Головна
>
Статті
>

Leshman записав всього один сингл, але вже зібрав прихильників довкола себе. Хто він такий?

Leshman записав всього один сингл, але вже зібрав прихильників довкола себе. Хто він такий?

Кілька тижнів тому ми попросили вас про допомогу. Ми зібрали плейліст із нових треків артистів, про яких ніколи не писали раніше, попросили вас послухати їх та обрати тих, хто вас зацікавив. Ця рубрика отримала назву «Допомога залу».

Переможців вийшло четверо і матеріали про них вийдуть протягом двох тижнів. Сьогодні ми публікуємо другий з них – про музичний проєкт Leshman. 

> Читайте перший матеріал з серії «Допомога залу»: krapka;KOMA випустили два треки, але вже виступають у Європі. Хто вони такі? 


Ми працюємо над тим, щоб створювати більше різноманітного контенту та відкривати нові імена нашим читачам. Підтримайте нас на Патреон, аби ми могли робити це ще краще!


Хто такий Leshman?

Leshman – поп-денс музикант, що знаходиться на самому початку своєї кар’єри. Його дебютний та єдиний наразі сингл Ум и Рай з’явився на стрімінгах на початку лютого 2020-го. Як розповів нам співак, саму пісню він написав ще понад рік тому, потім знайшов команду, з якою його доробив. Але співпраця не склалася і тепер Leshman займається своєю музикою самостійно, хоча й відкритий до пропозицій.

Випускати повноформатний альбом не планує: «Я проти випуску альбомів, бо у наш час багато пісень у них лишаються непоміченими. Як на мене, краще кілька хороших тематичних ЕР, ніж альбом, в якому виділять одну-три пісні». Наразі вже готує перший мініальбом, який отримає назву Береги Вены.

Серед своїх улюблених артистів Leshman називає Mirele (сольний проєкт колишньої вокалістки російського гурту Мы), Луна, t.a.t.u, Zalagasper (словенcький дует, що був учасником Євробачення), Thompson Twins, The Smiths, MGMT та проєкти Максима Фадєєва.

Також, Leshman – один з ведучих ютуб-каналу Steshak show. Його рубрика називається «Алексей здесь, Алёшенька там».

Що Leshman доносить слухачам?

«У піснях я ділюся власним досвідом про родинні зв’язки, нерозділене кохання, зраду друзів, своє становлення (адже помилятися притаманно усім). У своїх піснях хочу, аби сумний текст та метафори лягали на більш танцювальну музику. Щоб слухачі були немов на межі. Хочу знайти ту золоту середину між сумом та веселощами»

Про сингл «Ум и Рай»

Про свій перший сингл Leshman відгукується неоднозначно і радить все ж дочекатися, як мінімум другого синглу, а краще й дебютного мініальбому. «Перший мій сингл був щирим, але з недоліками. Шрами прикрашають чоловіка», – жартує артист.

Ум и Рай створено Leshman спільно із ще одним артистом-початківцем – Karoon, дебютний кліп якого потрапив у наш «Зорепад релізів».

«Просто вимкни світло, увімкни пісню та вмирай. Саме так, біль хоче, щоб її відчували – про це моя пісня. Тільки коли приходить усвідомлення, що всьому прийшов кінець, ти розквітаєш та йдеш уперед», – коментував реліз артист у своєму інстаграмі.

 Олексій Бондаренко

Є українська музика, яку хочеться порівнювати із західними аналогами. А є така, яку можеш порівняти тільки зі східними. Ум и рай – відверта спроба поцілити в аудиторію шанувальників сучасної російської попмузики. Тут тобі й відверта ностальгія за 90-ми, і російська мова і мрійливі синти. Перше, що спадає на думку – це спроба перебити Незабудку Тимы Белорусских. Попит на таку музику в Україні є, тож логічно, що з’являються українські артисти, які грають на цьому полі.

В Ум и рай я відчуваю вплив Ласкового Мая, T.A.T.U. та навіть Benny Benassi з його Every Single Day. Усе це відкидає в ефіри музичних телеканалів початку нульових. З ностальгією треба працювати дуже обережно, щоб не потонути в епігонстві. Луна на початку також звучала вторинно, поки не викристалізувала свій саунд. Щоб повною мірою оцінити талант Leshman, звісно, хочеться почути більше треків.


Читайте також перший матеріал з рубрики «Допомога Залу» – про гурт krapka;KOMA. Це дует мультиінструменталісток зі Львова, в яких всього два сингли і вже є досвід виступів в Європі.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024