона буде досліджувати внутрішнього андердога (коректного перекладу терміну немає, але загалом, це людина, що постійно бореться за життя, хоч має невеликі шанси на перемогу) та пошук власної сили та голосу.



Yungblud

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Yungblud, якого нещодавно анонсував київський фестиваль Atlas Weekend та виділили BBC Sound of 2020, анонсував вихід другого альбому. За його словами, джерелом натхнення для музиканта став Девід Бові та його хіт Life on Mars.



The xx

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Інформації про альбом, окрім посту з анонсом в Інстаграмі гурту, наразі ніякої немає. Нагадаємо, що останній повноцінний альбом у них виходив у 2017-му.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Looking forward to 2020! We’ve all been working on new music, can’t wait to share it with you! Hope you have the best new year! xx The xx 📷 @willyvanderperre

Допис, поширений The xx (@thexx)



The Cure

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

За словами фронтмена The Cure Роберта Сміта, він готує до релізу водночас три альбоми, один із яких вийде саме у 2020-му. Проте обіцянки музиканта не завжди стабільні, тому чекаємо на більше подробиць.



Woodkid

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Окрім тизеру альбому та анонсу туру, в рамках якого він доїде й до України, ніякої інформації немає.



Lady Gaga

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Якщо чесно, то підтвердження, що Леді Ґаґа й справді випустить альбом цього року немає. Єдиний доказ – це її жартівливий твіт, що вона вагітна шостим альбомом. Згодом, CEO Universal Music France також підтвердив реліз.



Rihanna

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Аналогічна ситуація, що і з Ґаґою. Відомо, що Ріана обіцяла прихильникам альбом у 2019-му, але він, як ми знаємо, не вийшов.



Adele

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Ще одна «темна конячка» у списку. Папараці зафіксували Адель у студії кілька разів протягом 2019-го, але ніяких підтверджень немає. Сумнівів додає й той факт, що колись співачка планувала взяти паузу у творчості, поки не виростить сина.



The Weeknd

Назва: скоріше за все Chapter 6
Дата виходу: невідомо

Про нову платівку The Weeknd можна знайти багато чуток: від кількості треків до фіта з Дрейком, але жодна із них не підтверджена. Сам вихід альбому музикант підтвердив на одному із своїх концертів.



Charlie XCX

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Єдине, що наразі відомо про потенційний реліз від Charlie XCX – вона готує два альбоми, другий можливо вийде на початку 2021.


Нагадаємо, що раніше ми випустили підбірку улюблених закордонних альбомів редакції у 2019-му, а також перелік українських альбомів, що мають вийти цього року.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
19 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024