Головна
>
Музика
>

«Конструкція» випустила альбом-компіляцію українських саундартистів

«Конструкція» випустила альбом-компіляцію українських саундартистів

Міжнародний фестиваль аудіовізуального мистецтва та нових медіа «Конструкція» випустив збірку Construction Festival vol. 2. До неї увійшло 12 треків, створених українськими артистами після початку повномасштабної війни. 

«Конструкція» — міжнародний фестиваль аудіовізуального мистецтва та нових медіа, який проводиться у Дніпрі з 2014 року. Фестиваль поєднує освітні події, експериментальну музику, сучасне мистецтво та урбаністику. У 2022 році «Конструкція» мала пройти вже увосьме.

У 2015 році «Конструкція» випустила першу компіляцію. А через неможливість провести цьогоріч повноцінний фестиваль організатори вирішили зібрати артистів, які вже виступали на «Конструкції» та яких планували запросити у 2022 році, але у форматі музичного альбому. Так з’явилася збірка Construction Festival vol. 2.

У створенні альбому взяли участь такі артисти: Мар’яна Клочко, Богдан Конаков, Роман Славка, Kiritchenko, Ujif Notfound, Bryozone, Nikolaienko, iiteration, Subforms, Polje, Ksztalt, Andrew Deme. 

«Цей альбом в першу чергу про єдність і підтримку серед музично-мистецького ком’юніті, тому в ньому ми прагнули не відокремлювати дніпровську сцену, а швидше зробити зріз актуальної музики від артистів з усієї України», — розповідає директор фестивалю Андрій Палаш. 

Компіляція доступна для прослуховування на Bandcamp. Всі гроші з продажу збірника або окремих треків спрямують на підтримку культурних діячів, які зараз боронять Україну в лавах ЗСУ.


Читайте також: Данило Галико випустив аудіозбірку віршів

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024