Головна
>
Кіно
>

У Києві пройде Тиждень австрійського кіно

У Києві пройде Тиждень австрійського кіно

У 2022 році фестиваль «Тиждень австрійського кіно» не відбувся через повномасштабне вторгнення, але цьогоріч організатори прийняли рішення повернути подію в Україну. Тож 11-й Тиждень австрійського кіно розпочнеться 30 березня в київському кінотеатрі «Жовтень» й триватиме до 5 квітня.

В добірку ввійдуть найбільш яскраві та резонансні австрійські стрічки останніх років. Наразі відомо, що в програму кіноогляду увійде стрічка Ульріха Зайдля «Ріміні». Саме нею натхненний фестивальний постер.

Картина отримала свою назву від курортного містечка Ріміні, де мешкає головний герой — колись відомий співак, який тепер підробляє в готелі, розважаючи туристів та нечисленних фанаток. Раптом його сірі будні перериваються появою дорослої доньки, яку він колись покинув. Світова прем’єра картини відбулася на торішньому Берлінале, а на фестивалі Diagonale «Ріміні» відзначили Призами за Найкращі ігровий фільм та костюми.

Повна програма фестивалю буде оприлюднена згодом.

Кадр з фільму «Ріміні»

Після завершення фестивалю активісти та керівники кіноклубів зможуть організувати покази у своєму місті в межах проєкту «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа». Для цього потрібно подати заявку на сайті

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні доктор Арад Бенкьо каже, що австрійський народ рішуче підтримує Україну й стоїть пліч-о-пліч з нею:

«Так само австрійська культура має підтримати волю українців до нормального життя попри ці складні часи. Ми сподіваємося, що відновлення Тижня австрійського кіно в Києві стане гідним символом підтримки української незламності».

Фестиваль проводять Австрійський культурний форум у Києві та Австрійське бюро кооперації у Львові спільно з кінокомпанією «Артхаус Трафік» за підтримки генерального партнера Amic Energy. LiRoom є інформаційним партнером події.


Читайте також: Держкіно vs «Довженко-Центр»: Олена Гончарук не підписала контракт

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024