Головна
>
Інтерв'ю
>

Троє українців уперше взяли участь у грі “Місія” від Sziget і перемогли

Троє українців уперше взяли участь у грі “Місія” від Sziget і перемогли

Кожного року фестиваль Sziget проводить Mission:Love Revolution (“Місію”) – це гра, у якій можуть взяти участь команди з усього світу. Командам видаються різноманітні завдання, за виконання яких нараховуються бали. Цього року той, хто збере якнайбільше балів, отримує призи від фестивалю, зокрема квитки у спеціальний all inclusive VIP-кемпінг, квитки на Sziget 2020, іменні брендовані футболки, вечерю на бекстейджі та додаткові сюрпризи.

Як і минулого року, учасники виконували еко-спрямовані “місії” і завдання на тему прав людини і миру у світі, щоб через них зробити світ кращим, поширити цінності Love Revolution у власних містах і країнах. Цього року взяли участь команди з Європи, Південної Африки, Гонконгу, Бангладеша і Дубаї.

Нещодавно ми розповідали, що три роки поспіль у “Місії” перемагала українська команда Ginger’s Witnesses (цього року – Gingers). Цього року у сімку переможців потрапило одразу п’ять українських команд! Список переможців виглядає так:

Mission Possible – Головний переможець (Київ)
– Aranjuna (Миколаїв)
– Bounty Trio (Київ)
– Fantalinka (Франція, Ліон)
– Ukranian Gang (Київ)
– Gingers – минулорічні багаторазові переможці (Київ)
– Dead Unicorn (Мінськ)

До команди Mission Possible входить три людини: Катя Антонова, Настя Атаманюк та Бека Коколадзе. Ми поспілкувалися із переможцями та Катя розповіла про те, як дізналися про “Місію”, що було найважчим, та як ця гра змінила їхні життя.

По центру: Настя Атаманюк, ліворуч від неї – Бека Коколадзе, праворуч – Катя Антонова

Як ви дізналися про “Місію”, зібрали команду та чому вирішили брати участь?

Настя слідкувала за місіями ще десь з 2015 року, проте все ніяк не наважувалась взяти участь. Цього року побачила статтю на LiRoom, скинула мені (я про “Місію” до того не чула), я – Беці, далі ми втрьох зустрілися, зареєстрували команду, зробили нашвидкоруч емблему та погнали робити місії.

Які завдання були найскладнішими, а які – найлегшими?

Найпростішим та найприємнішим, певне, були завдання There Is No Reason,  де треба було подзвонити дорогим тобі людям і сказати, що любиш їх. Також Bubbbbbbleeeees, де треба було пускати мильні бульбашки на людей з балкону та знімати їх реакцію.

Або Around My Town, ми просто гуляли центром Києва та знімали відяшки з гарних місць, щоб зробити щось типу відео-візитки міста.

Ще легенькою була місія, в якій на тиждень хтось з членів команди мав відмовитись від однієї з соцмереж. У виборі найскладнішого завдання наші думки розділились:

Бека вважає найважчим Love Machine, де ми робити власний автомат з великої коробки. Люди повинні були давати обіцянки щодо того, як вони змінюватимуть цей світ на краще, а ми віддавали їм шоколад як нагороду. Воно зайняло досить багато часу, робили ми його на спеці, Бека тоді якраз хворів, і з високою температурою вирізав та приклеював усякий стаф до автомату. Далі я залізла в коробку і підходила до людей, щоб ті писали мені всякі обіцянки.  В коробці було незручно, потім ще майже місяць синці з ніг сходили. Але було дуже цікаво дивитись на реакцію людей, коли до них підходить жива коробка, тож я не жаліюсь.

Для Насті найскладнішим було Rising Seas, де мали знайти водойму з чистою водою (басейн у нашому випадку) та зняти тусу Сігета під водою. Говорить, важкувато було налаштуватись на виконання.
До того ж, адмін басейну заборонила нам занурювати у воду фестивальний інвентар, тож довелось чекати, поки вона піде, і порушувати правила.

Щодо мене, я зовсім не фанат малювання та аплікації, тож, хоч самі по собі такі завдання не були складними, але кожне з них стало для мене особистим випробуванням.

О, згадала. Дрон!

В місії Electric Firefly ми мали знайти дрон, написати ним в небі SZIGET та зняти це в режимі довгої експозиції. Попросили в Андрія, нашого друга, дрон, та спочатку пішли на пробний виліт вдень.
Далі дрон залетів в дерева та застряв в гілках. Думали викликати скелелазів, щоб ті зняли, але таки впорались самі силою інженерної думки. Тепер у нас є плюс одна смішна фейлова історія.

Із цікавих – завдання, у якому ми знімали вечірку в туалеті. Таким чином треба було зімітувати Secret Party, яка в останні роки ховається за дверима звичайного біо-туалету. Не знаю, як сусідам Насті, а нам точно сподобалось.

Однією з найвеселіших була місія 21 handshakes, де треба було повторити рукостискання з кліпу Twenty One Pilots – наша версія. Воно навіть стало традицією та кожного разу, при зустрічі, Настя з Бекою його відтворюють у якості вітання.

Чи участь у “Місії” якось вплинула на ваше життя?

До участі ніхто з нас не вмів монтувати відео. Але після того, як маєш склеїти разом 40 шматочків для місії Statement, монтаж уже не здається темним лісом.

Далі ми навіть кліп-кавер зняли на Franz Ferdinand.

Ще я навчилась в’язати спицями для місії з ярн бомбінгу. До цього пару раз пробувала, але кидала, бо не вистачало мотивації.

Перший раз сходила до ВР щоб зняти міні інтерв’ю з депутатом.

Участь в “Місіях” виводить із зони комфорту, змушує робити те, про що навіть ніколи не думав: роздавати їжу з Тесли в центрі міста, грати на каструлях посеред Хрещатика, майструвати метрового кита зі вторсировини та просити директора розмістити його у будівлі школи, домовлятись з Дмитром Борисовим, щоб виготовити меню для незрячих, ремонтувати велосипед, монтувати пісню Imagine Джона Леннона з виступів президентів різних країн.

Відео команди Gingers на пісню Imagine:

Чи будете брати участь наступного року?

Точно поки не знаємо, але скоріш за все так. Травень згенерував дуже багато класних спогадів, думаю, підсядемо на ці “Місії” тепер.

Як гадаєте, чому перемогли саме ви?

Я запитала у тіммейтів і кожен почав “валити” причину перемоги один на одного, тому думаю, це сталось тому, що ми просто найкрутіші аххах. Чи, може, то все назва допомогла. Ми ж Mission Possible.

Насправді цього року була досить жорстка конкуренція серед українських команд (а їх було аж 5) , у червні ми з киянами навіть розвіртуалилися і трошки потусили. Тепер точно знаю, що всі ми круті, просто цього року нам пощастило трішки більше.

Вже чекаємо серпня, щоб знов зустрітися, вже у VIP-кемпінгу Sziget.


Нагадаємо, що цього року фестиваль Sziget традиційно відбудеться на Острові Свободи в Будапешті із 7 по 13 серпня. Хедлайнерами цього року будуть Foo Fighters, Ed Sheeran, Twenty One Pilots, Florence + The Machine та The National. Кожного року фестиваль відвідує понад 500 тисяч людей. Нагадаємо також, що про торішній фестиваль ми розповідали у репортажі та спеціальному фотозвіті.

Фото: надані Катериною Антоновою

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024