Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося кліп на пісню гурту Тонка «Ти лише мить»

Відео дня: дивимося кліп на пісню гурту Тонка «Ти лише мить»

13 жовтня гурт Тóнка випустив пісню Ти лише мить, а 16 жовтня презентує кліп на неї. Режисером кліпу став Богдан Розумний, який знімав для Тóнка кліп на пісню Тан.

Команда, яка працювала над кліпом, каже, що події в кліпі перекликаються з тим, що відбувається сьогодні. В кліпі зображено паралельний світ, в якому тиранічна структура намагається підкорити інших і змусити людство грати за своїми правилами. Але добро і людяність завжди мають перемогти:

«Як тільки я почув пісню, в голові одразу почали з’являтися образи і картина драматургічного протистояння добра і зла, де сама музика давала футуристичне окреслення подій», — ділиться режисер.

До того ж, аби зняти кліп, команда застосувала весь свій досвід та ресурси. Тому серед авторів у кліпі були і шанувальники гурту, і батьки режисера, а більша частина реквізиту — це домашній одяг, постіль, штори тощо.

Про пісню Ти лише мить ми розповідали 13 жовтня в добірці музичних релізів. Тоді музична оглядачка Лєра Зданевич казала, що в пісня занадто складна структура для пересічного слухача:

«І тому, на жаль, залишається скарбом для тих, хто “викупає”, а не звучить на всіх можливих радіостанціях. З одного боку мені сумно, бо гурт не має того визнання, на яке заслуговує. А з іншого — це чудова музика і я рада, що в нас є гурти, котрим цікаво гратися з власним звучанням і винаходити щось нове».

А головний редактор Лірум Олексій Бондаренко писав, що це один із тих проєктів, якими хочеться пишатися:

«Мені подобається, що попри те, що Тонка формально відноситься до попкрила української музики, вони вперто і, не зважаючи ні на кого, роблять винахідливу електроніку, яка, місцями, йде проти естрадної милозвучності».

Почути пісню наживо можна буде 24 листопада під час концерту Тóнка в Києві, у клубі Closer. У програму ввійдуть пісні з усіх релізів у новому для гурту звучанні: без електроніки і синтезаторів. Натомість будуть живі барабани, фортепіано, класична гітара, бас та саксофон. Спеціально для цього концерту до складу Тонка доєднались гітарист Євген Пугачов та саксофоніст Гріша Паршин.

Вхід: за квитками

Також гурт відвідає ще три міста: Львів, Тернопіль та Ужгород.


Тóнка  це київський intelligent-pop проєкт Олени Карась і Ярослава Татарченко. Гурт сповідує мінімалізм у музиці та візуальних образах, намагаючись акцентувати на динамічному ритмі та вокалі. Олена і Ярослав не ставлять у музиці жодних обмежень, тому у піснях гурту можна почути і лютий рейв, і пісні на вірші українських класиків в idm-аранжуванні, і навіть вайбові пісні під гітару.


Читайте також: «Туш тече, на мені строката сукня», — Tumazar і Кажанна випустили спільний трек «Плач»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024