Головна
>
Статті
>

25 українських альбомів, на які ми чекаємо у 2020-му

25 українських альбомів, на які ми чекаємо у 2020-му

Сучасна українська індустрія побудована таким чином, що прихильники та журналісти, а іноді й самі музиканти з їхніми піарниками, рідко можуть сказати, чи вийде у них цього року реліз. Це я зрозуміла в ході підготовки цього матеріалу. А будувати якісь плани та очікування хочеться.

Ми поговорили із різними артистами та їхніми представниками і склали наш список українських альбомів, на які варто чекати цього року.

 

ДахаБраха

Назва: Аламбарі
Дата виходу: невідомо

Попередній реліз ДахаБраха Шлях, один із найкращих альбомів останніх років, вийшов у далекому 2016-му. Із того часу, гурт потрапилв у кілька закордонних реклам, виступив на міжнародних радіостанціях рівня KEXP та зібрав Палац Спорту в Києві.

Новий реліз має вийти у першій половині 2020-го. Він зватиметься Аламбарі за назвою бразильського містечка, у якому був написаний. Більше подробиць поки немає.



Стасік

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Гучно про себе співачка Анастасія Шевченко заявила торік. У 2019-му в неї вийшло кілька синглів – Ніж, Бій з тінню та Колискова для ворога. Точно відомо, що Стасік планує випустити ще кілька синглів, які згодом поєднаються із новим матеріалом в альбомі. До речі, один із треків співачки потрапив до нашого плейліста улюблених українських пісень року.



Олег Скрипка / Воплі Відоплясова

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Фронтмен гурту Воплі Відоплясова на початку 2000-х запустив сольний сайд-проєкт, в рамках якого випустив кілька альбомів. Останній – Жоржина у 2011 році. Зараз Олег Скрипка до нього повернувся – у грудні випустив сингл Номад (двома мовами), а наприкінці січня презентує спільну пісню із Христиною Соловій Зима. Цього року він презентує й сольний альбом, так само як і його основний проєкт ВВ.



Straytones

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Неопсиходелічний рок-гурт Straytones існує з 2011 року. Торік він презентували другий міні-альбом Beware, Dark Lord! Here Comes Bell-Man!, який позиціонували як гараж-оперу. У 2020-му гурт нарешті випустить другий лонгплей.



Макс Барських

Назва: 1990
Дата виходу: друга половина 2020-го

У попспівака Макса Барських на 2020-й заплановано одразу два релізи. Щодо другого поки немає жодних подробиць, а перший – це лонгплей із назвою 1990. За словами артиста, він стане завершальним у музичній трилогії ТуманыСемь1990. Сингли із майбутнього альбому по черзі будуть презентовані на лайвах у рамках туру NEZEMNAYA.



Aero Benin / Monoconda

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Проєкт Олександра Філоненко запустився у 2018 році. Тоді Aero Benin презентував однойменний дебютний альбом. Окрім виходу другого лонгплею, Філоненко обіцяє великий реліз для ще одного свого проєкту – Monoconda, який торік випустив дебютник на лейблі Masterskaya.



Люсі

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Проєкту Люсі вже три роки. Поки що співачка, що експериментує із попзвучанням, тішила слухачів лише поодинокими синглами, подекуди обіцяючи вихід повноформатника. Найближче вона була до цього після релізу Марії Магдалини у 2017-му, але презентація знову відклалася. У 2020-му співачка врешті випустить платівку.



The Unsleeping

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

У 2018-му рокери The Unsleeping презентували мініальбом Deviatve. Тоді він став чи не найкращим релізом року, після чого гурт виступив на кількох українських фестивалях, а у 2019-му навіть доїхав до угорського Sziget. У 2020-му The Unsleeping обіцяють повноформатний альбом.



1914

Назва: невідомо
Дата виходу: осінь

Львівський гурт-підписант Napalm Records востаннє випускав альбом у 2018-му. Цього року він також презентує платівку на австрійському незалежному лейблі Napalm Records. Проте ніякої інформації про реліз, окрім попереднього анонсу на осінь, поки немає.



