Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося кліп на пісню The Hardkiss «00:00»

Відео дня: дивимося кліп на пісню The Hardkiss «00:00»

Гурт The Hardkiss випустив кліп на пісню 00:00, присвячену українським енергетикам. Режисером кліпу став Міша Бородін. Кліп знімали спільно з працівниками «Херсонобленерго». 00:00 — це трек із третього студійного альбому гурту Залізна ластівка, що вийшов у 2018 році.

Ідея відео з‘явилася в режисера Міті Бородіна взимку 2022 року, під час блекаутів. Минулоріч, 10 жовтня Росія почала завдавати ударів по енергетичній інфраструктурі України. Гурт наводить статистику ДТЕК, відповідно до якої, за 19 місяців повномасштабного вторгнення 367 енергетиків загинули під час виконання професійних обов‘язків. Тож із початком нового опалювального сезону режисер з гуртом вирішили подякувати працівникам енергетичної галузі:

«Багато хто знімає кіно про військових. Нам захотілося розказати про ще одних героїв нашого часу — енергетиків. Знімали в лютому в Посад-Покровському. Знімали реальних людей — працівників місцевого “Херсонобленерго”. З тих, кого ви можете побачити у відео: шістьох людей вже немає в живих, вони загинули на роботі. Наша історія про самотність. Про відвагу та сміливість. Про енергетика під час війни», — розповідають режисер Мітя Бородін та оператор-постановник Руслан Богдан.

У кліпі також знялися Олександр Кобзар, Ксенія Баша та Вероніка Ольшана. Зяти кліп на Херсонщині запропонував саме актор Олександр Кобзар, який відомий ролями у фільмах «Батько» та «Скажене весілля». Зйомки відбувалися в лютому 2023 року, в містечку Посад-Покровський. На місці команда познайомилася з бригадою енергетиків, які стали героями відео:

«У них не було конкретних сцен, які треба було грати, ми просто документували їхнє повсякдення, а Олександр жив їхнім життям та навчався ремеслу», — розповів Мітя Бородін для видання Vogue.

Фронтвумен The Hardkiss Юлія Саніна додає, що 00:00 — це одна з найулюбленіших пісень з альбому Залізна ластівка. Вона досі не була екранізована, хоча музиканти мріяли про це давно.

«Коли нам поступила пропозиція підібрати музику до відеороботи, ми зрозуміли, що ця пісня ідеально підходить. І за настроєм, і за змістом. Це історія переживання за рідну людину,  котра знаходиться в небезпеці, ризикує своїм життям», — ділиться Юлія.

Відтак, пісня разом із відеорядом — це присвята людям, які, незважаючи ні на що, продовжують працювати.

Нагадаємо, раніше ми писали, що гурт Тóнка випустив пісню Ти лише мить, а 16 жовтня презентував кліп на неї. 


Мітя Бородін — фотограф та режисер. Зокрема, як фотограф, відомий своїми кадрами зі зруйнованих міст, як-от Бучі, Ірпеня, Бородянки. Також робив фото для українських виконавців. Серед них: Otoy, Kalush Orchestra, Настя Каменських тощо.


Читайте також: У Дніпрі відбудеться благодійний фестиваль Dnipropop Under Ground. У програмі: Kurs Valüt, Ship Her Son та інші

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024