Головна
>
Кіно
>

Фільм «Чорнобиль 22» став лавреатом Гран-прі на кінофестивалі в Німеччині

Фільм «Чорнобиль 22» став лавреатом Гран-прі на кінофестивалі в Німеччині

Фільм «Чорнобиль 22» режисера Олексія Радинського здобув головний приз на 69-му Міжнародному фестивалі короткометражного кіно в Оберхаузені.

«Чорнобиль 22» розповідає про історію окупації Чорнобильської АЕС у лбтому 2022 року. В основі сюжету — розповіді працівників електростанції, які перебували там під час перебування окупантів. Стрічка складається з кадрів, знятих на мобільний телефон. Над фільмом працювали режисер Олексій Радинський та продюсерка Люба Кнорозок у межах проєкту The Reckoning Project: Ukraine Testifies («Свідчить Україна»).

«Нам також вдалося досить уважно задокументувати життя деокупованої Зони відчуження, де внаслідок перебування росіян були порушені чимало природних та наукових процесів», – розповів Олексій Радинський в коментарі виданню «Суспільне Культура». 

Журі кінофестивалю відзначило вміння режисера створювати напругу у зображенні російського вторгнення та будувати мости між історіями та ймовірним майбутнім без відвертої естетизації. 

«Чесні та відверті інтерв’ю у фільмі роблять його важливою роботою як сьогодення, так і майбутнього», — зазначають члени журі.

Олексій Радинський — український режисер і публіцист. Його фільми показували на Міжнародному фестивалі короткометражного кіно в Обергаузені, Інституті сучасних мистецтв у Лондоні, DOK Leipzig, e-flux у Нью-Йорку та інших подіях. Роботи Радинського здобули нагороди низки міжнародних кінофестивалів. 

Міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів в Обергаузені — найстаріший фестиваль короткометражних фільмів, що проводиться з 1954 року у німецькому місті Обергаузен.


Читайте також: Одеський кінофестиваль назвав дати проведення та почав прийом заявок на участь

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024