Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося кліп Alexjazz на пісню «Хейтспіч»

Відео дня: дивимося кліп Alexjazz на пісню «Хейтспіч»

Український хіп-хоп виконавець Alexjazz випустив пісню Хейтспіч та кліп на неї. Це трек про толерантність українців до російської культури, а також про її вплив на смаки та життєві вибори людей. Кліп зняв режисер Володимир Бондаренко, який також був режисером кліпів виконавця Смутний та Сірники.   

У пісні виконавець цитує Василя Стуса: «Менi здається що живу не я, а iнший хтось живе за мене в свiтi». До творчочті поетів «розстріляного відродження» він звертався і раніше, зокрема в піснях Смутний процитував Михайля Семенка, а в пісні Сірники — Михайла Драй-Хмару.

У пісні він засуджує людей, які слухають «російський шлак» і каже: «Поставте рускій репчік на репіт коли летить «шахед» у ніч. А толерантний світ мене забанить за хейтспіч».

«На жаль, ми продовжуємо споживати їхній продукт, розповсюджувати їхню культуру та наративи. Ми маємо усвідомлювати, що в кожному із нас сидить це, і саме це потрібно викорінювати свідомо. Адже ціна свободи нашої культури є дуже високою», — пояснює Alexjazz.

Кліп був знятий у закритому реабілітаційному центрі радянської епохи, який працював для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Знімали його на iPhone 14 Pro.

Додамо, що в межах цього релізу виконавець збирає кошти на Mavic для Першої окремої танкової сіверської бригади спільно з фондом «Їбош». Підтримати збір можна за посиланням.


Читайте також: Стас Корольов випустив два live-сингли «Де ти була» та Scared Love, записані під час концерту в Києві

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024