Головна
>
Кіно
>

У Києві пройде культурно-освітній інтенсив про кінотеатральну індустрію — «ГовориТи»

У Києві пройде культурно-освітній інтенсив про кінотеатральну індустрію — «ГовориТи»

29-30 серпня у Києві пройде культурно-освітній дводенний інтенсив «ГовориТи», присвячений кінотеатральній індустрії. В межах заходу відбудуться майстер-класи та воркшопи, короткі лекції та творчі зустрічі з митцями, які творять сучасне українське мистецтво.

Організовує подію Благодійна організація Мистецький Український Рух (МУР). Розповідаємо про подію більше.

Мистецький Український Рух (МУР) благодійна організація, заснована акторкою Мариною Кошкіною. Фонд надає підтримку дітям-сиротам, дітям із малозабезпечених та багатодітних родин та дітям-переселенцям: забезпечує музичні інструменти, спорядження для тренувань, книги, все для малювання, оплачує гуртки та допомагає розвиватись під час війни. Крім цього, команда МУР надає гуманітарну та ментальну підтримку усім працівникам творчих сфер (крім митців, це й обліківці, прибиральники, менеджери) та їх сім‘ям.

29 та 30 серпня МУР проведе інтенсив: один день буде присвячений кіно, інший — театру. 

29 серпня. День театру

Цього дня відвідувачі матимуть можливість поспілкуватися з акторами театру (Віталіна Біблів, Олександр Рудинський, Ксенія Жданова, Володимир Скорик та інші) та режисерами (Іван Уривський, Ростислав Держипільський та інші), подивитися лялькова вистава «Зубата втрата» та виставу у темряві «Точка зору».

30 серпня. День кіно

30 серпня актори, режисери, продюсери, сценаристи, літературознавці зберуться, аби поговорити про власні рефлексії, про готовність взяти на себе відповідальність документувати переосмислену реальність, фіксувати сьогодення у своїй творчості, готуючи гідний культурний спадок для нащадків у мирному майбутньому.

Серед гостей – актори кіно (Михайло Дзюба, Роман Луцький, Марина Кошкіна, Віктор Жданов та інші), режисери, сценаристи, автори подкастів (Катерина Горностай, Мирослав Латик, Наріман Алієв, Анастасія Євдокимова та інші). А як бонус — показ короткометражного фільму «На своїй землі» Олександра Кірієнка та виставка «Після 24-го».

За детальнішою інформацією і розкладом подій івенту слідкуйте у соцмережах фонду: Facebook, Instagram.

Квитки можна придбати за посиланням. Усі зібрані кошти будуть перераховані на потреби МУРу.


Читайте також: «Ми на екрані теж боремося, по-своєму тримаємо фронт», — акторка Марина Кошкіна про волонтерство, створення МУРу та творчу діяльність

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024