Головна
>
Музика
>

«Бесті, я в стресі»: слухаємо релізи другого тижня квітня

«Бесті, я в стресі»: слухаємо релізи другого тижня квітня

Хвиля Кульового присвятив мініальбом Києву, Golubenko співає про першу закоханість, а Аня Ліпатова випустила дебютний сольний трек. Релізи другого тижня квітня слухають та коментують музична оглядачка Лєра Зданевич та менеджерка з партнерств Настя Денеж.

Re-read — Повсякденність, драма, романтика

На дебютному повноформатному альбомі гурт Re-read розповідає про те, як із дорослішанням змінюється їхнє сприйняття світу, і як важливо зберігати дитину, якою ти був колись. А також про прийняття себе в світі, котиків і сни, в яких лірична героїня знаходить спокій. 

Детальніше про кожен трек релізу читайте в нашій рубриці «Пісня за піснею».

Настя Денеж: «Я заслухала “У теплі літніх днів” до дір, а ще не літо. Ну що ж, певно, влітку я буду слухати “Весна зачинених дверей”».

Saf Safron, Gr33nwave — Музика грай (LP)

За задумом виконавців, альбом висміює намагання людей слідувати правилам та догмам суспільства. Релізом артисти хотіли передати слухачам меседж, аби ті не вірили всьому на слово і вчилися аналізувати та думати головою.

Скажи щось погане — Крик (ЕР)

Експериментальний рок-дует Скажи щось погане випустив мініальбом, який називає інтенсивною подорожжю у внутрішній світ ліричних героїв через пристрасті, болі та роздуми. Реліз складається з трьох пісень, кожна з яких створює свій унікальний настрій та емоційний рельєф в стилі дуету.

Хвиля Кульового — Либідь (EP)

Цей мініальбом є присвятою Києву, освідченням йому в безмежній любові та оповіддю про це місто в переломний момент його існування. Це — рефлексія автора проєкту Артура Брутевича на столичне життя напередодні широкомасштабної війни та на самому її початку.

Фангус Фрог — Місфітс 22-23 (EP)

Олександрійські постфанкери зібрали мініальбом з невиданих треків за минулі два роки. Це три історії про любов теперішню, минулу та самотність десь поміж ними. 

teeNsad — Rock Me Baby (EP)

Мініальбом містить 5 треків, кожен із яких є окремою історією, але які разом складають собою сюжет дуже палких стосунків. За словами виконавця, кожна пісня містить досить не дитячі та інколи навіть теми-табу, чим він хоче показати протест сучасній українській музичній індустрії, повної цензури й шароварства. 

Within Temptation, Alex Yarmak — A Fool’s Parade

Нідерландський гурт Within Temptation записав трек з українським продюсером Alex Yarmak та зняли кліп у Київській області, аби висловити свою підтримку Україні в боротьбі проти Росії. Within Temptation також оголосили, що всі роялті від треку будуть передані до благодійної ініціативи Всеукраїнської Асоціації Музичних подій Music Saves UA до закінчення війни. Режисером кліпу став Інді Хаїт.

Туча — Бесті

Лєра Зданевич: «Схоже, Туча нарешті намацала своє звучання. Тепер вона купається у вайбі нульових разом з Антоном Крамером та Yuvi. Коли вийшла “Суперсука”, я казала, що це найвдаліша її робота за довгий час. Таке враження, що вона відпустила своє бажання підлаштовувати свій кожен трек під свою медійну діяльність, і вирішила просто розважитися. Тому “Бесті” підіймається ще на рівень вище. Це стильно, качово та ностальгійно. Кіп гоін, Туча».

Настя Денеж: «Якби я зараз була в 5-му класі та дружила з Марічкою Максимець, то поставила б цю пісню на дзвінок від неї».

Тіна Кароль, Shumei — Стерва

Виконавці розповідають, що це історія про пристрасне кохання, без якого міцні та стійкі відносини неможливі. 

Ragapop — Bo Vzhe Toy Den Koly

Ragapop випустили першу сольну пісню за три роки. Bo Vzhe Toy Den Koly — це кавер-переосмислення треку гурту Вхід у змінному взутті та освідчення в любові українській музиці 90-х загалом. Гурт значно змінив звучання оригінального треку, додавши в свою версію електроніки та постпанку. Ця пісня стала першим синглом дебютного альбому Ragapop, який вийде вже 3 травня.

Golubenko — Торкнися моїх губ

Як розповідає виконавець, цей трек про першу закоханість, про щирі, чисті почуття, що запам’ятовуються і залишаються у серці на все життя. 

Arhat — Наша Хода Невпинна

Трек увійде до альбому Secrets of Ancient Gods реліз якого заплановано на 31 травня 2024 року. Основні інтерпретації пісні пов’язані з духом і внутрішніми почуттями, імпульс яких дає силу змінювати обставини на користь собі. Композицію гурт присвячує захисникам, які зараз боронять народ України.

Grabar — Іскрою

Мистецький проєкт Grabar створений на початку 2022 року як реакція продюсера та сценариста Олега Грабара на вторгнення Росії в Україну. Новий реліз — це історія про пошук згаслого вогню у стосунках та про самотність.

MamaRika, Vlada K — Мріяла

За задумом співачок, пісня транслює емоції та переживання маленької дівчинки, яка живе в душі кожної жінки протягом її життя. У такий спосіб для молодого покоління пісня буде актуальною і відображатиме його нинішні переживання, а у більш дорослого — викликатиме рефлексії та приємні спогади. 

Dakayak — Чубадурка (кліп)

У цьому релізі виконавці хотіли передати нове бачення народної української пісні про невдаху заробітчанина, який нічого не «заслужив», після багатьох років праці.

