Головна
>
Кіно
>

У прокат виходить стрічка «Будинок зі скалок»

У прокат виходить стрічка «Будинок зі скалок»

«Будинок зі скалок» Сімона Леренга Вільмонта цьогоріч номінований, як «найкращий повнометражний документальний фільм» на «Оскар». А вже з 9 березня стрічку можна буде подивитися в українських кінотеатрах.

Українська копродукція «Будинок зі скалок» розповідає про дитячий будинок та соціальних працівників на Донеччині. Мешканці притулку — діти, чиї сім’ї потрапили в складні життєві обставини. Діти проводять в притулку 9 місяців, а далі або повертаються до своїх батьків, або потрапляють в прийомну сім’ю чи інтернат.

Стрічка також досліджує життя у прифронтовій зоні та згубний вплив війни. 

«Це глибоке та чутливе кіно, яке дивовижним чином відкриває нам світи дітей з притаманними цим світам магією першої дружби та трагедіями перших зіткнень з жорсткістю реальності. Фільм знімався і мав світову прем’єру до повномасштабного вторгнення, долі героїв і самого місця подій — притулку в Лисичанську — з тих пір змінились неймовірно. Тож фільм зараз є почасти і відбитком нашої реальності, якої більше не існує. Але він також несе і велику силу любові, бажання зберегти все те справжнє та щире, що є в людині. Цим відчуттям «Будинок зі скалок» зарядить, впевнена, і вас», пише співпродюсерка стрічки Дар’я Бассель.

З 9 березня стрічку покажуть у Києві, Харкові, Львові, Одесі та інших містах України.


Фільм вже отримав нагороду за «Найкращу режисуру» на кінофестивалі в Санденсі, який є одним із найпрестижніших американських кінофестивалів незалежного кіно. А також отримав одразу дві нагороди на грецькому кінофестивалі Thessaloniki International Film Festival: «Будинок зі скалок» переміг у категорії «Найкращий документальний фільм» та отримала нагороду FIPRESCI Award. Завдяки цьому фільм автоматично отримав місце в шорт-листі попереднього відбору на премію «Оскар» за найкращий документальний фільм.


Читайте також: Документальний фільм «Життя на межі» виходить у прокат

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024