Lucas Bird

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

У 2018-му київський сонграйтер Lucas Bird презентував дебютний альбом I’m Seventeen на лейблі Masterskaya. Із того часу у музиканта виходило кілька синглів, кліпів та ще одна платівка – Bedroom Dance Club. Також 2019-го вийшли спільні треки із дніпровським гуртом banned society.



Somali Yacht Club

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Стоунер гурт Somali Yacht Club існує вже десять років і за цей час встиг випустити п’ять релізів. Останній – The Sea –вийшов у 2018-му. Найближчим часом їх можна буде почути наживо на збірному фестивалі важкої музики Winter Mass, що пройде 25 січня у Києві. Подробиць щодо релізу наразі немає.



Tik Tu

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Торік тернопільський гурт Tik Tu презентував другий студійний альбом Ulitakis, який посів десяте місце у нашому топі найкращих повноформатників 2019-го. Цього разу чекати три роки на новий реліз не прийдеться, але поки музиканти не готові розповідати подробиці альбому.



Komissiya

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Komissiya, які торік презентували мініальбом Терпение и Труд, вже засіли у студії, працюючи над повноформатним альбомом. Обіцяють, танцювальну енергію та візуальну стилістику 70-х. Нагадаємо, що їхній дебютник вийшов у 2018-му році на лейблі Masterskaya.



Vovk

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Одні з найяскравіших дебютантів важкої сцени 2019-го торік випустили альбом LAIR. Без перерви гурт готується до випуску й другого студійника, але ніякої інформації про нього наразі немає.



Palmo X

Назва: невідомо
Дата виходу: весна

Львівська електронна музикантка Palmo X, яка дебютувала у 2018-му, цього року планує спочатку випуск мініальбому, а потенційно весною – й другого лонгплею. Подробиць, як то назви чи кількості треків, наразі немає.



Semmar

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Гурт Semmar два роки стояв на паузі, поки торік вони не презентували сингл Аперкот, а також екологічний фотопроєкт про річки, що зникають. У 2020-му у гурту запланований вихід мініальбому, а потім і повноформатнику.



Freel

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

У 2018-му році репер Freel нарешті випустив довгоочікуваний дебютний альбом Спалах, заголовний сингл якого отримав звання Пісня року за версією премії «Золотий Фазан». Рік потому виконавець випустив гостросоціальний фіт із Аліною Паш, а вже у 2020-му обіцяє вихід мініальбому. Радимо також подивитися наше інтерв’ю із Фрілом у рамках шоу «Ріс на Біс».



Ofliyan

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Гурт Ofliyan – оновлена версія колишніх yeyo – торік презентував дебютний мініальбом на лейблі Masterskaya, а цього року планують випуск другого релізу. Поки учасники не до кінця впевнені навіть у форматі релізу, але точно готові до нових треків.



Alyona Alyona

Назва: невідомо
Дата виходу: перша половина 2020-го

Тільки реперка Alyona Alyona відгриміла із альбомом Пушка та мініальбомом У хаті ма, як уже веде роботу над новим релізом. Звісно, поки без подробиць.



Дао Парк

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

У 2017-му гурт Дао Парк звернув до себе увагу мініальбомом на лейблі Masterskaya, після чого фактично зник із радарів. Після того, вони випускали поодинокі сингли та лайви, аби врешті у 2020-му випустити повноцінний альбом.



KULSHENKA

Назва: Хто захистить від повені дерева
Дата виходу: невідомо

Ірина Кульшенко – колишня учасниця ґьорлзбенду Panivalkova, який припинив своє існування. Торік вона оголосила запуск сольного проєкту та навіть випустила кілька синглів, зокрема й французькою мовою. Повноформатний реліз скоріше за все з’явиться у першій половині року.



Our Atlantic

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Уманський індірок гурт два роки тому заявив про себе на Koza Music Battle, після чого випустив дебютний англомовний альбом Pillow. Їхній наступний реліз, судячи з іронічного синглу Чуєш, дещо змінить вектор руху.



Shy

Назва: невідомо
Дата виходу: невідомо

Ніжний вокал та прості аранжування – скоріше за все саме так будуть відгукуватись про дебютний повноформатник цієї співачки, на рахунку в якої мініальбом Loading та фіт із Дмитром Шуровим. Подробиць поки немає.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024