Головна
>
Література
>

В Україні запустили буккросинг на потреби ЗСУ: як приєднатися?

В Україні запустили буккросинг на потреби ЗСУ: як приєднатися?

В Україні створили благодійну платформу з продажу вживаних книг «Книжкові сили України». Усі кошти з продажу книг щомісяця будуть перераховуватись на потреби ЗСУ.

Що таке «Книжкові сили України»?

«Книжкові сили України» — це проєкт керівників Української академії лідерства у Маріуполі. Засновники ініціативи Юрій Манілов та Оксана Лашенкова.

Ідея проєкту полягає у тому, щоб допомогти вам перетворити свої книги на донат для Збройних сил України. Усі кошти, вилучені від реалізації книг, будуть спрямовані на рахунок благодійної організації Благодійний фонд «Коммон гуд».

Статутом фонду передбачено, що зібрані кошти будуть направлені на посилення обороноздатності України. Керівник організації — Юрій Манілов.

Команда «Книжкових сил України» планує оголошувати збір на початку кожного місяця на якусь конкретну потребу, закривати її та оголошувати новий збір. Зараз триває збір 50 000 гривень на ремонт військового дрона для аеророзвідки.

Фінансова звітність буде публікуватись на відповідній сторінці.

Як це працює?

Буккросинг — це передання вже прочитаної книги від однієї людини до іншої. Відтак благодійником стає і той, хто продає книжку, і той, хто її купує. Організатори також заохочують повертати книжки в проєкт після прочитання, адже так одне видання може принести кілька донатів.

Книжки можна продати та купити через сайт або чат-бот у Telegram. Детальнішу інструкцію як користуватись чат-ботом ви можете знайти за цим посиланням. 

Книжка лишається у користувача доти, поки її не куплять. Її потрібно буде відправити покупцеві тільки після того, як книгу оплатять в онлайн-магазині. Коли це станеться, телеграм бот сповістить вас про це та надішле усі необхідні дані для відправки книги покупцеві.

Якщо з якихось причин продавець не відправив вам книгу, яку ви купили, то у магазині запропонують обрати іншу книгу на суму попередньої пожертви.  

Підписуйтесь на наші соціальні мережі: інстаграм та фейсбук. Наближаймо перемогу України разом! 

Які книги можна знайти?

Команда приймає усіма мовами, крім російської. В асортименті — дитяча та бізнес література, історичні книги та класика, навчальні посібники й нон-фікшн, психологія, художня література та інше.


Читайте також: Макс Кідрук відкриває власне видавництво

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024