Головна
>
Статті
>

Українці грають електроніку та хіп-хоп із вокалісткою з Еквадору. Хто такі Pop Lava?

Українці грають електроніку та хіп-хоп із вокалісткою з Еквадору. Хто такі Pop Lava?

Кілька тижнів тому ми попросили вас про допомогу. Ми зібрали плейліст із нових треків артистів, про яких ніколи не писали раніше, попросили вас послухати їх та обрати тих, хто вас зацікавив. Ця рубрика отримала назву «Допомога залу».

Переможців вийшло четверо. Про гурт krapka;KOMA, поп-проєкт Leshman та техно-артистку AXT ми вже написали, а сьогодні розповімо про проєкт Pop Lava.


Ми працюємо над тим, щоб створювати більше різноманітного контенту та відкривати нові імена нашим читачам. Підтримайте нас на Патреон, аби ми могли робити це ще краще!


Хто такі Pop Lava?

Гурт Pop Lava – це проєкт Андрія Волкова, Олексія Тучинського (фронтмен Radio Plush), Микити Гавриленка, а також мультиінструменталістки та вокалістки з Еквадору Кероли Зерега. Звела їх випадковість. Микита познайомився із Зерегою в Одесі «на покинутому суднобудівному заводу в якійсь кімнатці, де зібралися поджемити знайомі. Коли вона заспівала, я трошки випав в осад та запросив її на репетицію Atomic Simao. Так ми зіграли близько десяти концертів та почали співпрацю у Pop Lava.»

Проєкт існує з 2018 року і поки не може похвалитися великою кількістю виступів чи записаних релізів – всього три. Із виступів, що одразу пригадуються – фестиваль Vertuha від kontrabass promo та Burning Man Decompression у ДК Куренівка.

Перші роботи Pop Lava вийшли рік тому – це сингли Mind City та Electric Flavour, але гурт вважає їх за демо. Не останню роль у цьому рішенні зіграло те, що з третього синглу – Vida Eterna / Enter Zero – вони почали співпрацю із лейблом Neuro Surfers. Він спеціалізується на андеграундній та альтернативній електронній музиці.

«Ми не прагнемо до стилістичного одноманіття, тож кожен трек може відрізнятися від іншого. Так, у нас є деякі стилістичні особливості, обумовлені поєднанням стареньких синтезаторів, семплів і живих інструментів, але як це все назвати – питання до критиків», – розповідають музиканти. Окремо, вони розвивають і свою акустичну сторону. У записі особливо прикладів не знайдеш, але музиканти працюють над цим.

Загалом, у 2020 має вийти чотири сингли. Музиканти радять звернути увагу на їхню обкладинку, адже за задумом дизайнера Detour Bureau вони потім складуться у спільне зображення. Також наприкінці осені Pop Lava планують вихід дебютного альбому.

Радимо незабаром відбудеться презентація лайв-відео Pop Lava на 20ft Radio, створеного за підтримки клубу Otel’. Дату буде оголошено пізніше.

Улюблених артистів нам назвав Микита – Massive Attack, Gorillaz, Ravi Shankar, Chemical Brothers та The Stooges. Але зазначив, що «улюблений артист сьогодні може бути один, а завтра – інший. Це дуже складне питання».

Що Pop Lava доносять слухачам?

«Ідея у тому, що не потрібно вдавати з себе щось, а треба просто бути собою. Зараз соцмережі створили потужний мейнстрім і, якщо ти кажеш, що хтось загальновідомий тобі не подобається, то й сам перестаєш сприйматися іншими. Це достатньо кумедно, як все змінюється.

Ще 15 років тому була купа альтернативних течій та тусовок. Де вони зараз? У Європі чомусь дуже потужні альтернативні течії, на відміну від нас: десь люблять психоделічний джаз, десь – експериментальну електроніку, десь – даб та регі. Тобто у кожної течії своя когорта поціновувачів. У нас теж таке є, але ці тусовки супермінімальні. Можливо, це просто перехідний період.

Турбувати та надихати може все, немає якогось одного каналу натхнення, окрім як всього Всесвіту. Сьогодні тебе може вразити якась подія у країні, завтра – історія друга, післязавтра – фантазія, якою ти забажаєш поділитися.

Загалом, можу сказати, що наша музика дуже мрійлива, обумовлена духовними або душевними переживаннями», – розказав Микита Гавриленко.

Про сингл «VIDA ETERNA»

Сингл Vida Eterna вийшов на початку 2020-го і гурту пощастило зняти кліп на нього до початку карантину. Його режисером став Роман Прокопчук.

Спеціально для тих, хто віддав свій голос за гурт Pop Lava, вони як вдячність вирішили розповісти цікавий факт: гітара, яка лунає у цій пісні двічі бувала на американському фестивалі Burning Man.

 Артем Рісухін

Чудовий приклад, коли збалансовані і електроніка, і хіп-хоп, і вокал. VIDA ETERNA — це влучна електро-акустика, яка розпласталася між музичними експериментами Junket та качевими бітами торішнього EP від INDT.

Звісно, Pop Lava звучить трохи сиро, втім, вокальна партія іспанською мовою від еквадорської співачки Кароли Зереги — витягує трек.VIDA ETERNA трохи губить фокус через хронометраж, але це цікава робота.


Читайте також інші матеріали рубрики «Допомога Залу»: 

krapka;KOMA випустили два треки, але вже виступають у Європі. Хто вони такі?

> Leshman записав всього один сингл, але вже зібрав прихильників довкола себе. Хто він такий?

> Діджей-сет від AXT уже потрапив у ротацію радіо NRJ, хоча музикантка на сцені менше року. Хто вона така?


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024