Головна
>
Статті
>

Українці, які три роки поспіль перемагали у «Місії» від Sziget: хто і навіщо

Українці, які три роки поспіль перемагали у «Місії» від Sziget: хто і навіщо

Угорський фестиваль Sziget відомий тим, що окрім музичного лайнапу кожного року пропонує низку різноманітних розваг як під час, так і напередодні самого фесту. Одна із складових підготовки фестивалю: «Місія», або Mission Szitizen. Минулого року вона називалася Mission: Love Revolution, на честь тематики фесту.

«Місія» містить низку завдань, які необхідно виконати і відзвітуватися. Завдання можуть бути найрізноманітнішими: від відео привітань друзів з усього світу до пошуку сортувальних станцій для сміття на своєму районі. Переможці «Місії» отримують цінні призи та визнання з-поміж фанів Sziget. Серед призів минулого року було ексклюзивне проживання у VIP-кемпінгу, футболки, сніданки тощо.

Цього року «Місія» вже запущена. Серед призів: безкоштовні сніданки, футболки та абонемент на 7-денне проживання у VIP-кемпінгу! Деталі щодо участі та список завдань можно подивитися за посиланням. Та, звісно, взяти участь!

Три роки поспіль: 2016, 2017 та 2018 «Місію» вигравала одна й та ж команда. Це була Ginger’s Witnesses – компанія з чотирьох друзів з України: Дмитро Білан, Вероніка Гніліцька, Олександр Стрельченко та Марія Мохова. Ми поспілкувалися із трикратними переможцями та дізналися в них трохи деталей про «Місію».

Минулого року вони набрали 1027 балів, плюс 182 екстра бали, та стали абсолютними переможцями конкурсу.

За усіма матеріалами спецпроекту Sziget 2019 ви можете слідкувати за посиланням.

Про перший Sziget

Вперше на Сігет частина нашої компанії приїхала у 2015-му. Це було всього на три дні. Після того як ми повернулись, то багато розповідали, що це крутий фестиваль і треба купувати квитки одразу, як стартує продаж. На фестиваль 2016 року ми купили квитки в перший день продажу і потім вже вирішили взяти участь у «Місії».

Ми починали з думкою, що будемо обирати лише цікаві нам завдання. Потім через бажання перемогти інших, ми активніше долучались. Це перейшло у бажання виконати усі завдання, і пішло-поїхало.

Найзапекліша боротьба була у перший рік. Усього кілька балів вирішували, хто переможе.

Про організацію «Місії»

Організатори назначають дату, коли з’являться завдання. Завдань у різні роки було по-різному – спочатку сотня, а потім десь по шістдесят. Кожне з них має детальний опис умов та формат звітності – фото або відео. Іноді трапляється щось нестандартне, типу вставити свій коментар у вихідний код сайту і скинути на нього посилання. Усі завдання мають певну вартість по балах. Ти робиш завдання, звітуєш про нього, а потім отримуєш відмову, бо забув якусь дрібничку через неправильне розуміння англійської. І переробляєш все наново. Так твоя команда збирає бали. Є можливість також заробити екстра-бали за класну роботу.

У перший рік була дуже напружена конкуренція і перші три команди-переможці зробили майже однакову кількість завдань, тому саме екстра-бали вирішували долю.

Про цікаві й складні завдання

Ми насправді виконували усі завдання – від складних до абсурдних. Велика частина завдань пов’язана зі збором людей. Таким було завдання з Campfire, у рамках якого ми ми мали відтворити затишну  атмосферу сцени з багаттям та заспівати разом. Ми тоді вирішили, що не хочемо робити це просто так, а зробимо це завдання вечіркою-подякою усім, хто нам допомагав у «Місії».

У перший рік було дуже незвично через завдання, в яких треба було спілкуватись з людьми, бо було страшно щось у когось просити. Але виходити із зони комфорту та звертатись за допомогою незнайомих людей – це був цікавий челендж для нас всіх, на другий рік це робити стало набагато простіше.

