Головна
>
Анонси
>

Кого слухати на Brave! Factory: вибір редакції

Кого слухати на Brave! Factory: вибір редакції

Фестиваль Brave! Factory оголосив повний лайнап та локацію. Подія традиційно відбудеться на заводі Київметробуд. Там виступлять понад 70 артистів за два дні. Розповідаємо, кого обов’язково треба послухати на фестивалі.

808 State

Почнемо з легенд британської сцени початку 90-х, які вплинули на рейв-культуру загалом. 808 State — піонери ейсід-хаусу, які вже з дебютного альбому Newbuild отримали визнання від музичних критиків та звичайних слухачів. Всього за кілька років проєкт став культурним рушієм європейської клубної культури, а на початку нульових зник. У 2018-му році гурт знову об’єднався, випустив альбом Transmission Suite та знову грає концерти.

Dj Python

Американський діджей називає свою музику діп регетоном, додаючи до латиноамериканських ритмів ембієнт та IDM та впливи електронного андеграунду Нью-Йорка. Значну частину юності музикант провів у Маямі, де й зацікавився ритмами регетону. До того, як стати на шлях поєднання електроніки з латиноамериканськими ритмами, Браян (справжнє ім’я діджея) грав під псевдонімами DJ Wey, Deejay Xanax і Luis, здобувши славу лоуфайного продюсера з хорошим смаком.

Modeselektor

Берлінський дует з музикантів, що експериментують на межі глітчу, хіп-хопу та IDM, періодично домішуючи туди ще купу інших музичних жанрів. Артистів навіть Том Йорк називає своїм улюбленим дуетом. Думаємо, це достатня причина побачити їх на власні очі.

dBridge

Даррен Вайт (справжнє ім’я діджея) стояв біля джерел британського драм-н-бейсу у 90-х, поступово формуючи сцену. Він був частиною дуету Future Forces Inc. та супергурту Bad Company, сформованого разом із Fresh та Vegas. Те, що вирізняє артиста — небажання слідувати за клубними трендами. dBridge любить робити все «по олдскулу» та розвиває молоді драм-н-бейс таланти на своєму лейблі Exit Records.

Maayan Nidam

Ізраїльтянку Маайан Нідам люблять у Києві особливою любов’ю. Бо як інакше назвати те, що вона грала в Україні близько десятка разів. Маайан відома завдяки різним проєктам, такі як Miss Fitz і Mara Traxx. В артистки насичена музична біографія та купа релізів на великих лейблах типу Perlon, Cadenzа. У її звучанні уловлюються впливи купи різних жанрів окрім танцювальної музики.

Kode9

Kode9 з нульових лишався у авангарді танцювальної музики, будучи засновником новаторського лейбла Hyperdub. Музиканта по праву можна назвати однією з основних фігур британського дабстепу.

Acid Arab

Acid Arab звучать приблизно так же, як і асоціації, що виникають від неймінгу цього паризького дуету. Музиканти поєднують музику східних народів та західні звуки електронного прогресу. Виходить щось кардинально нове для обох культур.

Arp Frique

Певне, найкращий опис для цього нідерландського проєкту — законсервована в часі музика 70-х. Arp Frique вирізняються любов’ю до вінтажних аналогових синтезаторів, атмосфери диско, фанку та впливів музики карибського басейну. І справді, промінчик танцювального світла у ці темні пандемічні часи.

Dj Rush

Хард-техно сети DJ Rush справді легендарні від його рідного Чикаго до Берліну. Насправді ніхто не знає, що вигадає двометровий чиказький фрік наступного разу. Він запросто може посеред сету абсолютно змінити стиль (з хард-техно до гілті плеже треків), виходити на сцену в дивакуватих образах та розважатись як може зі своєю музикою.

«Протягом моєї кар’єри багато хто говорив мені, що у жорсткої музики ніколи не буде майбутнього і що цей стиль — просто молотилово без почуттів… ХА-ХА! АЛЕ ЗАТЕ Є RUSH!» — думаємо, ця цитата DJ Rush розповідає про нього більше, ніж будь-які описи.


Читайте також: Про Шипіт, традиції, суспільство та змію, що проковтнула власний хвіст

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024