Головна
>
EP
>

Пісня за піснею: Тонка про EP «Знов молодість не буде»

Пісня за піснею: Тонка про EP «Знов молодість не буде»

Сьогодні, 22 лютого, інді-гурт Тонка презентував новий мініальбом Знов молодість не буде на вірші українських поетів Олександра Олеся та Миколи Хвильового. А також випустили лірик-відео на пісню Рятівник. Головний меседж релізу — створювати, експериментувати і не боятися.

ЕР Знов молодість не буде — це танцювальний реліз, а лірика в цьому мініальбомі — про стан, про глибину внутрішніх переживань та пошук.

«Нашим внутрішнім вектором є сміливість. Ми хочемо донести, що втілювати свої ідеї та виходити за рамки — це потужний двигун, який формує сучасне мистецтво», — каже про альбом Тонка.

В межах нашої рубрики «Пісня за піснею» ми попросили гурт Тонка розповісти про кожну композиції альбому.

1. Знову молодість не буде

Це сміливий танцювальний трек на вірші українського поета Олександра Олеся, які були написані на початку минулого століття. Цією композицією ми хочемо не лише підтримати культурну спадщину, а й відкрити унікальну українську айдентику, сповнену філософії та містики.

2. Рятівник

Пісня про дуальність світу, яка існує в очах закоханої та розчарованої людини, про емоційні гойдалки, властиві тим, хто переживає розрив стосунків.

До речі, це ключовий трек платівки і на цю пісню зняли танцювальне лірик-відео в стилі мінімалізму.

«Метою було підкреслити виразність біту та вокальну складову пісні, які спонукають рухатись у впевненому танцювальному ритмі», — йдеться у пресрелізі.

3. Птаха

Образ птиці — це уособлення всього прекрасного, що є у людині. Його внутрішнє світло, заповітні мрії, краса душі. Часто через внутрішні переживання, біль і страх ми самі себе обмежуємо і не дозволяємо птиці злетіти. Головний меседж для людей — слухати себе, бути чесним із собою та знаходити в собі сили розправляти крила.

4. Японія

Пісня присвячена вічному поспіху та постійному вриву. Пісня для всіх, кого дістали вічні перегони та катастрофічний брак часу.

5. У полі тиша

Пісня на вірші Миколи Хвильового. У ній співає Ярослав Татарченко. Головний меседж — у тому, що у будь-якому кроці у невідомість —головне, впевненість у тому, що ти прийдеш туди, куди хочеш.

Альбом доступний на стримінгових платформах за посиланням.

Тонка — інді-поп проєкт, що складається з вокалістки Олени Карась, саунд-продюсера і клавішника Ярослава Татарченко та ударника Дениса Швеця. Гурт сповідує мінімалізм у музиці та візуальних образах, намагаючись акцентувати на динамічному ритмі та вокалі.

До речі, альбом Плач, в якому Тонка переосмислює Миколу Вінграновського, посів перше місце за версією редакції LiRoom в рейтингу 10 найкращих українських мініальбомів 2021 року

Читайте також:
> Так звучить любов: українські вірші, покладені на музику
> «Три кроки в ніч» випустив альбом на вірші Лесі Українки

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024