Головна
>
Новини
>

Харківський ЛітМузей розробив настільну гру «Будинок Слово»

Харківський ЛітМузей розробив настільну гру «Будинок Слово»

Харківський літературний музей розробив настільну гру про письменницький будинок, у якому мешкали українські митці 1920-х років — «Будинок Слово». Для візуалізації періоду ЛітМузей використав предмети власної колекції.

Зображення: УКФ

Гру презентували ще у 2018 році, а на реалізацію гри було виділено 206 245 гривень.

Настільна гра «Будинок Слово» — це креативний проєкт, який через «розумні розваги» прагнув актуалізувати символічний для 1920-х рр. харківський будинок «Слово» в культурній пам’яті сучасних українців. 

Гравці зможуть «відвідати» квартири перших пожильців будинку під назвою «Слово», побачити їхні фотокартки, автографи, дізнатися маловідомі історії, навіть відчути на собі такі, на жаль, типові для 1930-х явища, як розкуркулення та обшуки.

А крім цього, гра дає уявлення про ширший історичний контекст — культурну революцію, створення «цілком таємної» системи «сексотів» і механізми колонізації України через культуру.

Придбати гру можна за посиланням, ціна — 1000 гривень.

Зображення: УКФ
Зображення: УКФ
Зображення: УКФ

Що таке «Будинок “Слово”» ?

У 66 квартирах будинку під назвою «Слово» у 1920-1930 роках жили найвідоміші митці української культури: Микола Хвильовий, Майк Йогансен, Павло Тичина, Наталія Ужвій, Володимир Сосюра, Остап Вишня, Олесь Курбас, Іван Багряний та інші. Зібрану в одному місці інтелігенцію протягом кількох наступних років репресували, розстріляли або змусили стати співцями партії.

Знищення потужного мистецького руху, відомого також як «Розстріляне відродження», є одним із найбільших злочинів радянської влади.


Читайте також: Дана Павличко стала CEO платформи United for Ukraine

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024