Головна
>
Література
>

У бою під Бахмутом загинув художник і шеф-кухар Андрій Гудима: ВСЛ планує видати його книжку

У бою під Бахмутом загинув художник і шеф-кухар Андрій Гудима: ВСЛ планує видати його книжку

2-го липня на Донеччині, у бою під Бахмутом загинув ресторатор, художник та блогер зі Львова Андрій Гудима. Про це на своїй фейсбук-сторінці написала його колишня дружина Уляна Сурмай.

Уляна згадує його як турботливого батька. Каже — останніми днями вона сподівалася, що Андрій з‘явиться у мережі та прочитає повідомлення від доньки Юлії. Додає — родина ним дуже пишалась:

«Я знаю, скільки гарних слів скаже про тебе родина, друзі, побратими.. Усі, кому пощастило бути частинкою твого життя, чи просто знати тебе. Ти Герой, а я просто хотіла бачити ваші з Юлічкою обійми. І щоб ти завжди був поруч. Це все, чого я хотіла більше за все».

Андрій Гудима був бренд-шефом у популярному лівівському пивному ресторані Re: bro. Він також зарекомендував себе як художник, юрист та блогер. Був автором телеграм-каналу «Наповнення пустоти», де розповідав про своє життя.  

Нещодавно Андрій розпочав співпрацю із Видавництвом Старого Лева. У видавництві повідомили, що планують видати друком його кулінарну книжку «69 спецій для серця» у художньому оформленні Світлани Фесенко. 

У ВСЛ майбутню книжку назвали «іронічною і глибокою». 

Керівниця відділу маркетингу та зв’язків із громадськістю ВСЛ Оксана Зьобро зазначає, що книжка «69 спецій для серця» вийде друком восени 2023 року:

«Це книжка на межі кулінарної та художньої, в якій з любовʼю описані 69 різноманітний спецій, від лаврового листочка, майорану, білого перцю до ваніші, шавлії, меду. Розмова про це видання у Видавництві Старого Лева розпочалася у березні цього року, а у травні був підписаний контракт».

Ілюстраторка Світлана Фесенко додає, що це буде яскрава, дотепна, весела та смачна книжка про спеції та про життя:

«Вчора автор книжки Андрій Гудима загинув на фронті. Ми встигли обговорити уселякі малювальні штуки і його концепцію обкладинки. Він ніколи не побачить своє книжки. Але вона буде. Я її малюю. Тепер як книжку пам’яті про Андрія. Я малюю celebration of life. У всіх сенсах».

Ілюстрація Світлани Фесенко до книжки «69 спецій для серця»

Культурна менеджерка, сommittes and New Centres Manager у PEN International Ольга Муха написала, що рукопис книжки «лежить де треба»:

«Маг кухні і дружби, неймовірний тато і «мандрівний мандрівник» із відчуттям дому».

Попрощатися з Андрієм можна буде 6 липня об 11:00 в Гарнізонному храмі апостолів Петра і Павла. Позовання відбудеться на Личаківському кладовищі (Марсове поле), о 12:00.


Читайте також: Поетка та музикантка Єлизавета Жарікова отримала поранення під Бахмутом

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024