Головна
>
Статті
>

Діджей-сет від AXT уже потрапив у ротацію радіо NRJ, хоча музикантка на сцені менше року. Хто вона така?

Діджей-сет від AXT уже потрапив у ротацію радіо NRJ, хоча музикантка на сцені менше року. Хто вона така?

Кілька тижнів тому ми попросили вас про допомогу. Ми зібрали плейліст із нових треків артистів, про яких ніколи не писали раніше, попросили вас послухати їх та обрати тих, хто вас зацікавив. Ця рубрика отримала назву «Допомога залу».

Переможців вийшло четверо. Про гурт krapka;KOMA та поп-проєкт Leshman ми написали минулого тижня, а сьогодні знайомимося із третій переможцем – AXT. 


Ми працюємо над тим, щоб створювати більше різноманітного контенту та відкривати нові імена нашим читачам. Підтримайте нас на Патреон, аби ми могли робити це ще краще!


Хто така AXT?

За псевдонімом AXT ховається діджейка Марія Корнєєва. Як каже сама артистка, «AXT – не проєкт. Ця назва поєднує мої творчі імпульси, які стали продуктами. Виходить, що AXT – це я і світ, що відбився на мені». Починала Марія як треп-діджейка у 2015-му, але торік вона вирішила змінити напрямок свого руху. У 2019 вона вперше зіграла техно-сет у ПК «Куренівка» і восени випустила перший трек AXT.

Серед найбільших своїх досягнень Марія вважає співпрацю з одеською тусовкою Ukrainian Vapor Week, сети у «Куренівці» та барі «Хвильовий», а також ротацію сету на радіо NRJ.

У AXT наразі п’ять синглів. Найкраще вони вписуються у формати жанрів ембієнт техно та IDM, але Марія не хоче прив’язуватися до певного жанру та обмежувати себе. Незабаром AXT презентує дебютний мініальбом.

Із артистів, що вплинули найбільше Марія називає Джеймса Блейка, Stromae, Jamie XX, Daniel Shake, Aphex Twin, Beissoul & Einius, Grimes, Kedr Livanskiy та Тома Йорка.

Що AXT доносить слухачам?

«Скоріше за все, це переосмислення того, що мене вражає. Це завжди різні речі, але ниточкою, що скріплює всі мої дії, є щирість. Немає сенсу робити те, що не транслює твій досвід, твоє «зараз».

Про сингл «Ты Меня Поймешь»

Сингл Меня Ты Поймешь натхненний фільмом «Асса» та містить семпли Дерево Віктора Цоя та Чудесная страна Агузарової.

 Артем Рісухін

Я час від часу слідкую за Машою Корнєєвою aka AXT. Тішить, що вона намагається робити вже не просто сети з чужими треками, а створює свою музику, шукає. Чи вдається їй знаходити щось унікальне… “Меня ты поймешь” — це про той самий пошук, про момент та роботу з цитуванням. Серед очевидних плюсів, на цьому треку відчувається, як AXT зростає у продюсуванні. “Меня ты поймешь” звучить цілісно. Але ца цією цілісністю губиться розвиток самої ідеї, семпл пісні Жани Агузарової посеред похмурого мінімалу та дабу дуже хочеться не просто цитувати, але якось грати з ним, розгортати в аранжуваннях, а не топити у ревері. У підсумку, “Меня ты поймешь” звучить скоріше як нарис, набагато слабкіше, ніж міг би звучати. У AXT попереду ще багато роботи.


Читайте також інші матеріали рубрики «Допомога Залу»: 

krapka;KOMA випустили два треки, але вже виступають у Європі. Хто вони такі?

> Leshman записав всього один сингл, але вже зібрав прихильників довкола себе. Хто він такий?


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Фото обкладинки: Оля Закревська

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024