Головна
>
Кіно
>

Одеський кінофестиваль назвав дати проведення та почав прийом заявок на участь

Одеський кінофестиваль назвав дати проведення та почав прийом заявок на участь

З 19 по 26 серпня відбудеться 14-й Одеський міжнародний кінофестиваль. Його проводитимуть у культурно-мистецькому центрі Івана Миколайчука у Чернівцях та в кінотеатрі Multiplex в Одесі.

Цьогоріч у межах кінофестивалю відбудеться два конкурси: Національний повнометражний та Міжнародний європейський повнометражний. Водночас, організатори скоротили кількість номінацій, залишивши відзнаки за «Найкращий український повнометражний ігровий фільм» та «Найкращий український повнометражний документальний фільм». Також учасникам можуть присвоїти дві спеціальні нагороди на розсуд журі. 

У міжнародній секції кінематографістів відзначатимуть за «Найкращий європейський повнометражний фільм» та до двох спеціальних дипломів. Режисер фільму-учасника, який є переможцем у номінації «Найкращий європейський повнометражний фільм», отримує статуетку «Дюк».

На свій розсуд Міжнародне журі може додатково відзначити фільми або членів їх творчих груп не більше ніж двома Спеціальними дипломами Міжнародного журі.

Відбір фільмів у конкурсні програми здійснюватиме незалежна комісія, до складу якої увійшли програмний консультант ОМКФ Алік Шпилюк, програмний директор Arthouse Traffic Ілля Дядик, генеральний продюсер фестивалю «Миколайчук OPEN» Олексій Гладушевський та член консультаційної Ради з програмних питань ОМКФ Ігор Сукманов

Прийом заявок на участь стартує з 28 квітня. Останній день подачі — 1 червня, 14:59. На конкурс приймають ігрове, неігрове, анімаційне та експериментальне кіно, створене у 2022-2023 роках.

Подати заявку можна за посиланням

Ознайомитися з регламентом фестивалю можна тут

Нагадаємо, минулоріч, у зв‘язку з воєнними діями 13-й Одеський міжнародний кінофестиваль проходив разом з 14-им Приштинським міжнародним кінофестивалем у Косово. Національний конкурс провели в межах 38-го Варшавського міжнародного кінофестивалю, де також оголошували переможців.


Читайте також: Скандали, фестивалі та невмирущість: яким був 2022 рік для українського кіно

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024