Головна
>
Кіно
>

У Києві відбудеться шостий мистецький фестиваль Bouquet Kyiv Stage

У Києві відбудеться шостий мистецький фестиваль Bouquet Kyiv Stage

17-20 серпня у Києві відбудеться шостий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage. Цього разу він пройде під гаслом «Дорогу підкорює той, хто іде!». На фестивалі передбачена музична, виставкова, театральна, екскурсійна, дитяча та кінопрограма, а також бесіди під ясенем. Організовує подію команда культурного центру Дом «Майстер Клас».

Упродовж чотирьох днів фестивалю там будуть представлені мистецькі проєкти, створені за час війни. Учасниками події стануть митці, які служать у Збройних Силах та ті, хто активно пропагує українську культуру в тилу.

«Зараз є відчуття, що ми проходимо історичний, героїчний марафон. Ми не знаємо, який ще шлях попереду, однак наша ціль – це 603 628 км2 вільної України. Щоб подолати цю дистанцію, ми маємо бути сильними, зібраними, цілеспрямованими, і добігти всі разом, підтримуючи один одного», — кажуть організатори події.

Що у програмі фестивалю

У музичній програмі буде виконання багатьох музичних творів, написаних за час повномасштабного вторгнення. Зокрема у програмі:

  • Презентація програми маловідомих українських композиторів «Re-Vision. В. Задерацький, О. Лебедєв» у виконанні київського піаніста Романа Рєпки.
  • Музична вистава «Земля — Пісня» на основі найдавніших українських традиційних пісень;
  • Електроакустичний перфоманс «Ландшафти Сильвестрова», у виконанні Алли Загайкевич, Георгія Потопальського та Єлизавети Соловйової.
  • Джазові концерти.
  • Концерт до 30-річчя ансамблю солістів «Київська камерата», присвята Валерію Матюхіну. 

Кінопрограма налічуватиме 20 фільмів, серед яких будуть прем‘єри фільмів про митців на війні — Сергія Жадана, Тараса Компаніченка та фотохудожників Костянтина і Владу Ліберових.

«Добірка фільмів цьогорічного КіноБукету — спроба переосмислити, прожити спільно виклики війни та одночасно підтримати нашу мотивацію, вперто рухатися до Перемоги, підтримувати українське військо, підкорювати цю дорогу крок за кроком», — ділиться продюсер фестивалю «Кінобукет» Андрій Різоль.

А у бесідах під ясенем візьмуть участь митці, які захищають країну на фронті, а також ті, хто своєю зброєю вважає мистецтво.

Театральна програма буде представлена виставою «У темряві» за участі Катерини Кістень та Ігоря Рубашкіна. 

Також відвідувачі зможуть піти на екскурсію Софійським собором та послухати про його історію. Також на Bouquet Kyiv Stage пройдуть дитячі майстер-класи з виготовлення оберегів для наших захисників. 

Повну програму заходів фестивалю можна переглянути за посиланням. Вхід на фестиваль відбуватиметься за вхідним квитком у музей «Софія Київська». Реєстрація потрібна лише на концерти, які відбудуться у Софійському соборі.

Bouquet Kyiv Stage — щорічний мистецький фестиваль, що представляє індустрії музики, кіно, літератури, театрального та візуального мистецтва. Вперше був проведений 2018 року. Закордонні учасники складають більше третини фестивальної програми. Невід’ємною складовою фестивалю є міжнародні воркшопи для професійних музикантів. Вхід на всі події Bouquet Kyiv Stage для відвідувачів вільний.


Читайте також: Команда фільму «День Незалежності» представила арт-постер. Розповідаємо, як він з’явився

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024