Головна
>
Новини
>

Історія Belʼ Etage закінчується. Що буде на його місці

Історія Belʼ Etage закінчується. Що буде на його місці

19 серпня на офіційних ресурсах концертного залу Belʼ Etage Music Hall з’явилося оголошення про припинення роботи закладу.

Редакція Лірум звернулася за коментарем до керівника Belʼ Etage Олександра Кондратенка. Ось його відповідь:

«Легендарна концертна локація з’явилася на мапі міста у 2014 році. Вона стала популярним майданчиком для столичної аудиторії. Сюди вишикувалися величезні черги, аби почути нових та вже відомих виконавців і насолодитися найкращим звуком серед закладів-тисячників. 
За десятиріччя в ресторані, залі та на даху Bel Etage пройшло безліч заходів. До війни тут проводилося до 200 івентів на рік. Виступи вітчизняних та західних музикантів (зокрема, The Hurts, The Rasmus, The Kooks, Crazy Town, Sophie Ellis-Bextor, Kadebostany, Tricky, Rhye, Bob Moses), концерти джазової та класичної музики, метал-премії, стендапи, танцювальні шоу, театральні вистави, творчі зустрічі, зйомки, корпоративи та найкращі тусовки! І все це в історичній будівлі (колишній Будинок моделей), музичній пам’ятці у самому серці Києва – на вулиці Руставелі».

Також Олександр додає, що у 2018-му концерт-хол почав працювати під управлінням квиткового оператора Concert.ua. Зараз заклад припиняє існування. «Чи буде гідна альтернатива?», — закінчує він.

Origin Stage

Проте, закриття майданчика не стало несподіванкою. Принаймні через те, що вересневі концерти в цьому залі вже були оголошені, проте з іншою назвою локації — Origin Stage. Зокрема, на Origin Stage, що буде знаходитися за тією ж адресою — вул. Шота Руставелі, 16а — вже оголошені концерти МУР, Анни Трінчер та виступу Klavdia Petrivna «Без масок». Цілком ймовірно, що й решта концертів, які були заплановані на осінь на цій локації, скоро виправлять назву закладу в анонсах подій.

Історія Belʼ Etage

Кінець 2013 року. В Україні розпочинається Революція Гідності, а в самому центрі Києва закінчується ремонт старого Будинку моделей. Мета ремонту — оновити функції приміщення, побудувати бар зі сценою та концертний клуб над ним.

Приміщення клубу весною 2013 року. Джерело: Sentrum

Біля джерел Sentrum стояли люди, які дуже люблять музику. Все почалося з фестивалю «Балканфест», який відбувся у 2009 році у Палаці Спорту, першого концертного залу-клубу у столиці – Crystal Hall, а потім з’явився Sentrum разом із музичним баром Gogol BARdello»,

розповідав директор Sentrum Любомир Васильєв сайту БЖ.

Заплановане на січень-лютий 2014 року відкриття довелося відкласти — проте перший концерт на майданчику пройшов вже 10 березня 2014 року. А другий концерт, виступ гурту ДахаБраха, вже випробував зал на витривалість солдаутом.

Одна з фішок закладу — вивіска над входом — збереглася донині. Джерело: Sentrum

Наприкінці 2014 року клуб Sentrum переїхав у будівлю навпроти (де проіснував до закриття у 2018 році), а у 2015 нові власники приміщення на Шота Руставелі, 16а зробили ребрендинг і бару, і концертному клубу над ним.

До кінця 2017 року фінансові справи у Cafe L’etage та Bel Etage йшли все гірше, власники навіть вже оголосили про закриття закладу. Проте натомість продали його квитковому оператору Concert.ua — про угоду оголосили 1 лютого 2018 року.

«Як квитковий оператор ми розуміємо, що від закриття ще одного «тисячника» постраждають і організатори, і артисти, і корпоративний сектор, і, звичайно, глядачі. Тому пропозицію про оренду Bel Etage і порятунок його від долі перетворитися в офіси, ми прийняли із задоволенням»,

— коментував угоду співвласник і керівник Concert.ua Дмитро Феліксов.

І ось, з 1 вересня 2024 року, у концертного майданчика з «кіношною вивіскою над входом» в центрі Києва розпочнеться новий етап під третьою вже назвою.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024