Головна
>
Кіно
>

5 фільмів на будь-який смак: Тиждень австрійського кіно оголосив програму

5 фільмів на будь-який смак: Тиждень австрійського кіно оголосив програму

З 30 березня до 5 квітня в київському кінотеатрі «Жовтень» відбудеться фестиваль «Тиждень австрійського кіно». До програми увійшли 5 фільмів різних жанрів, усі вони є найбільш яскравими та резонансними австрійськими стрічками 2021-2022 років.

Розповідаємо про них докладніше.

«Ризики й побічні ефекти», Міхаель Крайсль

Ця комедійна стрічка відкриє фестиваль.У центрі сюжету — жінка, яка потребує пересадки нирки. Ідеальним донором для неї може стати її чоловік. Утім він на таку операцію погоджуватися не поспішає. Виконавець першопланової ролі Томас Мрац був номінований на Австрійську кінопремію в категорії «Найкращий актор».

«Ріміні», Ульріх Зайдль

Ще одна комедія й нова робота одного з найавторитетніших режисерів європейського авторського кіно Ульріха Зайдля. Фільм отримав свою назву від курортного містечка Ріміні, де мешкає головний герой — колись відомий співак, який тепер підробляє в готелі, розважаючи туристів та нечисленних фанаток. Раптом його сірі будні перериваються появою дорослої доньки, яку він колись покинув. Фільм був представлений на торішньому Берлінале, а також став призером фестивалю Diagonale.

«Альма й Оскар», Дітер Бернер

Біографічна драма поверне глядачів у атмосферу світського Відня початку 20 століття. Стрічка розповідає про бурхливий роман, який виник між знаним австрійським художником Оскаром Кокошкою та амбіційною композиторкою Альмою Малер, яка стає його музою.

«Не на своєму місці», Ніколаус Ґейргальтер

Це фільм про сміття на берегах, у горах, на дні океанів та глибоко в землі. Про відходи, які розійшлися по віддалених куточках планети. А також про сізіфову працю людей, які намагаються зробити світ чистішим. Торік фільм відзначили «Зеленим леопардом WWF» на Міжнародному кінофестивалі в Локарно.

«Францові історії», Йоганнес Шмід

Головний герой цієї сімейної стрічки — дев’ятирічний Франц, найменший хлопчик у класі. Його часто плутають із дівчинкою, а голос у невідповідні моменти стає писклявим. Але в його житті розгортається нова сторінка, коли він намагається стати «справжнім чоловіком» за порадами інфлюенсера з інтернету. 


Після завершення фестивалю активісти та керівники кіноклубів зможуть безкоштовно організувати покази у своєму місті в межах проєкту «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа». Для цього потрібно подати заявку на сайті.

Квитки на подію вже в продажу. 

Фестиваль проводять Австрійський культурний форум у Києві та Австрійське бюро кооперації у Львові спільно з кінокомпанією «Артхаус Трафік» за підтримки генерального партнера Amic Energy. LiRoom є інформаційним партнером події.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024