Головна
>
Музика
>

Таню Муіньо знімає кліпи найбільшим зіркам у світі. 13 робіт української режисерки

Таню Муіньо знімає кліпи найбільшим зіркам у світі. 13 робіт української режисерки

У ніч з 5 на 6 лютого у Лос-Анджелесі відбулася 65-та церемонія нагородження музичної премії «Ґреммі» 2023 року. Цьогоріч серед номінантів у категорії «Найкраще музичне відео» був кліп української режисерки Таню Муіньо для Гаррі Стайлса на пісню As It Was.

Розповідаємо вам про Таню Муіньо та показати кліпи, які вона знімала світовим зіркам.

Фото з відкритих джерел

Таня Муіньо — дизайнерка, стилістка, фотографка, режисерка й одна з найвідоміших українських кліпмейкерок. Популярною стала після того, як у 2016 році розпочала співпрацю з Монатіком. Кліп на трек Кружит став найкращим відеокліпом за версією Yuna 2016 й станом на 6 лютого 2023 року має понад 130 мільйонів переглядів на YouTube.

А згодом кліпи на треки Монатіка (Vitamin D, Глубоко) зробили її рекордсменкою за кількістю нагород у номінації «Найкращий відеокліп» щорічної української премії Yuna.

Паралельно вона також знімала кліпи для інших українських виконавців: Rozhden, NK, Мішель Андраде, Время и Стекло і вони теж ставали мільйонниками по переглядах.

У 2019 році Муіньо зняла кліп для Кеті Пері на пісню Small Talk. Перед прем’єрою співачка також публікувала відео, де вона із режисеркою обговорює ідеї кліпу. Станом на лютий 2023 року, цей кліп набрав понад 34 мільйони переглядів.

Після цього, працюючи з українськими артистами, вона починає співпрацювати з іншими іноземними виконавцями і стає все популярнішою. У 2020 році зняла кліп іспанській виконавиці Розалії на пісню Juro Que.

Того ж року вона стала режисеркою кліпу cotton candy британського музиканта Yungblud. Пізніше вона також зняла йому відео на пісню fleabag.

В лютому 2021 року Таню Муіньо зрежисувала кліп американської реперки Cardi B. Разом з Танею над кліпом працював український оператор Микита Кузьменко. 

Того ж 2021 року Таню зняла відео для Post Malone та The Weeknd на пісню One Right Now; для Normani на трек Wild Side і для Lil Nas X на пісню Montero (Call me by your name), який назвали найкращим відео року на MTV Video Music Awards 2021.

Першою роботою Таню у 2022 році став кліп на пісню 2am гурту Foals, який вона зняла у Києві.

Того ж року Таню разом із Микитою Кузьменко зняла кліп для Гаррі Стайлса на пісню As It Was. Ця робота отримала дві нагороди — «Найкраще попвідео» та «Найкраща операторська робота» премії MTV Video Music Awards 2022. З цим же відео Таню стала номінанткою на премію «Ґреммі-2023», але не перемогла. Втім Гаррі Стайлс отримав нагороду  за найкращий альбом Harry’s House. Його також назвали найкращим попальбомом.

А у вересні 2022 року Елтон Джон та Брітні Спірс випустили танцювальний кліп на пісню Hold Me Close. Таню зізналася, що ця робота була емоційною для неї, оскільки вона зростала на піснях цих виконавців.

В січні 2023 року вийшов кліпу на пісню I’m Not Here To Make Friends Сема Сміта. Для неї це перша робота цьогоріч.


Читайте також: 9 українських пісень, що стали саундтреками до українських фільмів

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024