Головна
>
Література
>

Видавництво «Човен» відкриє книгарню у Львові, на місці колишніх залізничних кас

Видавництво «Човен» відкриє книгарню у Львові, на місці колишніх залізничних кас

На вулиці Гнатюка у Львові, у приміщенні, де раніше були залізничні каси, облаштують книгарню видавництва «Човен». Таке рішення прийняла інвестиційна комісія Львівської міської ради, повідомляє перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Видавництво перемогло в інвестиційному конкурсі на облаштування книгарні та коворкінгу. Остаточно «Човен» отримає приміщення після сесії Львівської міської ради.

Фото: «Твоє місто»

Спершу в приміщенні планували облаштувати арт-простір. Згодом стало відомо, що це має бути книгарня з читацьким залом, коворкінгом та конференц-залом. Інвестора для втілення цього проєкту вирішили шукати шляхом конкурсу.

Видавництво «Човен» було засноване у 2018 році у Львові, як профільне видавництво Lviv MediaForum. Видавництво спеціалізується на літературному репортажі й есеїстиці, біографічній та історичній літературі, виданнях про медіа та науку. Його засновники — медіаменеджери Остап Процик та Ігор Балинський. Досі видавництво не мало офлайн-книгарні, а офіс знаходився у Львові, на вулиці Костюшка, 18.

Серед відомих книжок, які випускало видавництво: артбук «Old Khata Book. Фотокнига про хати й людей», «Сьогодні ми намалюємо смерть» Войцеха Тохмана, збірка репортажів «Найстрашніші дні мого життя» та інші.

Раніше ми публікували уривки з деяких книжок: «Схід українського сонця. Історії Донеччини та Луганщини початку XXI століття» Катерини Зарембо, «Хіросіма» Джона Герсі, «Сєверодонецьк. Репортажі з минулого» Світлани Ославської та інші.

До слова, сама будівля, де знаходитиметься книгарня, є пам‘яткою архітектури місцевого значення. Вона була побудована в 1911 році й належала львів‘янам Якубові та Кларі Ґрюнерам. Спочатку тут діяв кінотеатр, а у 1961 році в будинку відкрили залізничні каси.

Як повідомляє видання «Твоє місто», у квітні 2021 року «Укрзалізниця» звільнила орендоване приміщення першого поверху у будинку на вулиці Гнатюка, 20. Загальна площа першого поверху приміщення складає 380 квадратних метрів.


Читайте також: «Твоя підпільна гуманітарка» розігрує пожиттєву підписку на книжки видавництва за донат

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024