Як у завданні з оркестром. Треба було знайти класичний оркестр, що складається з мінімум 20 музикантів, зі струнними, дерев’яними та мідними духовими та клавішними секціями, який має зіграти гімн Sziget того року. Тобто треба було ще знайти той гімн, перекласти, зробити аранжування, знайти оркестр…

Врешті ми знайшли оркестр в Глієра. Але в якийсь момент ми натрапили на контакт оркестру Lords of the Sound і спробували їм написати. Вони погодились би, але було замало часу для виконання. Цікаво спостерігати, що з неочікуваних місць та джерел приходить допомога. Це те, що нам дуже подобається.

Є завдання, які складні технічно, є ті, що треба вирішувати грошима. Наприклад, було завдання зібрати 25 машин, виставити їх словом Sziget та сфотографувати згори. Ми вирішили заплатити таксистам у Білій Церкві за виклик. Знайшли таксиста, який допоміг би це організувати, але він в останній момент відмовив. Довелося перегравати. Ми зателефонували родичам у село і пояснили йому у чому справа. Він вже на наступний день зібрав частину односельчан, а друга частина сама по собі приєдналась до компанії.

У перший рік було складне завдання станцювати один і той самий танок під гімн Сігету у сотні місць. Найбільша складність була навіть не у зйомках, а у монтажі, коли тобі треба склеїти в одне сто шматочків.

Останнього  року було три головні теми – world peace, equality та sustainability. У кожній темі по 20 завдань. З цікавого було зняти, як ти робиш собі ланч у двох екземплярах, і другий віддати безхатьку.

Було цікаве завдання, де потрібно було зробити локальний варіант проекту Before I Die, де ти пишеш «Що я хочу зробити до того як помру». Але у цьому випадку було три категорії: що я зроблю для sustainability world, що я зроблю для миру, що я зроблю рівності. Ми поставили цей борд на Контрактовій площі та залучали усіх перехожих, аби вони щось писали відповідь на три запитання: “Before I die this is what I’ll do for a sustainable world!”, “Before I die this is what I’ll do for world peace!”, “Before I die this is what I’ll do for equality!”. І все це стрімили. Було цікаво слідкувати за реакцією людей і тим, що вони писали, бо ми навіть не очікували, що людям це цікаво.

Було ще завдання, коли ми мали бігати по 20 хвилин по Оболоні та збирали сміття (у цього є спеціальна назва – Plogging). Ми хотіли гарно це зняти, тому поки один біг – інший їхав поряд на велосипеді і все знімав, зачитуючи коментарі з лайву.

Навіщо це все

Кинути виклик собі. Як мінімум незвичайний спосіб провести час, про це цікаво розповідати, ці відео цікаво дивитись.

У другий рік у нас була дуже прагматична ціль у місії. Там були шикарні призи, коли ти міг там жити як король. Тоді це були окремі будиночки на території фестивалю, з ліжками та кондиціонером. Окремі душі та з бойлером, охорона. Плюс щодня нам приносили багато алкоголю та закуски. Були ще призи, де можна було повечеряти на FOH Tower або на бекстейджі. Так ми побачили п’яного Алекса Тернера. Був приз фотосесія.

І це вихід з зони комфорту. Ти спочатку боїшся, але щоразу переборюєш себе. Коли думаємо, що у нас щось не вийде, згадуємо, що вже тричі перемагали у місії Сігету.


Нагадаємо, що цього року фестиваль Sziget традиційно відбудеться на Острові Свободи в Будапешті із 7 по 13 серпня. Хедлайнерами цього року будуть Foo Fighters, Ed Sheeran, Twenty One Pilots, Florence + The Machine та The National. Нагадаємо також, що про торішній фестиваль ми розповідали у репортажі та спеціальному фотозвіті.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024