Головна
>
Література
>

Що слухають в Україні: Megogo оприлюднив статистику аудіокнижок за другий квартал року

Що слухають в Україні: Megogo оприлюднив статистику аудіокнижок за другий квартал року

Сервіс Megogo опублікував статистику прослуховувань аудіоконтенту за другий квартал 2023 року. Статистика зібрана з розділу «Аудіо», де розміщені подкасти, аудіокниги та аудіосеріали. До рейтингу топ прослуховувань потрапили українські автори. Серед них є ті, хто був на лідерських позиціях у першому кварталі року.

Ось топ-10 аудіокнижок, які найбільше купували і слухали на Megogo

1.«Подолати минуле: глобальна історія України» Ярослава Грицака.

У цій книжці автор через ретроспективу минулого пояснює, що відбувається із сучасною Україною зараз. Він зазначає, що Україна утворилася внаслідок глобалізації та модернізації, разом із найтемнішими їх сторонами, пов’язаними з масовим насильством. Та водночас, автор шукає відповідь на питання, куди Україна могла б рухатися далі.

2. «Покоївка», Ніта Проуз.

Дебютний роман канадської письменниці Ніти Проуз став бестселером за версією «New York Times», та був виданий у понад 40 країнах. Детектив розповідає про покоївку Моллі Грей — вона не така, як всі. Не розуміє людей навколо і не вписується у соціальні стандарти. Кілька місяців тому померла її улюблена бабуся, тож розраду вона знайшла у роботі покоївки. Їй подобається досконало прибирати кімнати готелю і зникати до приходу гостей. Життя Моллі перевертається у той день, коли в одному з номерів вона знаходить труп постійного клієнта — багатія Чарльза Блека. Героїня стає першою і головною підозрюваною. Розгадати цю головоломку і підібрати ключі до таємниці доводиться самій Моллі.

3. «За лаштунками війни. Сталін, нацисти і Захід» авторства Лоренса Ріс.

Це історія відносин Заходу з Йосипом Сталіним. У розповіді використані матеріали, що стали доступні лише з моменту відкриття російських архівів, а також свідчення очевидців цього періоду. У книжці окреслене поєднання міжнародної політики та жахливого особистого досвіду мешканців пострадянського простору, що має на меті змусити читача переосмислити своє уявлення про Другу світову війну.

4. «Радіо Ніч» Юрія Андруховича.

Гостросюжетний та лірични роман Андруховича розповідає про музиканта Йосифа Ротського, який має нічну радіостанцію. Події сюжету розгортаються в невизначеному майбутньому. З розвитком сюжету роману читач дізнається про долю героя: його участь у революціях, переслідування спецслужб тоталітарних режимів, любовні пригоди, банківські махінації та улюблену музику Йосифа.

5. «Нові стоїки. 52 уроки для наповненого життя». Автори: Массімо Пільюччі та Ґреґорі Лопес.

Книжка про філософію стоїцизму — вчення, яке сьогодні набуває все більшої популярності. Античні стоїки вміли те, що багатьом сьогодні не під силу — жити у гармонії із собою, підтримувати баланс в житті між матеріальним та духовним, не турбуватися через те, що неможливо змінити. Та, врешті, всі вони були по-справжньому щасливими і насолоджувалися життям.

6. «1984» Джорджа Орвелла. Це — один із найвідоміших романів-антиутопій автора, що розповідає про світ майбутнього. У цьому світі триває нескінченна війна. Події розгортаються в країні під назвою Океанія — одній із трьох світових імперій, які утворилися після так званої «великої війни». Політичний устрій країни — англійський соціалізм, що фактично перейшов жорстокий тоталітаризм. Головний герой живе у Лондоні і працює у Міністерстві Правди, старанно вилучаючи з документів те, що не відповідає офіційній пропаганді. При цьому він людина, що глибоко відчуває і мислить, а тому ненавидить тоталітарний світоустрій і мріє про революцію.

7. «Танці з кістками», Андрій Сем‘янків

Історія про патологоанатома Северина, якому не пощастило ні на роботі, ні в особистому житті. З самооцінкою на нулі та мізерною зарплатою, він швидко піддається спокусі заробити гроші, яка змінить його життя. Хоча пропозиція не зовсім законна, а ринок трансплантації органів не є морально чистим, це стає для Северина надзвичайно спокусливим шансом на забезпечене майбутнє.

8. «І сталася тьма. Рузвельт, Гітлер і західна дипломатія», Девід МакКін

У цій книжці автор розглядає відносини між трьома головними державами світу напередодні Другої світової війни — США, Німеччиною та Великою Британією. Ця книжка про піднесення Третього Рейху в Німеччині та шлях до війни з точки зору чотирьох американських дипломатів у Європі, які були свідками цих подій: Джозефа Кеннеді, Вільяма Додда, Брекінріджа Лонга та Вільяма Буллітта. 

9. «Мистецтво зосереджуватися. Як у нас украли увагу» авторства Йогана Гарі.

Це книжка про те, як відновити свою увагу та навчитися жити по-справжньому, зумівши відгородитися від усього неважливого і непотрібного.

10. «Район «Д» Артема Чеха.

Збірка об’єднаних часом і простором історій, з яких вимальовується портрет автора. Він розповідає про місця, де минули його дитинство і юність, таким чином складає самокритичний портрет, у якому можна розгледіти риси хуторянства і космополітизму, дріб’язковості й великодушності тощо.

Окрім того, список аудіокнижок, які найдовше слухали в минулому кварталі, доповнили книжки «Казки українських письменників» та «У пошуках варварів. Подорож до країв, де починаються й не закінчуються Балкани» Андрія Любки.

З повним рейтингом популярного контенту, зокрема фільмів, серіалів, шоу, аудіокнижок, подкастів та іншого, можна ознайомитись за посиланням


Читайте також: Пісні, мультфільми, казки: 54 українськомовні онлайн-ресурси для дітей 

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024