Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося кліп Юлі Юріної на пісню «Чорна хмара»

Відео дня: дивимося кліп Юлі Юріної на пісню «Чорна хмара»

19 березня Юля Юріна презентувала кліп на трек Чорна хмара, який став офіційним саундтреком до фільму «Лишайся онлайн» режисерки Єви Стрельникової. Чорна хмара була написана в перші місяці повномасштабного вторгнення, як рефлексія на оприлюднені злочини російських окупантів в Бучі. Режисером кліпу став Андрій Блажик.

«В той час було дуже емоційно складно, ми всі перебували в емоційній ямі, і музика нас рятувала. І кожен з тих, хто брав участь в написанні цього треку, саунд-дизайнер, я, і звукорежисер, ми кожен у своєму підвалі писали музику, текст пісні і займалися її зведенням. Рядки “що ти тут забув герой своєго врємєні” були написані як звернення до російських агресорів і всю свою лють, всю свою злість, і всі свої негативні емоції я втілила у цю пісню», — ділиться Юля Юріна.

Пісня має два кліпи. Перший був створений рік тому, у маленькій кімнаті на фоні чорного простирадла. До виробництва залучили волонтерів, які допомагали зі світлом, а для зйомок використали статичну камеру. 

У другому кліпі використали кадри з фільму «Лишайся онлайн», а також візуальні ефекти, наприклад, худі головної героїні з постеру, що, за задумом режисера, має допомогти глядачеві  вибудувати не лише сенсовий, а й емоційний звʼязок пісні та трилеру. 

«Війна змушує нас трансформуватись і пристосовуватися до нового життя. Змінювати свої погляди та переконання. Обертати біль у відповідальність. Це і показує нам Юля в кліпі. Те як рани стають джерелом сили, щоб рости й міняти все довкола. Не боятися подивитися в очі злу та спалити його, як в кінці спалюється паспорт руснявого солдата. І прийти до відповідальності не тільки за себе, а й до людей яких ти навіть не знаєш», — коментує режисер кліпу Андрій Блажик.

Андрій Блажик також створив кліпи для Shumei на треки Комета та Волосся, для Cheev (Де моя любов живе, Пазл) та інші. 


Читайте також: Як дебютний трилер став прецедентом фільму про повномасштабне вторгнення: рецензія на «Лишайся онлайн» Єви Стрельнікової

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024