Головна
>
Кіно
>

Український фільм потрапив до програми Каннського кінофестивалю

Український фільм потрапив до програми Каннського кінофестивалю

Українська копродукція «As it was» («Як це було») Анастасії Солоневич та Демієна Кочура позмагається за «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю в секції «Короткометражний фільм».

15-хвилинний українсько-польський фільм розповідає про повернення додому вперше після початку війни в Україні. За сюжетом, Лера вперше після початку повномасштабної війни в Україні приїжджає з Берліну в Київ. Не заставши маму вдома, вона проводить час зі своїм другом і поступово пізнає рутину війни протягом одного дня. У головних ролях Валерія Березовська Кирило Земляний.

«Пам’ятаю, як у листопаді минулого року ми сиділи з Анастасією в її кімнаті в Берліні вночі…Я запитав Анастасію, чи готова вона знову думати про кіно після того, як її навчання в кіношколі перервала війна і коли вона втекла з Києва 24 лютого. Анастасія сказала, що робитиме нотатки, я попросив її прочитати деякі з них. Я відразу зрозумів, що це гарний фільм. Того вечора був написаний сценарій. Анастасія довго боялася, а я не міг відпустити й все чекав, що вона погодиться. Через місяць вона сказала “так, давай це зробимо”», розповідає Демієн Кочур.

Фільм «Як це було» відібрали з-поміж 4288 фільмів, всього до конкурсної програми потрапило 11 проєктів з 12 країн. Нагадаємо, що у 2011 році в цій номінації переміг фільм «Крос» режисерки Марини Вроди.


Читайте також: Постгорор Станіслава Битюцького «Нетерпимість» вийшов онлайн

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024