Головна
>
Новини
>

Esthetic Education переродились у проєкт 8LIS5. Перше відео уже в мережі

Esthetic Education переродились у проєкт 8LIS5. Перше відео уже в мережі

8LIS5 — новий проєкт від колишніх учасників Esthetic Education, заснований у лютому 2020 року. Гурт планує альбом, а поки представив перший сингл з нього — Faded Wisdom.

Учасниками 8LIS5 стали Луї Франк, Юрій Хусточка, Ілля Галушко, Андрій Надольський та Петро Чернявський. Усі вони, окрім Петра Чернявського, були учасниками культового гурту Esthetic Education.

8LIS5 позиціюється саме як об’єднання творців, а не гурт із чітко визначеними ролями.

У тому чи іншому складі ми працюємо разом вже понад 15 років і знаємо один одного настільки добре, що якось втомилися збиватися в об’єднання під загальноприйнятими термінами. Завжди настає момент, коли ідей в голові кожного з нас стає загрозливо багато, багато настільки, що доводиться надавати їм художньої форми. Саме тоді ми і збираємося — говорять учасники.

Історія проєкту розпочалась у лютому того року. Луї Франк запропонував Юрію Хусточці знову попрацювати разом. Майже рік вони працювали над Faded Wisdom. В умовах пандемії творчий процес перетворився на своєрідний «блокчейн»: один учасник створює одну музичну партію та пересилає трек далі по естафеті. За рік трек встиг пройти кілька кіл.

Це правило одного ходу стало джерелом безперервної новизни й дало несподіваний ефект – у результаті ми отримали щось абсолютно легке, невагоме, майже невловиме.

Відео для пісні зробив французько-український художник, режисер і кліпмейкер Микита Кравцов. Раніше він працював над мініфільмом для проєкту Хусточки Stereorpheo.


Читайте також: Пісня за піснею. Святослав Вакарчук про сольний проєкт Оранжерея

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024