Головна
>
Новини
>

Лейбл WATRA презентував нового артиста – Влада Гнатенка. Хто він такий?

Лейбл WATRA презентував нового артиста – Влада Гнатенка. Хто він такий?

Сьогодні, 31 січня, лейбл WATRA презентував дебютний сингл нового артиста Влада Гнатенко. Пісня отримала назву Sunny in Jan і увійде до першого повноформатного альбому. Розповідаємо більше про нового інді-музиканта на нашій сцені.


LiRoom є інформаційним партнером лейблу WATRA


Влад Гнатенко один із тих артистів, про яких цікаво розповідати історії. До того як він вперше взяв гітару до рук він займався катанням на скейті – із трюками та записами відео з ними з місцевого парку. Але в першу чергу – він творча людина, буквально:

«Скільки себе пам’ятаю, я завжди малював. Малював людей і різних персонажів, але ніколи не ставився до цього серйозно. Пам’ятаю, займався у художці близько тижня, і пішов, бо не подобалося малювати те, що скажуть. Але близько півтора року тому я по-справжньому відкрив для себе живопис. Я присвятив йому всього себе і це змінило моє життя. Це стало чимось на кшталт медитації, і тепер, коли я зайнятий новою картиною, то відчуваю себе неймовірно. Коли я не малюю – відчуваю себе розбитим. Я зрозумів що це те, чим я хочу займатися все життя. І, що не менш важливо, в цей період я написав свої найкращі пісні.

Зараз я працюю в ковальському цеху, неподалік від мого міста. Робота складна, але цікава. Однакових днів там дуже мало. Спочатку я хотів влаштуватися в гончарну майстерню, я давно мрію робити посуд, але я не знайшов таку тут, і тому влаштувався в кузню. Я дуже поважаю будь-яке ремесло, і для мене стала великим відкриттям робота з металом. Ми створюємо унікальні вироби абсолютно різних типів, на зразок дзеркал, люстр і т.д. Буквально на днях закінчили робити величезну винну шафу. Кожне замовлення унікальне, потребує особливого підходу. Думаю якби не було у мене певних амбіцій, я б занурився в це ремесло з головою. Але це неймовірний досвід, який так само дасть свої плоди».

Влад Гнатенко – сінгер-сонграйтер із Чорноморська. Вперше він серйозно задумався про написання музики у 2013-му, коли попросив у свого батька стару гітару, аби навчитися грати на ній. Подібно багатьом іншим артистам, він зібрав невеликий гурт разом із товаришем, записав мініальбом та відіграв кілька концертів в Одесі. На цьому все й закінчилося і Влад вирішив займатися музикою сольно.

 

«Після першого альбому, який я записав у своєму рідному місті, я поїхав в тур Україною і після цього настала невелика криза. На тому етапі мені потрібно було переосмислити все це, тому я почав писати в стіл і перестав грати на публіці. Та, здається, це дало свої плоди. Зараз я відчуваю себе прекрасно, і дуже хочу поділитися цим із людьми»

 

Після того, як Влад познайомився із засновниками лейблу WATRA, вони підписали договір і почали спільну підготовку кількох синглів та перших концертів. Костя Почтар (Postman) зайнявся саундпродюсуванням треків, його колега із гурту 5 vymir Вадим Лазарев допомагав із записом та мастерингом на Lypky Zvukozapys, а Андрій Бояр створив обкладинку для синглу.

> Читайте також: Інді-лейбл WATRA: «В Україні купи речей ще просто немає, і їх треба створювати»

 

«Хочу створювати особисту музику, навіть не знаю як пояснити. На зразок тієї яку нікому не показують і слухають в громадському транспорті в навушниках. Безумовно хочу писати про щось життєве. Люблю розповідний фолк, коли через виконавця можна відчути певний період або його особистого життя, або життя всього суспільства цієї епохи»

 

Як пояснює артист, Sunny in Jan – натхненна конкретним січневим днем та простими речами, які пригадуються із усмішкою. Абсолютно природна пісня.


Також можна послухати у Apple Music, Google Play, Deezer та Spotify.


Коли артист обирає собі шлях сінгера-сонграйтера, очевидячки, першим у голову із натхненників приходить Боб Ділан. Але для Влада важливу роль також відіграли ізраїльський фолк-виконавець Асаф Авідан («його манера виконання просто підкорила мене, у нього дуже незвичайний голос і я захотів спробувати теж»), музикант Кітон Генсон («це найсумніший хлопець на світі, відмінний поет, він допоміг мені по-іншому підійти до написання текстів»), Девендра Баргард і Кевін Морбі («подобається такий собі жартівливий настрій в їхніх піснях»), The Tallest Man on Earth, а також соул-співаки Леон Бріджес та Майкл Ківанука.


 Льоша Бондаренко

Гнатенко грає музику у доволі конкурентному середовищі. Чоловік з гітарою, який співає про те, що бачить – жанр одвічний. І тут треба чітко провести межу – він не бард (як Мітяєв) і не кантрі-співак (як Джоні Кеш). Це саме той інді-фолк, який останні роки набирає обертів в США.

По одному треку важко щось сказати. Мені видалося схожим на щось середнє між The Tallest Man on Earth та українським Lucas Bird. Це дуже щира та життєрадісна музика від людини з історією. Подивимося, що буде далі.


Нагадаємо, що першим релізом на київському лейблі WATRA був повноформатний альбом одного із засновників проєкту – Postman. Послухати його можна за посиланням. На київському концерті Почтаря, який відбудеться 28 березня, можна буде вперше почути й Гнатенка. Подробиці тут, а квитки – тут.

Усі фото надані лейблом


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024