Головна
>
Література
>

Creative Women Publishing видасть книгу про менструацію

Creative Women Publishing видасть книгу про менструацію

Видавнитво Creative Women Publishing відіслало у друк книгу «Хрестик, або Дуже кривава книжка» української письменниці Ольги Карі. Її видання анонсували ще у жовтні 2021 року, та процес був призупинений через початок повномасштабного вторгнення.

Ольга Карі та її книга «Хрестик, або Дуже кривава книжка» 

У видавництві називають «Хрестик, або Дуже кривава книжка» найвідвертішою книгою про місячні. У ній авторка розповідає про менструальні табу, каральну радянську гінекологію та евфемізми, які роками змушували жінок соромитися свого тіла.

У публікації на Facebook видавці зазначають, що ця книга також і метод боротьби із радянським контекстом.

Авторка Ольга Карі пише про те, як воно — бути жінкою в радянському середовищі, про сором і терпіння, про біль і гордість, пов’язані з відчуттям своєї жіночності за тих умов; про радянську каральну медицину, про страждання за замовчуванням, яких цілком можна уникнути. Про досвід бути жінкою, який у кожної різний, але й чимось трішечки схожий («завдяки» тим же радянським стереотипам). Саме тому ця книга як один із символів боротьби проти радянщини, така важлива сьогодні.

Ольга Карі — українська письменниця й журналістка, авторка книг художніх репортажів «Рибка дядечка Завена» та «Компот із патисонів».

Creative Women Publishing — перше жіноче видавництво в Україні, засноване у 2021 році жінками для жінок. У межах видавництва вийшли вже три книги: дві збірки нон-фікшн про жінок і чоловіків та книжку-путівник для авторів-початківців.


Читайте також: Сергій Жадан отримає Премію миру німецьких книгарів

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024