Victoria Niro — Не знаю

Як розповідає виконавиця, ця пісня — історія хлопця, якого дівчина вважала своїм другом, але коли він зізнався у своїх почуттях, вона відчула себе спантеличеною і не змогла відповісти нічого. Коли хлопець почав віддалятися, вона зрозуміла свою втрату.

haterappers — Мані Бег

У своєму другому релізі реперка haterappers порушує питання про те, як матеріальний добробут може засліпити людину настільки, що вона втрачає здатність бачити людей та реальність навколо себе.

Svitaie — Сни

Svitaie — бедрум-поп проєкт киянина Сергія Дудка. Ліричний герой пісні розповідає про різноманітні сни, задаючи собі питання про те, як позбутися нічних жахіть, усвідомлюючи вплив зовнішніх чинників на його сни.

Настя Денеж: «Здавалося б, це дуже просто та зрозуміло, але мене зачепило. Така лайтовенько-загрузна пісня, із дуже прикольною анімацією та життєвим змістом».

Кoma — Emotions Forbidden

Кoma — це сольний проєкт Альони Коваленко: барабанниці та саунд-продюсерки, учасниці дуету Krapka;Koma. Другий реліз виконавиці розповідає про переживання від неочікуваного для ліричної героїні процесу — руйнування дружби з надзвичайно важливою людиною.

GannaBaby — живи, кохай, співай

Як розповідає виконавиця, це пісня про кохання у всіх проявах: фізичне, платонічне, уявне, ностальгійне. За сумісництвом це перша пісня українською, яку написала фронтвумен ще 8 років тому, коли повернулася з-за кордону. Ганна Нелуп наважилася випустити лише після потрапляння у ДТП. Ця подія змусила її багато що переосмислити в житті та дійти до важливих істин.

MC Дімон, хейтспіч — дис на укр реп

Настя Денеж: «Вахахахахах, боже. Ну це ж правда смішно. Якби дис на мене звучав би так само, то я б і не була проти».

Лєра Зданевич: «діма хейтспіч ступив на реперський шлях і зачитав дис на український реп загалом. Загалом, це цілком продовжує його метаіронічну лінію останніх ЕР як хейтспіча. Музично тут шукати нічого, але ж коли хейтспіч був персонажем лише про музику, а не про інтернет-трикстерство загалом?»

Brykulets — Лебідонько

Виконавець розповідає, що трек Лебідонько — це поетична балада, що розповідає про складні взаємини між двома людьми, які відчувають себе сповненими тепла та болю одне без одного.

Твій зайчик пише — Губи твоєї сестри

Як розповідає фронтмент гурту Андрій Басун, ключовою фразою пісні є «Якщо сьогодні знов хуйово, завтра буде навіть гірше». За задумом автора, вона передає меседж, що люди завжди надіються, що наступний їхній день буде кращим, однак, якщо сидіти й нічого не робити, то ситуація не зміниться.

Kate Soul — Весна в мені

Катерина Коваленко — авторка-виконавиця з міста Хмельницький. За задумом виконавиці, новий трек символізує ковток свіжого повітря, початок нового життя, крок до змін на краще.

Iryn — час є

Одеська виконавиця випустила трек у свій день народження. Вона розповідає, що ця пісня — це нагадування про те, що треба не забувати жити життя в моменті та робити те що ти насправді хочеш, а не те що від тебе очікують інші

Онісука Тайгер — Я живу лише спогадами й не вмію цінити сьогодні

Інді-рок музикант Микита Онісука випустив маніфест антиностальгії. За його словами трек передає те, до чого доходить кожна адекватна доросла людина, коли дивиться назад у часі та намагається вирватися з тенет минулого. 

Валя Самурай — Я десь там

Валя Самурай, після розпаду Пацюка та Сонячних Котиків та повернення Сонячних Котиків, випускає новий трек про проблеми зі здоров’ям, які стають наслідком до дискомунікації та присвячений усім, хто не чує з першого разу. 

Гурт Тварини — Танцювати тваринами

Гурт Тварини — це перший проєкт нового сумського лейблу Bondeni. Концепція гурту полягає у створенні пісень про світ очима тварин. 

Настя Денеж: «Це наймиліше, що я чула за сьогодні. Одразу подумала, що було б прикольно поговорити зі своєю собакою».

Annei — Бережи

Екс-учасниця проєкту «Голос Країни» та бек-вокалістка Monatik презентувала дебютний сингл, в якому описує свій внутрішній стан: болі й питання, прагнення і бажання, спостереження.

Dofamin — Grande

У новому треку артист звертається до своїх хейтерів.

Laura Marti — Дихай

Співачка каже, що написала пісню в момент серйозного надлому, розгубленості, пошуку нових сенсів і нової себе. У певний момент життя ця пісня допомогла їй сфокусуватися на важливому — на собі. 

delfineja — Відпусти мене на волю

Співачка розповідає, що ця пісня про душу, яка, на відміну від тіла, вміє і повинна літати. Трек був написаний ще 20 років тому та його неодноразово виконували на фестивалях та концертах, але офіційний реліз відбувся тільки сьогодні.

Lipatova — Шум

Аня Ліпатова торік попрощалася із the feels, вокалісткою якого була багато років. І от зараз ми бачимо, до чого це привело — сольного проєкту. 


Проєкт «Strategic Media Support Program» реалізує Львівський медіафорум за фінансової підтримки People in Need (PIN) та Pioneer Foundation.

Читайте також: Що можна сказати під час сексу і підспівуючи Tember Blanche? Готуємося до концерту у Львові

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024