Головна
>
Кіно
>

Об’єднані мистецькі сили на Київ 4.5.0: що дивитися?

Об’єднані мистецькі сили на Київ 4.5.0: що дивитися?

27 травня в столиці відбудеться благодійна «операція об’єднаних мистецьких сил» для підтримки ЗСУ та духу рідного міста — фестиваль Київ 4.5.0. Основна мета події — зібрати кошти на автомобіль для 110-ї механізованої бригади ЗСУ.

Ініціатори та організатори події — журналістка Анаід АгаджановаДовженко-Центр, благодійний фонд «Brave Ukrainians»LiRoom є інформаційним партнером події.

В межах дводенного фесту відбудуться виступи музикантів, перегляд короткометражок, лекції та виставки. У попередньому матеріалі ми розповідали, кого слухати на фестивалі, а зараз — що дивитися.

У програмі будуть представлені короткометражні роботи від Babylon’13.

«В об’єктивах камер — документальні свідчення і портрети цієї війни, наші боротьба, мужність і біль. Це метушливий Київ і його галасні волонтерські кухні. Це засідки на ворогів у тихому, але тривожному українському степу. Це, звісно, люди. Художниці та художники, фотокореспондент з Японії та бізнесмен з Венесуели, провідниця евакуаційних рейсів і популярна співачка, оператор протитанкового ракетного комплексу «Стугна-П» і водій трактора»,  розповідають організатори.

П’ятниця 27.05

17:40

  • «Київ. День вокзалу». Фільм показує Київський вокзал, який з початком повномасштабної війни набув особливого значення.
  • «Ті, що поїхали». Стрічку зняли в перші дні війни неподалік від Ужгорода. В об’єктиві люди, що по кілька діб стояли в заторах, аби виїхати за кордон і місцеві жителі, які організувалися для допомоги біженцям та створили імпровізовані перевалочні пункти.
  • «Східно-Західна Залізниця» про провідницю Аллу Колесниченко. 23 лютого 2022 року жінка виїхала у звичайний рейс Миколаїв – Київ. А наступного дня почалося велика війна. За понад 40 днів війни Алла виконала 28 евакуаційних рейсів із Києва, Харкова та Краматорська до безпечніших міст на Заході України.

18:50

  • «Даша Астаф’єва. Шкодую, що не вмію стріляти». Ця серія про відому модель та співачку Дашу Астаф’єву, яка не вміє стріляти, але вміє готувати. Тож під час повномасштабного вторгнення рф пішла волонтерити, а саме чистити картоплю та годувати наших захисників і захисниць.
  • «Підрозділ “Гараж”» зібрання місцевих жителів, яким відмовили у військкоматі та комбати ТрО. Відтак вони зареєстрували формування громади міста Києва. Частина людей підрозділу місцеві, частина з батальйону «Гарпун», який воював в 2014-15 році в АТО.
  • «Полювання на “Буратіно”». Цей фільм про групу військових, яка згуртувалася у засідці навколо екрана управління протитанковим ракетним комплексом «Стугна-П» і раптом помічає ворожу техніку.

20:00

  • «Хліб для оборони» про двох чоловіків — Геннадія та Віталія. Вони партнери в аграрній фірмі й, як більшість українських фермерів, долучилися до постачання продовольства для оборони.
  • «Київський зоопарк під час війни». Тварини також стали заручниками розв’язаної росією війни: росіяни знищують притулки та фактично зруйнували «Фельдман Екопарк». Тож на тлі постійної небезпеки київський зоопарк робить все можливе, щоб захистити та заспокоїти своїх тварин.
  • «Посівна. Ми на своїй землі». Російські окупанти цілеспрямовано нищать українську аргарну промисловість, щоби завдати державі та громадянам максимальні збитки. Попри це, в усіх регіонах України, включно з Донецькою та Луганською областями, розпочалася посівна.

Субота 28.05

13:30

  • «Це наші пам’ятники». У фільмі ми бачимо, як містяни піклуються про пам’ятники та монументи.
  • «Кадирівська паляниця». «Паляниця» — проєкт художниці Жанни Кадирової. Вона разом з художником Денисом Рубаном провела два тижні в підвалі свого будинку, рятуючись від ракетних ударів та диверсійних груп окупантів, що тоді заполонили околиці Києва. Згодом вони евакуювалися в одне із Закарпатських сіл, де й народився проєкт. «Паляниця» — серія об’єктів з обточеного гірською річкою каміння. Жанна продає їх меценатам та галереям, а на виручені гроші купує бронежилети, рації, тепловізори та інші необхідні нашим воїнам речі.

15:30

  • «Очима японця». Шіґекі Міяджіма — фотокореспондент з Японії, який приїхав в Україну, щоб на власні очі побачити наслідки вторгення Росії та розповісти світу правду про них. Знімаючи зруйновані будинки в Ірпені та Києві він дедалі більше переконується, що ця поїздка може стати його останнім фотопроєктом.
  • «Венесуелець боронить Україну». Давид Чапарро — венесуелець, але доля пов’язала його з Україною. У 1990 році він вперше приїхав до Києва навчатися міжнародному праву. Згодом знайшов тут своє кохання та одружився. У Давида свій бізнес, а також він представляє тимчасовий уряд Венесуели, яким керує лідер опозиції Хуан Гуайдо. Гуайдо — запеклий опонент нелігитимного президента Венесуели Ніколаса Мадуро Мораса, якого підтримує Путін. Так для Давида боротьба за Київ сплелася з боротьбою за свою батьківщину.

Покази відбуватимуться на території Центру у Довженко-Холі. Вхід — благодійний внесок. Усі зібрані кошти передадуть благодійному фонду «Brave Ukrainians» на придбання автомобіля для одного з підрозділів ЗСУ, що боронить країну на передовій. Донатити можна на місці, а також онлайн за посиланням.


Читайте також: У Чернівцях відбудеться фестиваль глядацького кіно «Миколайчук OPEN»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024