Головна
>
Музика
>

Стас Корольов випустив два live-сингли «Де ти була» та Scared Love, записані під час концерту в Києві

Стас Корольов випустив два live-сингли «Де ти була» та Scared Love, записані під час концерту в Києві

Стас Корольов випустив дві live-версії пісень Де ти була та Scared Love, що були записані під час концерту «Цифровий утікач» у травня 2023 року в Києві. Жодна із пісень ще не була видана на стрімінгах ні в аудіо, ані у відеоформаті.

Команда виконавця вважає, що унікальність релізу саме в тому, що він фіксує кульмінацію діяльності гурту під час сольника. Обидві пісні поєднані темою нездорових стосунків, тож на концертах гурт грав їх послідовно. «Де ти була» — це «замальовка про відчайдушний неадекватний стан, що закінчується ментальним занепадом», а Sacred Love — це інструментальна новела про аб‘юз.

Стас Корольов спеціально для Ліруму розповів, чому вирішив видати ці дві пісні саме у live-версії:

«Рішення щодо випуску цих live-версій пов’язаний зі слухачами, але не через їхні реакції, а через їхню співучасть. Всі півтора роки треки створювалися на ходу на репетиціях і концертах. 13 травня було останнє виконання наживо, яке зафіксоване у цих записах. Головна цінність — фіксація моменту і вияв вдячності до нашої аудиторії…Як гурт зіграв, а аудиторія зреагувала — так слухач чує на стрімінгах».

Студійні версії пісень вийдуть пізніше й увійдуть до майбутнього альбому виконавця, що, на його думку, має бути «мастер-піс другого сезону проєкту Стас Корольов».

Арт-директорка проєкту та віджейка проєкту Анастасія Весна у коментарі Ліруму розповідає, що ці дві пісні були переломними в концепті концерту-гри «Цифровий утікач»:

«Перед ними глядачам вперше доводилось робити вибір між сценарієм “кохання” та “кар’єра”.  Після сольних концертів у Києві та Запоріжжі ми зрозуміли, що більше не будем ставити глядачів перед таким вибором».

Спершу реліз був запланований як промо матеріал до нового концерту:

«Тоді ще не знали, що це наш пік форми, ми планували йти далі. Реліз був відвантажений на платформи до виходу учасників з гурту, але тепер це все набуло нового сенсу. Як данина шляху як утікача, так і гурту».

Нагадаємо, що 4 серпня гурт Стас Корольов випустив live-відео на пісню Який день війни з сольного концерту у Києві. Це був перший офіційний лайв музиканта. Вперше трек прозвучав на благодійному онлайн-фестивалі Faine Misto у травні 2022 року.


Нагадаємо, що 14 вересня у Києві мав відбутися концерт гурту, де виконавці планували грати пісні з майбутнього альбому. Втім, 1 вересня у своїх соцмережах гурт повідомив, що концерту не буде, бо частина команди покинула проєкт. Зокрема, з гурту пішли саксофоніст Андрій Бармалій та ударник Олександр Явдик.

Проєкт «Стас Корольов» існуватиме й надалі, а вихід альбому не скасовується. Втім, концертний склад відтепер зміниться.


Стас Корольов — виконавець з Авдіївки та однойменний аудіовізуальний джаз-рок гурт з Києва. У 2016-2020 роках Стас Корольов був мультиінструменталістом і продюсером в електронному гурті Yuko. А в травні 2021 року він розпочав кар’єру під власним іменем з сольною платівкою O_x. Нинішній гурт Стас Корольов 2 був створений після початку повномасштабного вторгнення. 13 листопада 2022 року в київському барі Squat 17b Стас Корольов разом із гуртом влаштовував благодійний концерт-перформанс: гурт грав один і той самий трек та збирав гроші на потреби медичного батальйону «Госпітальєри». Під час концерту вони назбирали 1 186 337 гривень. Чому концерт став перфомансом, читайте у колонці незалежного продюсера та музичного оглядача Ярослава Мухи.

Додамо, що 13 травня 2023 року гурт відіграв великий концерт у Києві і став героєм  третього епізоду шоу «Не за кадром». В інтерв’ю для шоу Стас та інші учасники гурту розповіли про кінець епохи О_х, ідею цифрового втікача, як відбуваються репетиції та поділилися планами на майбутнє.


Читайте також: Latexfauna публікуватиме хтивки та невидані пісні на OnlyFans, щоб зібрати на дрони

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024