Головна
>
Музика
>

8 березневих концертів, на які радить сходити редакція Лірум (ні, нам за це не платили)

8 березневих концертів, на які радить сходити редакція Лірум (ні, нам за це не платили)

Навесні українські музиканти вилазять з концертами, як підсніжники з-під землі. Концертів так багато, що редакція Лірум зібрала в окрему (суб’єктивну) добірку ті, на які радить сходити. 

Куди йти, щоб дати собі волю почуватися деганом (але залишитися людиною)? З чийого треку рекомендуємо почати весну, щоб закохатися? На кого треба рівнятися молодим музикантам? Читайте в рекомендаціях випускової редакторки Яни Ільків, музичної оглядачки Лєри Зданевич, новинарки Марічки Максимець та менеджерки з партнерств Насті Денеж.

Юля Юріна | Львів, 8 березня

Хто радить? Лєра Зданевич

Чому? Юля Юріна — одна з найкращих виконавиць, яку ви можете побачити на концертах станом на зараз. Величезний сценічний досвід, неймовірне володіння голосом, харизма і абсолютне розуміння, що вона робить і для чого роблять дива.  Я особисто була на купі її лайвів із різним матеріалом (від Yuko і Ґвари до того, що зараз стало Рефлексією, але в іншому звучанні) і це завжди було якісно. Багатьом молодим музикантам треба дивитися на неї й запам’ятовувати, «як треба».


Квитки тут


Гурт Nazva | Львів, 9 березня

Хто радить? Яна Ільків

Чому? Дінь-дон, добрий день, хотіли б поговорити про розпусту? Навіть якщо хотіли, то не цього разу. Бо 9 березня Nazva вітатиме з днем народження Тараса Шевченка.

Якщо ви дійсне любите гурт — встанете заради нього о восьмій ранку суботи, щоб вже о дев’ятій бути в Копальні кави на концерті. По-перше, там буде ексклюзивна програма на основі творчості Шевченка. А, по-друге, як часто ви починаєте ранок з чарочки (закреслено) чашечки чаю з ромом?


Квитки тут


Курган & Agregat | Львів, 9 березня

Хто радить? Яна Ільків

Чому? Ну чо ти стоіш там, ей? Як день почнеш — так його і проведеш. Зранку чаю з ромом, а ввечері можна ввести код на безсмертіє і пить піво з водкою. Ну а якщо серйозно — це гарна можливість побути деганом, але при цьому залишитися людиною, бо Кургани відомі шаленими зборами донатів. Зокрема й на концертах. Ну і ще: як не прийти на концерт переможців Золотої Зорі Лірум у номінації «Найкращий гурт»?


Квитки тут


Renie Cares | Київ, 9 березня

Хто радить? Марічка Максимець

Чому? Мені здається, що живе виконання Навіть коли зможе вилікувати щось всередині мене. Треки гурту роблять те, що я в музиці ціную найбільше: дають вибір, яку рефлексію від прослуховування ти хочеш отримати. Хочеш чогось спокійного, легкого та ніжного? Став весь альбом Легка нестерпність буття на фон, поки займаєшся своїми справами. Хочеш виплакатися — слухай тексти. А живе виконання пісень завжди примножує ці почуття, так шо шо тут думать? 

Тому йдемо разом обійматися, поки співаємо «Мені би сили твоєї хоча б половина, я б частіше любила», плакати під «А ти ніколи не вернешся додому, ніколи більш не буде поцілунків у шию» та танцювати під «Хвилями, хвилями, хвилями несе».


Квитки тут


OTOY | Львів, 15 березня 

Хто радить? Настя Денеж 

Чому? Іноді я дивлюся на Армагедон, який відбувається у нас прямо під носом і не можу знайти правильні слова, а потім зібрати їх докупи. Але добре, що є пісня Пащека і я можу просто написати на плакатах «Страх — це зашиті вуста» чи «Нам всім пізда, якщо голос стихне» й піти на мітинг або акцію. 

А 15 березня я зможу ще й піти на концерт, де «вишкрібу всю капусту, щоб купити новий дрон». Закликаю вас зробити так само. Але якщо вам все ще потрібні аргументи, то вкраду один у Яни: як не прийти на концерт переможця Золотої Зорі Лірум у номінації «Найкращий артист»?


Квитки тут


Артистка Чуприненко | Київ, 16 березня

Хто радить? Марічка Максимець

Чому? Для мене Артистка Чуприненко — чи не найщиріша виконавиця на сьогодні. Це той випадок, коли в людині стільки любові та тепла, що вона мусила займатися творчістю, інакше вона в ній вже не поміщалася б. Кожна її робота — це оголений нерв пережитого, а на живих виступах ця межа між рефлексіями виконавця та слухача стирається. 

У своєму TikTok Артистка запрошує на свій концерт, аби відчути, що ти не сам. І кращих слів для опису її творчості я вже не підберу. А ще кажуть (я кажу), що якщо почати весну з пісні Нравишся — обов’язково закохаєшся. У Марусю так точно. 


Квитки тут


Tember Blanche | Київ, 24 березня

Хто радить? Настя Денеж 

Чому? Люди, які спілкувалися зі мною хоча б раз у житті, знають про мою нескінченну любов до Tember Blanche. А люди, які підписані на мене в Instagram чи TikTok, нещодавно могли бачити спектр моїх емоцій від першої вінілової платівки гурту «Трішки більше ніж альбом».

Я не закликаю підписуватися на мене в соціальних мережах і не хизуюся тим, що маю платівку улюблених артистів, як ви могли подумати (хоча може трохи й хизуюся). Але я закликаю вас прийти 24 березня на концерт Tember Blanche & Макса Пташника, аби отримати трішки більше емоцій від концерту, ніж я отримала від платівки. Тим паче пішовши на цей концерт ви автоматично задонатите, адже 100% прибутку з концерту на ЗСУ. Хіба не краса?


Квитки тут


Пиріг і Батіг | Київ, 28 березня

Хто радить? Лєра Зданевич

Чому? Концерти Пирога і Батога — річ завше доволі інтелігентна і щемка. Мою заангажованість здобути нескладно — варто всього лиш класти музику на вірші українських поетів (і щоб це не було так штучно, як Думи Дорофєєвої з Пивоваровим). Проте в Пирога і Батога виходить не тільки додавати поетів-класиків у сучасний контекст, а й давати їхнім віршам музику, на яку вони заслуговують — витончену й барокову.


Квитки тут


Читайте також: 7 режисерів, які знімають кліпи українським виконавцям

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024